bebe stranuta mai des

Buna ziua,
am un bebe de 6 luni si 3 sapt.Are 2 zile de cand stranuta mai des decat de obicei, adica ajunge si la 10 ori pe zi, si se intampla ca o repriza sa fie de 2 -3 stranuturi consecutive.Nu face febra, nu e ragusit, nu e mai agitat ca de obicei, are o stare generala buna, se joaca, rade, gangureste.Singurul lucru ca si-a modificat putin orarul de somn : adoarme mai tarziu seara, in jurul orei 12, 30 - 1, 00 si doarme mai mult ziua.Mi se pare doar ca are putin nasucul infundat.I-am tot curata nasul cu ser fisiologic.De ce nu il duc la medic ? Pentru ca nu prea l-as duce in contact cu diverse persoane ca gripa asta porcina bantuie peste tot.Ar trebui sa ma ingrijoreze faptul ca stranuta mai des ? I-am dat si un pic de Nurofen.Ar trebui sa-i mai dau si altceva ?
am un bebe de 6 luni si 3 sapt.Are 2 zile de cand stranuta mai des decat de obicei, adica ajunge si la 10 ori pe zi, si se intampla ca o repriza sa fie de 2 -3 stranuturi consecutive.Nu face febra, nu e ragusit, nu e mai agitat ca de obicei, are o stare generala buna, se joaca, rade, gangureste.Singurul lucru ca si-a modificat putin orarul de somn : adoarme mai tarziu seara, in jurul orei 12, 30 - 1, 00 si doarme mai mult ziua.Mi se pare doar ca are putin nasucul infundat.I-am tot curata nasul cu ser fisiologic.De ce nu il duc la medic ? Pentru ca nu prea l-as duce in contact cu diverse persoane ca gripa asta porcina bantuie peste tot.Ar trebui sa ma ingrijoreze faptul ca stranuta mai des ? I-am dat si un pic de Nurofen.Ar trebui sa-i mai dau si altceva ?
1 comentarii

E vorba de secretiile din nas, care declanseaza automat stranutul, bebelusul nestiind sasufle nasul. Curatati-i nasul in fiecare seara cu o pompita de cauciuc dupa ce i-ati pus ser fiziologic in nas sau cate un puf de sterimar. Pentru aspiratia secretiilor exista si un dispozitiv in farmacii numi batista bebelusului.
Se poate administra, daca e putin racit (doar un guturai) si Sinupret picaturi in putin lichid, cafluidificant al secetiilor.
Se poate administra, daca e putin racit (doar un guturai) si Sinupret picaturi in putin lichid, cafluidificant al secetiilor.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Fluimucil sau nu?
- 0Luxație congenitala de solduri la bebe
- 1Somn bebelus - de ce plange inainte sa adoarma?
- 1Bebe 5 luni, refuză laptele
- 3Infecție campylobacter bebe 6 luni
- 1Scaun rar bebelus 2 luni și 1 săptămana
- 1Am greșit când am înlocuit laptele fără lactoză cu cel cu lactoză inițial
- 1tuse seacă si rară fără alte simptome la bebe 4luni jumătate
- 1Bebelușul nu acceptă laptele
- 1Bebe 4 luni nu ia in greutate