cand apar primii dintisori?
Buna ziua!
La ce varsta apar de obicei primii dintisori? Fiica mea de aproape 4 luni...are o hipersalivatie care nu era orezenta pana acum si roade tot de prinde.este pozibil s-o doara gingiile de la dintisori?
La ce varsta apar de obicei primii dintisori? Fiica mea de aproape 4 luni...are o hipersalivatie care nu era orezenta pana acum si roade tot de prinde.este pozibil s-o doara gingiile de la dintisori?
4 comentarii
Da e posibil sa o doara gingiile de la dintisori.Primii dintisori apar in jurul varstei de 6 luni.Dar sunt copii carora le ies dintii mai devreme sau mai tarziu.Unii se nasc chiar cu dintisori.Fetitei mele iau iesit primii 2 dintisori la 5 luni si jumatate.De pe la 4 luni si jumatate era mai agitata si avea hipersalivatie.Sa ii cumparati jucarii speciale pt ros.
Incearca sa examinezi zona. Daca ii ies dintisorii ar trebui ca gingia sa fie usor umflata, rosie si se vede dedesubt dintisorul care erupe. Primii sunt de regula incisivii de jos. Daca nu, inseamna ca mai este de asteptat. Bebelusii la varsta asta nu stiu sa-si inghita saliva si pot si de aceea sa saliveze mai mult. Deasemenea, gurita lor este organ de explorare si de cunoastere a lumii inconjuratoare, de aceea baga in gurita tot ce apuca. Aceste simptome pot fi usor confundabile deci. In orice caz, jucariile gingivale le fac mare placere.
Dentitia "de lapte" apare intre 5-9 luni.In primul an de viata vor apare, in ordine :-incisivii mediani inferiori la 5-8 luni
-incisivii mediani superiori la 8-10 luni
-incisivii laterali la 9-12 luni, cu mici variatii
simptomele bebelusului arata ca in curand vor apare primii dintisori.
Este foarte important sa i se faca profilaxia cu vit.D(Vigantol) pentru prevenirea rahitismului si desigur si o dentitie sanatoasa.
-incisivii mediani superiori la 8-10 luni
-incisivii laterali la 9-12 luni, cu mici variatii
simptomele bebelusului arata ca in curand vor apare primii dintisori.
Este foarte important sa i se faca profilaxia cu vit.D(Vigantol) pentru prevenirea rahitismului si desigur si o dentitie sanatoasa.
Multumesc tuturor pentru informatii si sfaturi!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Dinti precoce
- 2Baietel 4 anisori febra, amigdalita, conjunctivita
- 1aparitia dintilor la bebe la 4luni
- 3maselele la copii
- 2Nu avem inca nici un dintisor!
- 2Plange la masa
- 0Dintii la un baietel de 1 an si 3 luni
- 1dentitie precoce?
- 1Ganglion la mandibula
- 3Probleme copil 1 an - dintisori
- 0Dinti demineralizati bebe