Bebele are zile in care refuza sanul
Buna,
Am un bebelus de 4 luni jumatate care are un stil mai aparte de a se alimenta. Alaptez exclusiv la san si nu stiu cum se face, dar bebita are perioade in care mananca de nu stiu cu ce traieste, adica foarte putin, si momente in carepapa de rupe. Acum trec prin perioada in care este certat cu laptele si uneori refuza cu atata incapatanare sa manance, ca plange rau cand il pun la san.
E tare aiurea ca, dupa perioadele de alimentare mai redusa, imi scade lactatia ingrozitor si intre cele doua perioade, trecerea se face prin una-trei zile de stat cu bebe aproape continuu la san, pentru a-mi reface lactatia dupa necesitatile lui crescute.
Oare de ce e asa de haotic? Ce as putea face pentru a evita astfel de momente de trecere?
Va multumesc!
Am un bebelus de 4 luni jumatate care are un stil mai aparte de a se alimenta. Alaptez exclusiv la san si nu stiu cum se face, dar bebita are perioade in care mananca de nu stiu cu ce traieste, adica foarte putin, si momente in carepapa de rupe. Acum trec prin perioada in care este certat cu laptele si uneori refuza cu atata incapatanare sa manance, ca plange rau cand il pun la san.
E tare aiurea ca, dupa perioadele de alimentare mai redusa, imi scade lactatia ingrozitor si intre cele doua perioade, trecerea se face prin una-trei zile de stat cu bebe aproape continuu la san, pentru a-mi reface lactatia dupa necesitatile lui crescute.
Oare de ce e asa de haotic? Ce as putea face pentru a evita astfel de momente de trecere?
Va multumesc!
4 comentarii
Se poate ca gustul laptelui sa se modifice uneori datorita a ceva ce tu nu trebuie sa mananci sau sa bei; sa nu fumezi, sa nu consumi alcool, odihneste-te si evita stresul.poate ca micutul sufera de ceva - o stomatita, e racit, are o otita etc- ; sa ai o igiena zilnica a sanilor, sa nu utilizezi creme de corp pe sani, parfumuri tari..cand nu se alimenteaza cum trebuie ar trebui sa mergeti la medicul de familie sa vada despre ce e vorba.
Bebelusii refuza des laptele din urmatoarele motive principale:
- laptele este "rau" din cauza ca mama s-a enervat sau e suparata/trista
- laptele nu este sanatos caci sangele din care este facut nu este sanatos
- probleme cu metabolismul calciului la copil (si des si la mama).
- laptele este "rau" din cauza ca mama s-a enervat sau e suparata/trista
- laptele nu este sanatos caci sangele din care este facut nu este sanatos
- probleme cu metabolismul calciului la copil (si des si la mama).
Totusi nu cred sa fie niciuna dintre probleme mentionate de dumneavoastra. De mancat mananc mereu la fel, si zic eu, sanatos. Nu consum deloc alcool si cafea si nu fumez. Nu folosesc parfumuri, am grija de igiena personala si consum destul de multe lichide etc. Am fost la pediatru sa relatez acest aspect, insa doctorul mi-a spus ca nu am de ce sa ma ingrijorez, intrucat copilul se dezvolta foarte armonios si, mai mult decat atat, este dezvoltat in avans cu doua luni si are o buna stare de spirit (este mai mereu vesel si activ).
Daca pediatrul ti-a spus ca nu ai motive de ingrijorare, greutatea copilului e buna, se dezvolta normal, atunci e bine ; probabil ca ai inceput diversificarea alimentatiei si mofturile dumnealui legate de supt au legatura cu aceasta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9PERITOL ?
- 4pata mica maro la sugar 6 luni
- 3bebe de 9 luni nu vrea deloc sa bea apa
- 3Schimbarea contraceptivului in timpul alaptarii
- 10Viroza la 11 luni???
- 3solarul poate afecta in vreun fel copilul atunci cand alaptez
- 10dureri de oase in timpul alaptatului
- 3migrene pe parcursul alaptarii
- 18Prolactina mica in perioada alaptarii
- 7alaptez! menstruatie neregulata!
- 3programul lui bebe de 2 luni
- 8alimentatie artificiala la sugar
- 3sugarul de 2 luni si fontanela
- 4durerea si alaptarea
- 6alaptarea numai de la un singur san?
- 3am nascut acum 2 saptamani si inca nu am suficient lapte
- 16La 32 de ani am facut pentru prima data otita
- 7Infectie masea si alaptarea
- 1Am alăptat o luna, după care nu am mai avut lapte. Se poate sa revină laptele?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Deficitul de prolactină (hipoprolactinemia)
- Sindromul morții subite a sugarului
- Mastita
- Alimentatia nou-nascutului
- Alimentatia sugarului
- Meniu sugari 6-7 luni
- Meniu sugari 7-9 luni
- Meniu sugari 9-12 luni
- Laptele matern versus formule de lapte
- Dieta in timpul alaptarii la san
- Alimente interzise în perioada de alăptare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: