Rezultat RMN, urmat de tratament preventiv cu Aspenter 75mg 1/zi

14-10-2019
cipri5
Nu este medic/terapeut
cipri5
Buna ziua,

In urma rezultatul RMN am primit tratament cu Aspenter 75mg, 1 pastila/zi (diagnostic suspect AIT - In urma cu cateva zile, inaintea RMN-ulu mi-am pierdut partial vederea aprox.10 min.)

Angio RMN/segment (cerebral, trunchiuri supra aortice, aorta toracica, aorta abdominala etc.)
Achizitiile angio RM TOF arterial evidentiaza trei artere cerebrale anterioare - aspect congenital. In rest fluxul este pastrat la nivelul vaselor poligonului Willis.
Achizitiile angio RM TOF venos evidentiaza asimetrie de flux, cu flux filiform la nivelul sinusului transvers si sigmoid in stanga. Fluxul este filiform si in segmentul de origine al sinusului sagital.
RMN cranio cerebral nativ
Imagini artefactate de miscarle pacientului.
Frontal in dreapta in substanta alba, se evidentiaza un focar milimetric, hipersemnal T2 si FLAIR, cu aspect de focar de demielinizare nespecifica.
Secventele DWI nu evidentiaza leziuni ischemice recente.
Secventele SWAN nu evidentiaza leziuni hemoragice cerebrale.
Achizitiile cu felii subtiri nu evidentiaza modificari la nivelul nervilor cranieni.
Nu se constata deplasarea structurilor liniei mediane.
Sistem ventricular simetric, nedilatat.
Sinusurile anterioare ale fetei si celulele temporo-mastoidiene cu pneumatizare pastrata.
Concluzii: Focar de demielinizare milimetrica nespecifica in substanta alba frontal in dreapta.
Diagnostic CIM: Alte examinari generale - Z00.8

Mentionez ca sunt din 2015 cu tratament pt.hipertensiune (sub control de atunci) plus Eutirox 125/zi in urma tiroidectomiei totale.

Intrebarea ar fi daca pot lua Aspenter doar la nevoie (durere de cap etc) sau ar fi necesar mai multe investigatii?
Multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: