cancer laringian

08-11-2013
vasilica marinela
Nu este medic/terapeut
vasilica marinela
diagnostic: formatiune tumorala laringiana
descriere microscopica coarda vocala dr fragment de epiteliu pavimentos stratificat prezentand proliferare tumorala de tip carcinom scuamos microinvaziv, la fel diagnosticata si coarda vocala stanga
fragmsupraglotic stang, artinoid stang a primit ca rezultat fragment epiteliu pavimentos stratificat recoltat in suprafata, cu structura histologica conservata, ventricol stang a primit ca rezultat :fragmente epiteliu pavimentos stratificat cu stroma fibroasa sublacent

acesta este buletinul histopatologic a unei persoane de 62 ani si as dori sa stiu daca se poate trata si cu altceva inafara de operatia de scoaterea totala a laringelui si ce sanseca acest gen de cancer, poate sa revina
3 comentarii
0
08-11-2013, ora 19:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu exista tratament medicamentos..
faceti toti pasii recomandati de medic
desemenea este necesar un regim alimnetar corect, consiliere psihologica...
0
10-11-2013, ora 03:02
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Bună dimineaţa!

Fiinţă scumpă ce eşti, Vasilica Marinela,

Fitoterapia cunoaşte un remediu pentru formaţiunile tumorale laringiene, să ştii.
Înainte de toate, ce este fitoterapia? Fitoterapia este ramura terapiei care se ocupă cu mijloacele de prevenire şi vindecare a bolilor prin remedii vegetale. Are o vechime de mii de ani! Cuvântul fitoterapie derivă de la grecescul phyton=plantă, therapie=ştiinţa tratării şi vindecării bolilor. Cu 2000 de ani î.Hr. egiptenii, grecii şi romanii utilizau plantele pentru diverse tratamente, mărturie stând scrierile vechi ale lui Hipocrates, Dioscorides şi Plinius cel Bătrân.
Spre deosebire de medicina alopată, care extrage din plante doar substanţele considerate necesare, fitoterapia foloseşte plantele în întregime, pentru a obţine efectul maxim al principiilor active pe care acestea le deţin.
Plantele medicinale acţionează prin principiile active conţinute în ele, fie în întreaga plantă, fie în anumite părţi ale plantei: floare, fruct, seminţe, muguri, rădăcini, frunze, scoarţă etc., principiile active putând fi: taninuri, mucilagii, saponine, uleiuri volatile etc.
Produsele fitoterapice NU prezintă reacţii adverse la dozele şi frecvenţa de administrare recomandate, prezintă, însă, unele dintre ele, contraindicaţii. Se administrează intern sau extern sunt formă de: infuzie (ceai), macerat, cataplasmă, pulbere sublinguală etc. Deşi majoritatea se pot cumpăra de la farmacii şi plafaruri fără prescripţie medicală, deci, putându-se administra şi fără aviz medical, produsele fitoterapice se recomandă a se lua singure sau în asociere după un consult medical aferent.

Acestea fiind scrise (ca un fel de introducere), remediul pentru formaţiunile tumorale laringiene, pe care fitoterapia îl cunoaşte, este planta denumită SÂNZIANĂ GALBENĂ.
Sânziana galbenă (Galium verum) face parte din familia Rubiaceae, fiind o plantă cu flori galbene, mici şi dese ca o ploaie de stele, cu un parfum dulce şi un gust contrastant - puternic amar. Este întâlnită la marginea pădurilor, a drumurilor, pe câmpii, în fâneţe şi tufişuri. Se mai numeşte drăgaică, floarea lui Sântion, închegătoare, sânzuienă, sănjenă, etc. În medicina tradiţională, ea este folosită ca remediu pentru:
- normalizarea activităţii glandei tiroide (pentru tratarea hiper şi hipotiroidiei şi a nodulilor tiroidieni);
- tratarea laringitei (a inflamaţiei acute sau cronice a părţii superioare a traheii, formată din mai multe cartilaje, în structura căreia intră şi corzile vocale); tratarea paraliziei corzilor vocale şi a tumorilor de laringe;
- tratarea unor afecţiuni ale aparatului urinar (cistite, pielonefrite, litiază urinară);
- tratarea gutei, hidropiziei, reumatismului, tulburărilor minore ale somnului, impotenţei;
- şi tratarea afecţiunilor paratiroidiene, în principal, dar nu numai.

MOD DE ADMINISTRARE (sub formă de ceai(infuzie), pulbere, tinctură, macerat la rece, compresă, cataplasmă şi unguent):
INTERN:
-pulberea - planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă (pulberea nu se păstrează mai mult de 10 zile, deoarece i se alterează proprietăţile).
-maceratul la rece - se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.
-infuzia - se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
- tinctura - se ia câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol (tinctura se cumpără gata preparată de la plafar).
EXTERN:
-se aplică local sub formă de comprese cu macerat sau cu infuzie de plantă, sau cataplasme care se obţin astfel: 1-2 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă astfel încât să formeze o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament ocluziv care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore.
- unguentul se aplică local pe regiunea tiroidiană, în cazul afectiunilor tiroidei (unguentul de sânziană-galbenă se foloseşte ca atare şi pentru tratarea unor boli de piele, din cele mai diverse (eczeme, impetigo, acnee, psoriazis, etc.).
DECI, poate fi folosită în multe şi diverse feluri/moduri!

CONTRAINDICAŢII: alergie la sânziene! (persoanele care suferă de o astfel de alergie, NU trebuie să îşi administreze niciun preparat care conţine sânziene).
Nu se foloseşte sânziana-galbenă sub formă de tinctură de către persoanele care suferă de gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, hepatită virală, toxică şi metabolică, steatoză hepatică şi ciroză hepatică, ca de altfel nici de persoanele care iau tratamente ce nu permit consumul de alcool.
Se CITEŞTE prospectul preparatului naturist care conţine sânziană-galbenă înainte de administrare, respectând întocmai indicaţiile specificate în el.
...
În cazul persoanei de 62 de ani, sânziana galbenă, cu acordul unui medic fitoterapeut, în paralel cu medicaţia alopată, poate fi administrată sub formă de tinctură, astfel: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, timp de 3-6 luni de zile, în regim zilnic de administrare (sau poate fi administrată altfel, sub formă de ceai, de pildă, după cum decide medicul).
În mod clar şi EVIDENT, suferinţa (boala) trebuie înfruntată, pentru a o trata, pe două căi, căci este un
"nod" care trebuie dezlegat nu doar din perspectiva strict biologică, ci şi din cea spirituală. Cele două căi sunt calea medicală şi calea duhovnicească (spirituală); trebuie urmate în acelaşi timp, nu separat.
Calea medicală: Apelarea la ajutor medical specializat (consult, diagnoză, tratamente alopate şi/sau naturiste, etc.)
Calea spirituală (duhovnicească): Concomitent cu calea medicală, este indicat să se ceară ajutor şi de la Dumnezeu, căci fără El nu poate exista vindecare (medicul tratează, dar NUMAI Dumnezeu vindecă).
Cum se poate apela la calea spirituală, duhovnicească? Aşa:
- prin credinţă şi încredere în Dumnezeu!
- prin spovedanie corectă şi completă, la un preot duhovnic, folosind un îndreptar de spovedanie (Ce înseamnă spovedire în mod corect şi complet?! Înseamnă cercetarea conştiinţei în profunzime şi identificarea păcatelor personale, din îndreptarul de spovedanie; odată identificate ele trebuie confesate preotului duhovnic cu căinţă, la timpul trecut (de pildă: trebuie să se spună "am minţit", nu "mint", ca şi când ar exista dorinţa de a minţi în continuare). În timpul spovedaniei, creştinul trebuie să spună toate păcatele, fără să se ascundă voluntar vreunul şi fără să se mintă; trebuie să nu se dezvinovăţească, aruncând vina pe unii semeni de-ai lui; trebuie să nu divulge păcate străine, adică păcate ale semenilor lui; trebuie să nu spună nume de persoane care l-au atras către păcat ori care din vina lui au păcătuit şi trebuie să ia decizia de a-şi schimba viaţa în bine, adică trebuie ca din acel moment să evolueze, să se lupte cu el însuşi ca de la o spovedanie la alta să fie mai puţin păcătos, să fie mai bun, mai iubitor, mai iertător, mai înţelegător, mai, mai şi iar mai; să aibă în vedere cele 10 porunci şi îndemnurile evanghelice, în special porunca iubirii de Dumnezeu şi de semeni.
- prin mers regulat la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu;
- prin post (se ţine post în Postul Paştelui (Postul Mare), Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Postul Sfintei Marii şi Postul Naşterii Domnului, dar şi în afara acestor posturi, în zilele de luni, miercuri şi vineri (postul reprezintă înfrânarea de la a mânca de dulce şi de la a face felurite păcate).
- prin rugăciune spusă pe tot parcursul zilei;
- prin răbdare;
- prin milostenie (ajutorarea semenilor în momente de necesitate, cu un ban, un articol de îmbrăcăminte, o farfurie cu mâncare, o cană cu apă, o strângere de mână, un zâmbet, ORICE altă faptă bună făcută necondiţionat, cu toată inima şi din tot sufletul);
etc.

Acestea fiind scrise, închei intervenţia mea. Însănătoşire grabnică îi doresc persoanei bolnave de tumoră laringiană.
Sărut şi îmbrăţişez (frăţeşte) sufletul şi inima ei.
Cu iubire creştină, respect şi preţuire, în speranţa că informaţiile de mai sus vor fi de folos, dorindu-vă toate cele bune (ţie, Vasilica, şi persoanei bolnave de tumoră laringiană) şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă în Dumnezeu şi lumină,
Mr. Nick
0
29-11-2013, ora 20:19
vasilica marinela
Nu este medic/terapeut
vasilica marinela
buna ziua,
tatal meu s-a operat pe 12 11.2013 si acum e foarte bn, mananca s-a obisnuit cu canula.au venit rezultatul de la tumoarea scoasa si nu stiu cum s-o interpretez si v-as ruga din toata inima daca puteti sa-mi dati un raspuns.piesa de laringectomie, prezentand proliferarea tumorala celulara de tip carcinom cu celule scoamoase moderat diferentiat G2 keratinizant. margini chirurgicale de rezectie neinvadate tumoral.ganglioni si ganglionii prelaringieni =limfoganglion reactiv si fragmente de tesut conjunctivo-adipos
diagnostic anatomopatologic :carcinom cu celule scuamoase al laringelui moderat diferentiat G2, keratinizant, stadiul pT2 NxMx

medicul ne-a spus ca trebuie sa faca radioterapie, noi locuim in braila iar medicul oncolog ne a spus ca ar fi bn sa mergem in bucuresti ptr radioterapie cum procedez sa pot ajunge la bucuresti, cu ce acte, trimitere.
multumesc si astept raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.