Caut tratament naturist homeopat pentru sistem endocrin dat peste cap

30-07-2014
Georgiana_Anghel25
Nu este medic/terapeut
Georgiana_Anghel25
Din cauza acneei severe care nu mi-a disparut nici pana la 25 ani am facut analize hormonale unde mi s-a descoperit un nivel ff mare de prolactina, microchisturi pe ovare, progesteron cu valori ff scazute(medicul s-a mirat ca inca mai am ciclu menstrual)mastoidita fibrochistica (am dueri ff puternice de sani, si la axila)si o tiroidita autoimuna..Practic mi s-a spus ca nimic nu functioneaza cum trebuie.De la o problema dermatologica am descoperit toate aceste nereguli endocrinologice.Ce mi s-a prescris?Hormoni articiali, progesteron sub forma de pastile, geluri cu care sa ma dau pe sani..nimic care sa trateze cauza...Bineinteles ca problema nu a disparut Sunt constienta ca odata ce s-a declansat tiroidita autoimuna nu va mai fi niciodata vindecata complet dar dorec sa urmez un tratament naturist, homeopat care sa trateze CAUZA, sa regleze disfunctiile acestea, cel putin o parte din ele.Daca cineva cunoaste o schema terapeutica il rog sa ma ajute.Deja am 25 de ani si daca las timpul sa mai treaca, acest dezechilibru ma va duce catre boli mult mai grave..Astept un sfat, o parere.Multumesc anticipat
1 comentarii
0
30-07-2014, ora 09:23
dr D
Identitate neconfirmată
dr D
Buna dimineaţa,

Dumneavoastră aveţi următorul diagnostic:
SD de ovar polichistic, ce determina acneea severa şi rebela la tratament, care explica prin alterarea maturării foliculare de ce aveţi progesteron mic şi cicluri mai neregulate, respectiv prolactina mare.
Cauza tuturor este excesul de h. androgeni (masculini) produs de ovarul dumneavoastră malfunctional.
In plus, în paralel cu afecţiunea ovariana, aveţi boala tiroidiana autoimuna, care este o afecţiune de sine stătătoare.
Durerile de sân şi mastoza este urmarea excesului hormonal, fiind un simptom nu o afecţiune în sine.

Opţiuni tratament
1. obligatoriu eliminarea/blocarea excesului de hormoni androgeni - fie prin anticonceptionale fie prin antiandrogenice
2. stimulari ovariene naturale
3. controlul hiperPRL sub tratament
Doar cu medicatie naturista nu poate reglementa aceasta patologie
IN plus trebuie evaluata in paralel functia tiroidiana

DR. D
2.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Homeopatie
  • Serviciile de homeopatie - decontate de stat?
  •