Aspirina si sportul de preformanta
Buna seara.
Sunt sportiv, si in aceasta perioada ma antrenez cu echipa in conditii "grele"(temperaturi foarte scazute, cum e iarna).Ma imbrac gros, dar tot transpir mult, si mi-a fost recomandat ca dupa un antrenament de alergare sa iau o aspirina.
Considerati ca e folositor acest lucru?Antrenamentele vor dura 2 saptamani; avand in vedere ca sunt sanatos, luarea aspirinei zilnic, dupa antrenament, imi poate afecta sanatatea in vreun fel?(bun sau rau).
Multumesc anticipat.
Sunt sportiv, si in aceasta perioada ma antrenez cu echipa in conditii "grele"(temperaturi foarte scazute, cum e iarna).Ma imbrac gros, dar tot transpir mult, si mi-a fost recomandat ca dupa un antrenament de alergare sa iau o aspirina.
Considerati ca e folositor acest lucru?Antrenamentele vor dura 2 saptamani; avand in vedere ca sunt sanatos, luarea aspirinei zilnic, dupa antrenament, imi poate afecta sanatatea in vreun fel?(bun sau rau).
Multumesc anticipat.
3 comentarii
De asmenea, daca dupa un antrenament greu de alergare prin zapada iau paracetamol, mi-ar putea afecta sanatatea in vreun fel?
Paracetamolul e foarte toxic, aspirina mai putin. Pt. cei vrei sa-ti intoxici corpul ? Doar ca transpiri ?
Ar trebui sa inlaturi cauza: sa te imbraci adecvat, deci nu prea gros si sa evit anumite haine si tesaturi care nu lasa aerul sa circule cum trebuie.
Ar trebui sa inlaturi cauza: sa te imbraci adecvat, deci nu prea gros si sa evit anumite haine si tesaturi care nu lasa aerul sa circule cum trebuie.
Dupa antrenament te retragi repede in interior, te bagi sub dus, te schimbi cu haine uscate, bei un ceai fierbinte cu lamaie si gata. Nu vei pati minic, din contra, te calesti si nu vei raci chiar asa usor.Cum sa iei dupa antrenament mereu aspirina ? Aspirina iti usuca hainele de pe tine ?Asa uzi, transpirati, mai faceti si altceva dupa ? ramaneti afara ? Daca asa medic aveti la echipa faci bine ca mai intrebi pe forum cate ceva.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6exista posibilitatea sa reincep candva activitatea de sala de forta?
- 0aspirina poate reduce efectul anticonceptionalelor?
- 1urgent
- 5Pastile- urgent
- 1Aspenter pe o perioada mai indelungata - se poate renunta treptat sau dintr-o data?
- 0Rezultat RMN, urmat de tratament preventiv cu Aspenter 75mg 1/zi
- 2Tratament cardio cu Aspenter
- 2Acid salicilic in crema de fata
- 4Aspirina in covid 19
- 1Aspacardin in timpul sarcinii
Mai multe informații despre: Recuperarea fizica la sportivi aspirina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: