Cata apa e suficienta

De curand am trecut la un regim alimentar low-carb si la un consum ridicat de apa. Inainte beam in jur de 1, 5-2l de lichide, dar cea mai mare parte provenea din sucuri light.
Acum beau 4-6l de apa/zi si am o nelamurire: imi afecteaza rinichii sau nu? Apa este plata, imbuteliata, dar nu cumpar de la o firma anume. Stiu despre intoxicatia cu apa, dar beau des si putin sa o previn.
Prea multa apa poate dauna? Cat inseamna "prea mult" pentru o persoana sedentara, doar cu 4-5 ore de sport pe saptamana?
Multumesc!
Acum beau 4-6l de apa/zi si am o nelamurire: imi afecteaza rinichii sau nu? Apa este plata, imbuteliata, dar nu cumpar de la o firma anume. Stiu despre intoxicatia cu apa, dar beau des si putin sa o previn.
Prea multa apa poate dauna? Cat inseamna "prea mult" pentru o persoana sedentara, doar cu 4-5 ore de sport pe saptamana?
Multumesc!
2 comentarii

dak faci 4 5 ore de sport pe sapt nu esti sedentara!totusi eu cred ca beti prea multa apa...

Dragă Nessie, mă mir că nu ţi-a răspuns un cadru medical până acum... Eu nu sunt medic, dar sunt sigură de două lucruri:
1. Sucurile pe care spuneai că le bei în loc de apă nu-ţi făceau decât rău, să nu mai faci greşeala de a le pune pe acelaşi plan cu apa (curată),
2. Cred că ştie oricine că un adult ar trebui să bea pe zi între 2 şi 3 litri, poate vara când se transpiră mult trebuie mărită această cantitate!
Dar, sfatul meu prietenesc este să renunţi la sucuri, acestea fiind pline de E-uri, coloranţi, conservanţi şi tot felul de substanţe cancerigene: asta nu o spun eu, ci medicii! Ar fi de o mie de ori mai bine, mai sănătos dacă în loc să-ţi cumperi un suc, ţi-ai cumpăra nişte fructe!! Îţi doresc multă sănătate şi numai bine. Cu cele mai frumoase gânduri, Sara Blue.
1. Sucurile pe care spuneai că le bei în loc de apă nu-ţi făceau decât rău, să nu mai faci greşeala de a le pune pe acelaşi plan cu apa (curată),
2. Cred că ştie oricine că un adult ar trebui să bea pe zi între 2 şi 3 litri, poate vara când se transpiră mult trebuie mărită această cantitate!
Dar, sfatul meu prietenesc este să renunţi la sucuri, acestea fiind pline de E-uri, coloranţi, conservanţi şi tot felul de substanţe cancerigene: asta nu o spun eu, ci medicii! Ar fi de o mie de ori mai bine, mai sănătos dacă în loc să-ţi cumperi un suc, ţi-ai cumpăra nişte fructe!! Îţi doresc multă sănătate şi numai bine. Cu cele mai frumoase gânduri, Sara Blue.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2apa plata la copiii
- 3apa plata sau minerala... ce sa beau?
- 10apa sau apa minerala - care este buna pt slabire?
- 3apa plata sau fiarta?
- 3fara apa?
- 3bebe de 9 luni nu vrea deloc sa bea apa
- 3sunt insarcinata sii beau fffff multa apa
- 8apa alcalinizata?
- 3Ce ar putea avea sotul meu... bea o cantitate de apa exagerata
- 3consumul de apa si de fructe
- 35 litri de apa pe zi
- 5apa robinet sau imbuteliata
- 4Apa in git
- 14'Tratament' eficient, naturist, pentru purificarea apei
- 5Cand putem bea apa?
- 4Curiozitate despre hidratare si lipsa ei..
- 1Când cantitatea de apă consumată într-o zi e prea mare?
- 3Miastenia Gravis... Poate o idee de vindecare...?
Mai multe informații despre: consumul de apa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: