artroza lombara
In urma unui rmn am fost diagnosticata cu artroza lombara..am urmat 20de sedinte de curenti(galvanic, diadinamic)repetarea acestora va fi peste 6 luni, insa datorita efortului durerile de spate mai persista si as dori sa stiu daca este de ajutor artro stop rapid in cazul meu?sau ce pot sa i.au contra durerii, am 23 de ani, 60kg.inaltime 1.72.va multumesc, o saptamana frumoasa va doresc.
5 comentarii
care articulatii au artroza in zona lombara? articulatiile proceselor articulare? sau discurile intervertebrale? sau articulatia sacro-iliaca?
in afara de durere de spate ce simptoame mai aveti? amorteli, putere scazuta in picioare, isialgie?
in afara de durere de spate ce simptoame mai aveti? amorteli, putere scazuta in picioare, isialgie?
Rezultatul rmn este:reducerea lordozei, fara modificari de aliniament al corpilor vertebrali lombari, fara hernii discale, stenoze de canal spinal sau compresiuni radiculare...fara anomalii pe semnalul patologic la nivelul maduvei osoase a corpilor vertebrali lombari, incipienta artrozei interfatetara...imi puteti spune mai exact care este problema, si ce pot sa fac?durerea apare la efort mare doar in zona lombara...insa am o luna de cand am facut acele sedinte de curenti si ma simt mult mai bine...dar as dori sa stiu ce pot sa fac pe viitor pt a nu ajunge la alte dificultati a coloanei...mi sa spus ca pentru aceasta artroza nu pot sa fac decat sao mentin in stadiul in care se afla, nu se poate reface...va multumesc pentru timpul acordat.
in prima faza trebuie un consult neurochirurgical.
Fatetele sunt mici articulatii care leaga vertebrele, artroza lor deobicei provoaca o durere pur lumbara, fara iradiere, insa deseori se combina cu probleme ale discului intervertebral.
evident artroza nu poate fi intoarsa, insa o musculatura bine dezvoltata a spatelui poate stabiliza coloana ca sa nu apara dureri.
fatetele pot fi infiltrate cu anestezic cu control radiologic si este o metoda de tratament special adresata acestor articulatii ca ultima solutie: termocoagularea de fatete, care poate duce la ameliorarea sau chiar disparitia durerilor pe o perioada de cel mult 2 ani.
Fatetele sunt mici articulatii care leaga vertebrele, artroza lor deobicei provoaca o durere pur lumbara, fara iradiere, insa deseori se combina cu probleme ale discului intervertebral.
evident artroza nu poate fi intoarsa, insa o musculatura bine dezvoltata a spatelui poate stabiliza coloana ca sa nu apara dureri.
fatetele pot fi infiltrate cu anestezic cu control radiologic si este o metoda de tratament special adresata acestor articulatii ca ultima solutie: termocoagularea de fatete, care poate duce la ameliorarea sau chiar disparitia durerilor pe o perioada de cel mult 2 ani.
Din gama de la artrostop nu pot lua nimic?sedintele cu curenti sunt de folos, mai are rost sa le repet la 6luni?dar aceasta artroza care o am in timp poate sa se ajunga intr.o faza mai grava...totusi ma sperie sa am aceasta problema la 23 de ani, ma gandesc ca in timp o sa fie mai rau:(.va multumesc din suflet pt timpul acordat si pt sfaturi.
evident puteti sa luati artrostop insa sa nu asteptati miracole de la aceasta substanta
daca este de folos puteti sa le repetati
artrozele sunt progrediente, asta inseamna ca se inrautatesc cu timpul
daca este de folos puteti sa le repetati
artrozele sunt progrediente, asta inseamna ca se inrautatesc cu timpul
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6dureri de spate prelungite
- 3dureri de spate puternice de cateva luni
- 1Durerea de spate cu diaree si greata
- 5Este posibil sa am o afectiune a glandei hipofizare?
- 0durere de spate (sold)
- 5dureri genunchi, dezechilibru la mers, ameteala, stare de lesin, dureri de spate, gambe, maini
- 2Dureri spate
- 4Durere de spate
- 0Durere spate, piscaturi, parestezii, transpiratie spate si cap
- 1tratament cu medrol pentru durerile de spate
- 3Lyprinol - inceput de artroza
- 2durere de spate in zona plamanilor!
- 7Durere de mijloc
- 3Durere spate
- 1durere de cap
- 2Durere ascutita spate pana la genunchi
- 0Dureri de spate de 2 sapt plus stări de rau
- 1Durere spate. Ajutor!
- 5Artroza la inceput. Mereu artroza duce la invalididate?Si chiar nu se poate face nimic impotriva ei?
- 1Senzatie de "spate greu"
Mai multe informații despre: Durere de spate Artroza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: