boala Crohn si ma simt inca foarte slabita
Salutare tuturor. Sunt si eu in aceeasi galeata ca si voi, suferind de boala chron din 2005. Prima si ultima criza a fost cand am fost diagnosticat. Am inceput tratamentul cu prednimson, acid folic si salofalk. Dupa ce am iesit din perioada de criza am ramas cu salofalk 4/zi(2-0-2) si ma simt bine. De vreo 3 luni am o problema cu el. Nu il mai gasesc. Stie cineva de aceasta criza? In farmacii imi spune ca nu se mai gaseste nici in depozite. Mai am o rezerva pentru max 1 luna, dar NU vreau sa schimb tratamentul atata timp cat ma simt bine.
Buna, sunt Marinela, am mai scris anterior, acum ma simt f bine, am luat salofalk 8 p zi, akm iau 4, am rani p aproape tot colonul, din aceasta cauza aveam scaun cu sange, dar iau cortizon d aproape 2, luni, mai am putin si termin acest tratament, akm nu mai am decat un scaun pe zi sau la doua zile, normal si fara sange, ma simt minunat si moralul e bun, nu-mi vine sa cred ca ma simt asa bine, nu credeam ca se va mai intampla asta, sanatate tuturor, apropo de salofalk, se gaseste dar nu la toate farmaciile
Buna am citit şi eu comentariile voastre si sunt foarte uimit eu am vârsta de 26 de ani si am fost diagnosticat acum 2 luni cu boala chron si rectocolita hemoragica, am fost internat la spitalul sf. Spiridon din Iaşi am avut crampe si scaune cu sânge dar nu puteam sa ţin mâncarea pe care o mâncam mai mult de 3 minute ca trebuia sa fug la toaleta, si miau făcut biopsia inclus cu Colonoscopia si CT ( computer tomograf) si m-au diagnosticat cu cele spuse mai sus mi-ai dat tratament cu budenofalk 3 pe zi si imuran 1 pe zi m-a Sonny mai bine nu mai am scaune dese 1 pe zi, dar n-am ştiut ca e aşa de periculoasa aceasta boala pana acum ce am citit comentariile voastre nu ştiu m-a gândesc oare după ce termin cu budenofalk ce îmi dadoctoru? Si poate sa- mi răspundă cineva la câteva întrebări ? Eu am fost un băiat bine făcut am avut 98 de kg dar in 3, 4 luni am ajuns la 64 de kg Numa mai recunosc pe mine însumi dar acum m-a simt bine intr-o luna si 2 saptamâni am pus vreo 4, 5 kg, si am nişte scurgeri de la anus îmi păteze lenjeria fiecare zi ceva galben ce este? Mai e cineva aşa si îmi cade parul, se poşte trai cu boala asta sau are vreun termen? Eu zic ca trebuie sa ne încredem in domnul Isus Hristos căci numai el poate sa ne vindece sper ca îmi Răspunde cineva
Lulu88, faptul ca ai scurgeri pe langa anus, inseamna ca ai o fistula care elimina reziduri din colon. Este fregvent acest fenomen.
Nu se moare din boala Crohn daca te pazesti si ti o dieta stricta. Daca nu tii dieta si medicatia, vor fi complicatii serioase, care te vor trimite la chirurgie. Daca totul decurge bine, vei putea depasi varsta de 60 de ani.
Poti gasi aici o dieta foarte buna pentru boala crohn.
http://www.gastrotm.ro/pacienti/regim.RUH.Crohn.pdf
Nu se moare din boala Crohn daca te pazesti si ti o dieta stricta. Daca nu tii dieta si medicatia, vor fi complicatii serioase, care te vor trimite la chirurgie. Daca totul decurge bine, vei putea depasi varsta de 60 de ani.
Poti gasi aici o dieta foarte buna pentru boala crohn.
http://www.gastrotm.ro/pacienti/regim.RUH.Crohn.pdf
Kenny228 îţi mulţumesc pentru sfat mi-ai ridicat puţin moralu si am prins puţin încredere mersi
Cu placere Lulu88. Eu iti doresc sanatate si viata lunga. :) Sa speram ca medicina avanseaza, si se va gasi leac si pentru noi.
Kenny228 nu avem încotro medicul suprem e doamne doamne trebuie sa cerem de la el medicamentul perfect si mulţumesc încă o data sa dea domni sa ne facem bine
Va salut !Din noiembrie 2014 am aceeasi problema ca si voi.Sunt in tratament cu Humira si conform gastroenterologului boala este in remisie pentru ca s-a putut repune colonul in tranzit (dupa ce in iunie 2014 am avut ocluzie intestinala si a fost nevoie de operatie chirurgicala pentru a se scoate parte a de colon afectata).Cei care nu sunteti siguri de ce aveti faceti-va investigatii, nu lasati sa treaca timpul.Eu nu le-am facut pentru ca nu am avut simptome...si ca dovada situatia a fost destul de nasoala.Spuneti-mi, va rog cine a mai facut tratament cu Humira si cat ar trebui urmat...Multumesc pentru coment-urile voastre pe le-ati postat..sunt de folos !Sanatate multa tuturor!
Buna eu am avut boala chron di Ianuarie, de ce zic ca " am avut, , eu luam 3 pastile de Budenofalc si 1 de imuran dar cu 2, luni in urma mi-au mărit doza cu 2 de imuran si 2 de Budenofalc, haideţi sa va zic ceva dar sa nu ma marginalizaţi sau sa nu băgaţi de seama Acer mesaj eu din februari mi-am schimbat religia si sunt penticostal si am simţit dragostea lui Dumnezeu chiar mia si vorbit si de 3 saptamâni nu am mai luat pastilele asa cum trebuie daca le luam la 2, 3 zile si acum de vreo 5, 6 zile nu le mai iau manac de 3 saptamâni de toate si ma simt extraordinar ori ve fel de carne chiar si salate normLe cu ceapa si roşi ardei graşi manac ca si in om sănătos pentru ca eu nu mai am aceasta boala ma scăpat de ea însuşi Dumnezeu am găsit reteta la el m-am îngrăşat el e medicul suprem, faceţi acelaşi pas pe care l-am facut si eu si Dumnezeu nu te va uita mergeţi la o biserica penticostala si întrebaţi pe conducătorul de acolo ca vreţi sa va vindecaţi de aceasta boala, luaţi in seama acest mesaj manac si fac orice si merg la toaleta la 2 zile ma simt foarte bine pentru ca exista un Dumnezeu viu Amin!!! Laudat sa fie el
Frate Lulu88. Eu ma bucur ca ai facut acest pas. Intr-adevar, doar in bisericile penticostale se pot face vindecari prin Duhul Sfant, pentru ca doar ei tin traditia apostolica a cinzecimii relatate de Biblie. Nu toti menbri bisericii reusesc sa se vindece. Asta depinde pe puterea rugaciunii prezbiterilor. si de puterea credintei lor.
Sper ca bunul Dumnezeu sa-ti dea sanatatea de care ai nevoie. Amin.
Sper ca bunul Dumnezeu sa-ti dea sanatatea de care ai nevoie. Amin.
Buna, am mai scris, dupa cele intamplate mai sus akm iau si eu budenofalk, ca iar am facut cu sange, dar in rest ma simt bine, nu am mai avut aceeiasi grija nu am luat 3, am luat 2 si eu am mancat de toate, dar consider ca e o gresala si nu va duce la nimik bun.Si eu cred in Dumnezeu, dar daca nu avem grija de noi, nu o va face nimeni, va rog, toti vom avea momente cand ne vom simti mai bn, eu am avut, treziti-va e timpul sa avem grija de viata noastra, se poate trai mult si bine, dar se poate si mai rau, imi doresc sa nu cunoastem mai rau d atat.Sanatate si Doamne ajuta!
Marinela 2, te rog totusi sa ti o dieta specifica bolii tale pentru a prevenii complicatiile. Cred ca sti asta. Mancarea la liber in Colita ulceroasa sau Crohn, este sinucidere curata.
Buna seara!Acum o luna am fost diagnosticata cu boala Crohn...in urma unei colonoscopii si biopsie.am fost deranjata la stomac timp de 3 luni...asa am ajuns sa fac colonoscopie.Am inceput un tratament cu budenofalk uno..Inca ma deranjez cand si cand, dimineata.Intrebarea mea este...durerile sunt regula in boala asta?Intreb asta pt ca peste tot citesc ca asta este unul din simptome...iar eu nu am.Sau este luata boala la inceput si odata cu acutizarea vor apărea si durerile?Nu mi le doresc..ferească!vreau doar sa stiu daca linistea mea va avea o limita.Multumesc!
Buna, stai linistită, durerile, cel putin ale mele sunt sub forma de crampe la scaun, sunt imbalonata si ce sa zic tre regim si tratament, insa eu sunt cam gurmand si dezorganizată, foctorul la care colonul meu o ia razna este Stresul, atunci nu imi pot controla scaunele, in rest cu cat sunt mai linistită cu atât ma simt mai bn, mi-ar place ca noi cei care ne confruntăm cu aceiasi boală sa ne întâlnim la o cafea, la o discutie, daca doreste cineva sunt deschisa sa facem acest lucru, pe mine ma ajuta sa am un program încărcat si sa nu ma gândesc la asta pentru ca am avut o perioadă după sarcina când am stat acasa si am intrat intr-o depresie, de care m-am tratat sg atunci când am inceput serviciul si tratamentul care ma facut sa ma simt mai bn, sanatate si va pup
Am citit ca daca renuntati la gluten o sa va simtiti mult mai bine.
Cartea in care am citit este Intoleranta la gluten scrisa de Wiliam Davis.
Acest lucru este valabil si pentru colita ulceroasa.
Eu am inceput sa maninc doar o felie de paine pe zi si ma simt mult mai bine.
sanatate maxima!
Cartea in care am citit este Intoleranta la gluten scrisa de Wiliam Davis.
Acest lucru este valabil si pentru colita ulceroasa.
Eu am inceput sa maninc doar o felie de paine pe zi si ma simt mult mai bine.
sanatate maxima!
Pe mine m.au diagnosticat recent cu ileita nespecifica, ARE cineva ceva de genul ? Cam de aproape 2 ani ma supara burta, diaree. si de 5 luni de când m.au pus ileita nespecifica iau sulfasalazina, ce nu prea are efect. ma simt nenorocit..ce.i de făcut ? :)
recent am vazut cateva videouri pe youtube, despre un anume dr. robert morse dr naturopat, explica in multe videouri despre boala crohn, colita ulcerativa sau altelw de genul inflamatilor, cum ca: din cauza nivelului mare de acidoza din organism avem noi problemele astea. ideea lui ii de a manca doar cruditati, mai ales fructe, um program de detoxificare pe cateva luni. si impreuna cu ceva plante medicinale adaugate, scade si dispare inflamatia. uitati.va p you tube de dr robert morse si athena. nimic nu aveti de pierdut daca va uitati.
Buna ziua, am fost descoperit cu boala crhon, sunt deja la a doua operatie. Ce stiti de tratamentul cu obiecțiile Cimzia? A mai facut cineva acest tratament, ceva impresii sau sfaturi?
Nu mai are nimeni, nimic de spus in legatura cu boala Chron? Sau toata lumea s-a vindecat? Eu din nefericire sunt unul dintre cei care nu a fost chiar asa de norocos...
Buna tuturor si eu am fost diagnosticata recent cu aceasta boala, sunt pe budenofalk, din pacate fara rezultate bune...in 2 zile am control pt schimbarea tratamentului, durerile nu sunt mari deocamdata...de circa 7 zile insa obs o oboseala iesita din comun si cateodata am ameteli si simt o usoara febra musculara.nu stiu de la ce...poate de la budenofalk, il iau de 1 luna jumate, de tinut regim am tinut am calcat stramb de cateva ori mancand dulce (imi este ff greu sa ma abtin)tin sa mentionez ca sunt ff speriata de aceasta boala si doresc din suflet sa pot vb cu cineva sa impartasim din aceasta experienta neplacuta, o seara buna tuturor.
