Cerealele integrale reduc riscurile de accidente vasculare
13-08-2011
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa

După un studiu îndelungat, nutriţionişti scoţieni de la Universitatea Aberdeen (Regatul Unit) au ajuns la concluzia că produsele alimentare din cereale integrale contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, relatează luni portalul likar.info.
Oamenii de ştiinţă recomandă în special consumul de pâine din cereale integrale şi terciurile de orez şi ovăz, deoarece aceste alimente au un efect similar cu cel al metodelor de profilaxie a accidentelor vasculare cerebrale: fibrele contribuie nu doar la scăderea nivelului de colesterol în sânge, ci şi îmbunătăţesc starea de sănătate a tractului gastro-intestinal, normalizând implicit tensiunea arterială.
Ei îşi bazează concluziile pe un studiu ce a implicat aproximativ 200 de voluntari, dintre care o parte a consumat câte 15-20 grame de cereale integrale de trei ori pe zi. Rezultatele au arătat că persoanele care au consumat produse din cereale integrale au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale, în cazul acestora riscul de accidente vasculare cerebrale scăzând cu 25%, iar cel de atac de cord - cu 15%.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
Oamenii de ştiinţă recomandă în special consumul de pâine din cereale integrale şi terciurile de orez şi ovăz, deoarece aceste alimente au un efect similar cu cel al metodelor de profilaxie a accidentelor vasculare cerebrale: fibrele contribuie nu doar la scăderea nivelului de colesterol în sânge, ci şi îmbunătăţesc starea de sănătate a tractului gastro-intestinal, normalizând implicit tensiunea arterială.
Ei îşi bazează concluziile pe un studiu ce a implicat aproximativ 200 de voluntari, dintre care o parte a consumat câte 15-20 grame de cereale integrale de trei ori pe zi. Rezultatele au arătat că persoanele care au consumat produse din cereale integrale au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale, în cazul acestora riscul de accidente vasculare cerebrale scăzând cu 25%, iar cel de atac de cord - cu 15%.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Schimbare stil de viață
- 1Voi mai beți Cola?Suntem oameni ultraprocesati
- 2Adevarul despre paine
- 1Cafea naturala vs cafea 3 in 1
- 0Capcanele și fața ascunsă a industriei alimentare
- 1Apă alcalină
- 5Sfaturi despre alimente. Pro sau contra.
- 1Motivează o carte buna de nutritie?Ce efect ar trebui sa aiba o carte buna de nutritie?
- 1Cum sa ma ingras ?
- 1Ajuta-ti ficatul