bronsiolite repetate

va rog sa ma sfatuiti/; am un baietel de 6 luni si a avut de doua ori bronsiolita pana acum. ultimul episod acum o saptamana l-a incheiat iar acum surpriza iarasi tusim dar direct productiv. asa am inceput si ultimul episod iar medicul ne-au spus ca este din gatut insa a ajuns iarasi la antibiotic si altele. va rog spuneti-mi ce sa fac sa pevenim sau sa tratam incipient.va multumesc anticipat
2 comentarii

Buna ziua,
In primul rand nu doresc sa va sperii insa aveti grija cu bronsolitele care sunt foarte nenorocite dand diverse probleme, in special astm si alte complicatii in cazul unor recidive repetate. Asa ca parerea mea este sa ii faceti copilului un set de analize coplet din care ar putea reiesi de ce are aceasta tendinta de bronsolita pentru ca copii fac de obicei viroze sau faringite. Este un semn de intrebare, pe care ar trebui sa-l puneti medicului de familie cand mergeti cu copilul la el.
In rest multa atentie sa nu treaca prin schimbari bruste de temperatura si sa il feriti de frig. Tratamentul il poate prescrie doar un medic, tinind cont si ca este un bebelus.
In primul rand nu doresc sa va sperii insa aveti grija cu bronsolitele care sunt foarte nenorocite dand diverse probleme, in special astm si alte complicatii in cazul unor recidive repetate. Asa ca parerea mea este sa ii faceti copilului un set de analize coplet din care ar putea reiesi de ce are aceasta tendinta de bronsolita pentru ca copii fac de obicei viroze sau faringite. Este un semn de intrebare, pe care ar trebui sa-l puneti medicului de familie cand mergeti cu copilul la el.
In rest multa atentie sa nu treaca prin schimbari bruste de temperatura si sa il feriti de frig. Tratamentul il poate prescrie doar un medic, tinind cont si ca este un bebelus.

tocmai am facut analize si se pare ca e infectie bacteriana si nu pe fond alergic cum banuiam. dar totusi nu inteleg de ce pentru ca dupa 2 zile de la terminarea tratamentului a inceput iarasi tusea. va multumesc pentru sfaturi si interes

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Fluimucil sau nu?
- 0Luxație congenitala de solduri la bebe
- 1Somn bebelus - de ce plange inainte sa adoarma?
- 1Bebe 5 luni, refuză laptele
- 3Infecție campylobacter bebe 6 luni
- 1Scaun rar bebelus 2 luni și 1 săptămana
- 1Am greșit când am înlocuit laptele fără lactoză cu cel cu lactoză inițial
- 1tuse seacă si rară fără alte simptome la bebe 4luni jumătate
- 1Bebelușul nu acceptă laptele
- 1Bebe 4 luni nu ia in greutate