Atac de panica sau altceva?
Buna ziua!
De cateva luni, cam o data pe luna mi se intampla sa ma trezesc sufocata timp de cateva secunde Insa, saptamana aceasta, senzatia a continuat si fiind treaza. E vorba de o senzatie de sufocare la nivelul gatului. Simt o presiune de aer in spatele nasului, care apare ca un spasm si ma ineaca timp de 2-3 secunde. Dupa aceea, automat incep sa inghit in sec. Am sunat la Salvare si doamna doctor m-a intrebat ce simptome am si mi-a spus ca e vorba de un atac de panica. Nu am fost consultata. Iau Magneziu si Maxi Antistress. S-a ameliorat sufocarea in timpul zilei, dar uneori o mai simt. Daca stau mult in picioare, simt o slabiciune in ele, ca si cum ar urma sa pierd controlul asupra mea.
Nu sunt convinsa ca e un atac de panica, pentru ca nu am simptomele pe care le au cei cu atacuri de panica. Pare mai mult o problema strict a respiratiei, intermitenta, care deja se mentine de 2 zile. Frica apare doar in urma acestor spasme.
Mi-ar placea sa mai aflu si alte pareri, poate ati trecut prin asa ceva. Este anxietate sau problema cardiologica/pneumologica/ORL/neurologica?
De cateva luni, cam o data pe luna mi se intampla sa ma trezesc sufocata timp de cateva secunde Insa, saptamana aceasta, senzatia a continuat si fiind treaza. E vorba de o senzatie de sufocare la nivelul gatului. Simt o presiune de aer in spatele nasului, care apare ca un spasm si ma ineaca timp de 2-3 secunde. Dupa aceea, automat incep sa inghit in sec. Am sunat la Salvare si doamna doctor m-a intrebat ce simptome am si mi-a spus ca e vorba de un atac de panica. Nu am fost consultata. Iau Magneziu si Maxi Antistress. S-a ameliorat sufocarea in timpul zilei, dar uneori o mai simt. Daca stau mult in picioare, simt o slabiciune in ele, ca si cum ar urma sa pierd controlul asupra mea.
Nu sunt convinsa ca e un atac de panica, pentru ca nu am simptomele pe care le au cei cu atacuri de panica. Pare mai mult o problema strict a respiratiei, intermitenta, care deja se mentine de 2 zile. Frica apare doar in urma acestor spasme.
Mi-ar placea sa mai aflu si alte pareri, poate ati trecut prin asa ceva. Este anxietate sau problema cardiologica/pneumologica/ORL/neurologica?
5 comentarii
Este anxietate. Faceti tratament de la psihiatru cu antidepresiv (=medicament ce trateaza anxietatea si depresia). Faceti estimativ test de anxietate pe net.
E bine de verificat dacă nu-i o problemă medicală și de-abia după aceea să mergi la un psiholog clinician cu experiență sau la un psihiatru pentru un diagnostic sigur. Pe baza diagnosticului se va decide ce faci în continuare. Dacă e o formă severă e nevoie și de medicație pe lângă psihoterapie, dacă e o formă ușoară sau medie poți rezolva cu psihoterapie.
E anxietate. Am avut si eu. A trecut dupa prima pastila de antidepresiv dar am urmat urmat un an si jumatate tratamentul pana m-am vindecat. De 15 ani, dupa acel tratament, nu au mai revenit simptomele.
Mergeti si faceti si investigatii ca sa stati linistita.
Mergeti si faceti si investigatii ca sa stati linistita.
Clara a zis foarte bine, urmeaza-i sfatul, ai anxietate ce trebuie tratata, du-te mai repede la medic ca altfel se poate agrava si croniciza.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Nu puteam sa respir cand m-am trezit din somn
- 1Dintr-o data am inceput sa am senzatia de sufocare in timpul somnului
- 1Problema de sufocare
- 1tulburare de somn
- 10Se trezeste din somn ca nu are aer si parca se sufocă
- 1Sufocare in somn și buze vinete
- 10Ameteala si vedere ciudata
- 0Ma inec in somn
- 1Senzație de strângere de gât
- 3Mă simt foarte rău.. insomnii, disconfort în piept, teamă că s ar putea întâmpla ceva cu inima
- 2Spasme laringiene
- 1Durere in piept și senzație de sufocare
- 1De ce am des senzații de sufocare, respir greu și simt că nu am suficient aer ?
Mai multe informații despre: sufocarea in somn senzatie de sufocare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: