blocarea psihica pentru cateva secunde

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Buna Ziua!

va deranjez cu o intrebare in privinta unui posibil diagnostic.

iubita mea sufera de o boala "ciudata", cel putin asa o vad eu.

Simptome: blocarea psihica pentru cateva secunde ( 10-20 sec ) - nici-un fel de reactionare - ochii raman fixati, nu mai scoate nici-un cuvant in perioada aceasta, de multe ori chiar mainile i se inclesteaza pe ceea ce are in momentul respectiv

dupa cele 20-30 de secunde "moarte", isi revine si se comporta ca si cum perioada respectiva nu ar fi existat... Dupa discutii pe tema asta, mi s-a spus ca de respectivele momente isi da seama la cateva secunde dupa "criza".

probleme imediate - oboseala accentuata, tradusa printr-o dorinta de somn aproape instantanee
( au fost cazuri, cand dupa o "criza", in mai putin de 2 minute a adormit langa mine. dupa aproximativ 10-15 minute se trezeste si isi aminteste de "criza" )

in primele momente dupa orice criza, primele fraza ( 1-2 minute ) nu sunt f. coerente

Probleme ulterioare:
momentele de criza + urmatoarele cateva minute ( 5 minute ) nu sunt reamintite coerent, ... isi da seama de mare parte din elemente, dar din intrebarile ei, se vede clar ca ele nu sunt reamintite cum trebuie. multe amanunte lipsesc. Apoi este oboseala care devine evidenta in seara zilei respective.

Elemente care "ajuta" la aparitia crizelor : oboseala accentuata ( examene - nopti nedormite ), flash-uri si alte elemente generatoare de oboseala ( discotecile in special, ) + monitoarele / televizoarele.,

Ce mi se pare mie suparator este reactia de dupa asemenea crize, felul ei de a fii se schimba cu 100 %, daca vorbea intr-un fel inainte de criza, ...dispozitia, tonul si pot spune "totul" se schimba dupa o asemenea criza... la un moment dat ma gandeam ca ar putea fi "dubla personalitate"

Am intrebat-o care este verdictul medicilor ( merge regulat ), si mi s-a spus ca un diagnostic clar nu se paote pune, boala fiind undeva intre hidrocefalie - epilepsie ( si inca o boala pe care insa nu mi-o amintesc ) ( crizele s-au rarit de la cateva pe zi la inceput - acum 4 ani, pana la cateva pe luna in acest moment...)

Daca puteti sa ma lamuriti si pe mine in aceasta problema... poate ati mai avut astfel de cazuri, ...simptome asemanatoare...poate chiar exista persoane care citesc aceste randuri si au trecut prin acelasi lucru
4 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Ceea ce descrii tu par a fi crize epileptice.

Nu stii la ce medic merge? Ar trebui sa consulte un neurolog. Cum s-au rarit crizele, ia vreun tratament?
Hidrocefalia poate fi o cauza de epilepsie, dar diagnosticul nu se pune doar clinic. Trebuie sa faca un CT, eventual si cu substanta de contrast. Mai are si alte probleme in afara de crizele astea (dureri de cap, probleme de vedere sau orice altceva)? Pt. ca din ce-mi descrii tu n-am de unde sa-mi dau seama daca are hidrocefalie. Oricum pt. diagnosticul asta trebuie CT.
-
Dr.Mihaela
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
pe tema aceasta nu prea vorbeste, deci trebuie sa extrag eu din putinele vorbe pe care le spune Sad(...

din cate am inteles, problemele au aparut acum 4-5 ani cand era in clasa a 11-a spre a 12a. Par sa fie mai multe cauze ( in ultimele zile m-am documentat cat am putut pe site-uri romanesti si straine si am mai inteles cate ceva despre boala ), una din cauze fiind stresul foarte mare ( a invatat mult in liceu...pentru olimpiade, etc ) si apoi a fost o cura de slabire foarte puternica pe care a urmat-o. ( de la 90 de kilograme la 50...)

In acest moment, este pe un regim alimentar foarte strict, fara prajeli fara excese..., consuma branzeturi, fructe, legume ( 90% ), si ia si vitamine+Calciu ( are un deficit de Calciu si la fel de zahar in organism )

Doctorul la care merge odata la 3 luni, a incercat mai multe variante de tratament. ex. din noiembrie pana prin februarie - a avut o interdictie totala pe televizor, si doar cateva ore pe calculator. partea cu televizorul a respectat-o... dar cea cu calculatorul a cam incalcat-o...si intr-adevar crizele s-au rarit... pana la 1-2 / luna ( in ziua in care apare o criza de obicei apar si replici...deci pot fi 2-3 in interval de 4-5 ore )

acum are din nou voie la televizor, si cam 2 ore la calculator ( partial respectate - unele zile sta si 4-5 ore )

la 3 luni cand merge la doctor face si o parte din analize ( analizele totale le face la 6 luni ). o sa intreb si cum se numeste doctorul respectiv, dar din cate am inteles ar fi cel mai bun din bucuresti pe acest domeniu
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Partea cu experimentatul cu TV-ul si calculatorul este interesanta si, se pare, si oarecum eficienta (sunt forme de epilepsie care sunt declansate de luminile puternice si rapide - flashurile); e bine si ca face analize regulat. Dar m-ar fi interesat daca ia vreun tratament medicamentos si cu ce anume.
Daca zici ca merge la un medic foarte bun atunci e foarte bine. Important este sa-si respecte tratamentul si boala va fi "tinuta in frau", cu sperante de vindecare.
-
Dr.Mihaela
0
10-07-2008, ora 00:00
alina sm
Nu este medic/terapeut
alina sm
buna si eu am avut o problema...acum vreo 3 ani(la 13-14 ani) am avut in 5 zile consecutiv convulsii cu spume si muscatul limbii si am fost atunci la medic, mi-a prescris trileptal.am luat tratamentul vreo 6-7 luni dupa care am plecat dincolo un an, in care nu am mai luat deloc tratament, nu iau nici acuma dar nu am mai facut nici o criza, trebuie sa mentionez faptul ca acele crize le faceam doar cand ma trezeam din somn, dimineata, pe urma adormeam vreo 5-6 ore si nu imi mai aminteam nimik.acum intrebarea mea ar fi.pe viitor sunt sanse sa reapara sau sa nu imi pot face permisul de conducere?va rog sa imi raspundeti urgent
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •