Cefalee intensa, stari de nevrozitate, probleme de memorie

25-08-2014
Twix
Nu este medic/terapeut
Twix
Am o MARE proglema! Prietena mea in varsta de 17 ani se confrunta de 2-3 luni cu dureri de inima, hipertensiune, palpitatii, a fost internata doar o noapte, a primit niste medicamente de inima (aspacardin si alte medicamente comune) si a fost lasata acasa punand tot pe seama stresului. Dupa 1 luna a aparut o cefalee intensa care nu raspundea la medicamente, a facut un RMN si doc. a spus ca se vede ceva pe film si a intrebat-o daca avea emotii si a pus din nou totul pe seama stresului. Dupa cateva zile a inceput sa aiba furnicaturi ale picioarelor si sa uite chestii banale, intamplari recente (ceea ce patim cu totii, nimic deosebit) dar acum cateva zile a inceput sa aiba crize necontrolate de care nu isi aminteste decat ft. vag, mama ei a povestit ca a incercat sa o atace pentru ca i-a luat telefonul si a facut spume la gura si a dus-o la alta doctorita care a pus din nou totul pe seama stresului. Chiar astazi a avut o astfel de criza la care am asistat doar eu in care repeta intr-una: 'Ma omor' si se inrosise foarte puternic la fata, avea ochii bulbucati, a inceput sa se tavaleasca pe jos si abia dupa 5-10min am reusit sa o linistesc. Ce este de facut? Ce sa mai cred? In ultima vreme a trecut prin emotii ft. puternice.
2 comentarii
0
25-08-2014, ora 21:36
aida.
Nu este medic/terapeut
aida.
Daca sunt puse pe seama stresului aceste crize, pot fi crize de conversie sau disociative.De ce nu a mers si la un medic psihiatru daca majoritatea medicilor au sesizat ca manifestarile sunt 'pe fond nervos'? Un EEG poate sa clarifice putin situatia aceea cu 'spumele la gura', daca sunt crize epileptice desi ma indoiesc de faptul ca medicii n-ar fi sesizat...
0
08-09-2014, ora 18:39
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Este important sa stim exact rezultatul RMN. In al doilea rand e nevoie neaparat de un consult si eventual tratament psihiatric. Si de o descriere mai amanuntita a crizelor. Este vorba doar de tulburare a comportamentului, a atitudinii, sau a avut si momente cand si-a pierdut cunostinta (in sensul ca a lesinat, a dat ochii peste cap, ceva de genul asta). De asemenea si o descriere mai amanuntita a episodului cu spume la gura. a avut convulsii, s-a scuturat cu tot corpul? cat adurat momentul respectiv? oricum pare o problema complicata, nu o lasati asa. Eu o sa va ajut cat pot, astept noutati.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  • De ce ne pierdem cumpătul uneori și cum putem tempera nervozitatea
  • Ce indicii oferă localizarea durerii de cap
  • Modalități de a trata durerea de cap fără medicamente
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  • 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri de cap
  •