Buna ziua.Sunt suspect de aceasta boala cu simptome care au inceput ca fiind dureri in partea dreapta a abdomenului inferior si care s-au extins si in partea stanga plus senzatie de frig si balonari excesive.Sunt foarte speriat si sunt la un pas de depresie stiind ca pot avea aceasta boala care din cate am vazut te face sa pui la indoiala dorinta de a trai in momentul cand avanseaza.Este cineva care duce o viata normala pe o perioada indelungata cu boala crohn sau se traieste doar in durere?Multumesc
Stai linistit poti sa duci o viata normala cu aceasta boala, depinde de la om la om cum se manifesta, cat de repede reusesti sa intri in remisie si cum o menti dar stai linistit ca vei putea duce o viata normala...trebuie doar sa fi tare si increzator ca totul va fi bine...
Nu mai zice nimeni nimic??? Va rog frumos cei cu aceasta boala sa mai scrie din cand in cand cum evolueaza ce tratamente faceti...tot ce se poate...mie cu budenofalk nu mi a mers, cu medrol am obtinut o remisie de scurta durata iar acum am ajuns la spitalul floreasca.. Am inteles ca ma vor baga pe remicade...va rog sa spuneti cum mai sunteti...cei care a ti scris acum ceva ani ce s a mai intamplat cu voi...toata lumea e ok?ceva incurajari pt cei descoperiti recent cu boala(ca si mine)??? Experiente..tot ce se mai poate spune despre aceasta boala, multa sanatate tuturor.
Buna seara! O intrebare am : exista boala Chron la 7 ank? Am un baietel de 7 ani care este suspect de boala Chron.
De o luna varsa dimineata, nu in fiecare zi, uneori si seara.Nu am schimbat nimic in dieta, factori emotionali nu sunt implicati.Totul este ok acasa si acum este in vacanta de vara.
I.am dozat calprotectina care a iesit peste 1000.Avand in vedere simptomatologia si analiza crescuta este suspect de BII, si ne.a programat la colonoscopie.A mai avut si scaun moale, rar, dar nu au fost mai mult de 3 pe zi.Acum 3 zile a facut si febra( 37.8 C), fara alta simptologie, care a cedat la antipiretice..Nu stiu ce sa zic, o sa.i fac colonoscopia.Dar imi este tare frica de BII.Mi se pare f mic pt asa ceva.Multumesc de raspunsuri
De o luna varsa dimineata, nu in fiecare zi, uneori si seara.Nu am schimbat nimic in dieta, factori emotionali nu sunt implicati.Totul este ok acasa si acum este in vacanta de vara.
I.am dozat calprotectina care a iesit peste 1000.Avand in vedere simptomatologia si analiza crescuta este suspect de BII, si ne.a programat la colonoscopie.A mai avut si scaun moale, rar, dar nu au fost mai mult de 3 pe zi.Acum 3 zile a facut si febra( 37.8 C), fara alta simptologie, care a cedat la antipiretice..Nu stiu ce sa zic, o sa.i fac colonoscopia.Dar imi este tare frica de BII.Mi se pare f mic pt asa ceva.Multumesc de raspunsuri
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Boala CROHN
- 5Boala Crohn
- 2retete de regim in boala crohn
- 5scaun neformat si boala Crohn in familie
- 3Recent diagnosticata cu boala Crohn - nedumerire
- 3Crohn - colonoscopie - contraindicatie Fortrans
- 3Lupus dupa ce am fost testata pentru poliartrita si boala crohn
- 0diagnosticat cu boala Crohn
- 1alimente interzise in boala CROHN
- 2Examen histopatologic-boala Crohn?
- 0Diagnosticat cu boala Crohn