bioimpedanta toracica - ince consta?

31-03-2008
duudee
Nu este medic/terapeut
duudee
Stie cineva in ce consta bioimpedanta toracica? Va rog mult...
5 comentarii
0
02-04-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Am cautat pe net, bioimpedanta este o examinare care se foloseste mai rar...

Bioimpedanta electrica toracica este o metoda neinvaziva de a determina parametrii circulatiei. Concret, se lipesc niste electrozi pe piept, cam ca pentru EKG. Se poate masura frecventa cardiaca, debitul cardiac, si altele asemenea.
Din cate imi dau seama, cam toti parametrii pe care ii masoara pot fi determinati si prin Ecografie de cord. Bioimpedanta ar fi de preferat doar pentru situatii cand nu se poate face ecografie continuu (ex. in timpul unui test de efort), pentru monitorizarea functiei inimii la un bolnav cu probleme cardiace in timpul unei operatii, sau la terapie intensiva mai ales pentru bolnavii cu soc (debit cardiac mic). Este totusi folosita mai rar, si se pare ca utilitatea este discutabila.

Un articol cu poze:
---------*

Toate cele bune!

(*modificat de admin)
0
07-04-2008, ora 00:00
tapul
Identitate neconfirmată
tapul
Asa este. Este folosita mai rar. Dar motivul, cred, este nepopularizarea ei si nu lipsa de importanta. Corect, masoara volumul bataie, debitul cardiac, inotropismul, rezistenta vasculara periferica, volumul sanguin circulant. Nu pot vorbi in numele altor specialitati medicale dar cred ca-ti da cam tot ce trebuie sa stii despre un pacient in dezechilibru hemodinamic, in orice forma ar fi acesta manifestat ( soc, insuficienta cardiaca, insuficienta renala, hipertensiune arteriala primara, in timpul dializei peritoneale etc. )
Sper ca am spus lucruri interesante. Astept si alte pareri. Succes!
0
tapul
Identitate neconfirmată
tapul
Am gasit explicatii bune. Recunosc ca mi-am cam pus creierii pe bigudiuri. Teoria e frumoasa si are logica. Incep sa privesc cu alti ochi biomimpedanta toracica. Cred ca va prinde, daca se vor gasi minti s-o priceapa..
0
tapul
Identitate neconfirmată
tapul
Scuze. Explicatiile sunt aici : http://www.hemodynamicsociety.org/
0
08-04-2008, ora 00:00
duudee
Nu este medic/terapeut
duudee
Va multumesc din suflet, mi-ati fost cu adevarat de ajutor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: