Candida

04-12-2017
Quing
Nu este medic/terapeut
Quing
Buna seara. Cam de aproximativ o luna m-am pricopsit cu candida si nu ma mai lasa. Mi-a aparut in urma unor tratamente cu 3 randuri de antibiotice(Augmentin, Penicilina + Gentamicnia (de-o data), Klacid) si un inhalator numit Flixotide (in al carui prospect se precizeaza ca da candida la mai mult de 1 din 10 persoane).

Prima oara mi-a sarit in ochi faptul ca am limba alba, apoi peste cateva zile am inceput sa simt la mers si cand stateam jos ca sunt ud, plus un indemn destul de puternic de a merge la baie constant. Noaptea am avut scurgeri si chiar am facut si pe mine. Daca imi incordez muschii vezicii (presupun ca acestia sunt), la relaxarea lor simt cum ceva curge si se umple un spatiu care nu ar trebui sa se umple. Pe gland am depuneri albiciose, uleioase la atingere, si mici bubite rosii.

Si daca am candida la nivel oral, candida jos, presupun ca am si intern.

Mentionez ca am Fluconazol in 4 randuri pana acum: 50mg/48h, 50mg/24h, 2x100mg/12h si nu mi-a trecut.
Pe langa Fluconazol, nu mananc carbohidrati, lactate si alte alimente care sa o hraneasca. Am luat ulei de cocos, ulei de cuisoare, ulei de oregano, turmeric, ustoroi, ceapa, prebiotice+probiotice, vitamina C.

Ce sa fac?
1 comentarii
0
11-12-2017, ora 12:17
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Gasiti in articol mai multe informatii despre infectia gastrointestinala cu Candida si mitul conform caruia zaharurile trebuie restrictionate: http://www.romedic.ro/mit-zaharul-hraneste-candida-0P35385

Veti afla ca nu exista dovezi suficiente care sa sustina excluderea totala a carbohidratilor, in schimb o dieta completa pentru a asigura ameliorarea functiei imunitare, de aparare a organismului este ideala. In caz contrar riscati sa va privati organismul de nutrienti cheie pentru imunitate si astfel sa fie intretinuta infectia cu Candida.

Incercati sa aveti un aport echilibrat de carbohidrati din cerealiere integrale, leguminoase, dar si din fructe si legume, lactate. Functia imuna este dependenta de un aport proteic si energetic corespunzator, dar si vitaminele si mineralele pe care le contin si de acizi omega 3 din pestele gras de exemplu. Activitatea fizica regulata este de asemenea un factor major pentru redobandirea starii de sanatate si gestionarea corecta a stresului, in absenta carora sistemul imunitar are de suferit, in ciuda eforturilor dietetice si a terapiilor farmacologice recomandate de medicul dvs.

In cazul in care manifestati intolerante in urma consumului unor alimente va puteti adresa unui specialist in nutritie care sa va ajute sa alcatuiti un plan alimentar protectiv pentru sanatatea dvs., adaptat preferintelor si tolerantei individuale, si care sa fie eficient impotriva infectiei.

Multa sanatate va doresc si sper sa va fie util raspunsul!
Cu stima,
Mihaela Acasandrei
Nutritionist-Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.