Arsuri pe gat
Buna ziua,
De ceva timp ma confrunt cu mici probleme gastrice, dar din luna august, in urma unei enterocolite simptomele s-au accentuat. Medicul gastroenterolog spune ca ar fi gastrita hiperacida cu reflux gastroesofagian. Incerc sa tin regim, desi cateodata mai gresesc pentru ca efectiv nu stiu ce sa mai iau sa mai mananc. De aproximativ o săptămână am momente cand simt ca am un nod in gat, ca si cum m-ar strânge cineva de gat si apasare in piept ( inclusiv acum). Cred ca apare in special dupa ce mananc ciocolata sau ceva ce nu se regaseste in regim. Ce pot sa fac pentru astfel de situații? Cum ameliorez senzatiile. Simt ca imi ia limba si gatul foc si imi vine sa ragai tot timpul...ceea ce agraveaza starea. Mierea, sucul de varza...alte remedii naturiste.un sfat pe rog. Maalox sirop ajuta? In prezent nu iau decat dicarbocalm ocazional. Mulțumesc
De ceva timp ma confrunt cu mici probleme gastrice, dar din luna august, in urma unei enterocolite simptomele s-au accentuat. Medicul gastroenterolog spune ca ar fi gastrita hiperacida cu reflux gastroesofagian. Incerc sa tin regim, desi cateodata mai gresesc pentru ca efectiv nu stiu ce sa mai iau sa mai mananc. De aproximativ o săptămână am momente cand simt ca am un nod in gat, ca si cum m-ar strânge cineva de gat si apasare in piept ( inclusiv acum). Cred ca apare in special dupa ce mananc ciocolata sau ceva ce nu se regaseste in regim. Ce pot sa fac pentru astfel de situații? Cum ameliorez senzatiile. Simt ca imi ia limba si gatul foc si imi vine sa ragai tot timpul...ceea ce agraveaza starea. Mierea, sucul de varza...alte remedii naturiste.un sfat pe rog. Maalox sirop ajuta? In prezent nu iau decat dicarbocalm ocazional. Mulțumesc
3 comentarii
Buna seara, este foarte probabil ca simptomele Dvs sa fie datorate unei boli de reflux gastroesofagian. Totusi, daca acestea persista e nevoie sa reluati legatura cu medicul gastroenterolog. Exista si alte optiuni terapeutice precum tratamentul antisecretor care pot sa fie utilizate iar daca boala Dvs este rezitenta la tratamentul maximal sau daca prezentati semne de alarma medicul gastroenterolog poate sa va recomande examene suplimentare. Regimul nu implica restrictii alimetare deosebite, in principiu, mancati ce tolerati, evitati mesele cu 2 ore inainte de culcare si dormiti cu o perna mare sub trunchi (nu doar cap). Mesele sa fie in cantitate mica dar frecvente si foarte important, mancati incet. De asemenea va recomand sa consultati si un medic endocrinolog.
Buna seara,
Va multumesc mult pentru raspuns! Dureri in capul pieptului nu prea am, decat ocazional, dar simt câteodată chiar de cand ma trezesc dimineata senzatie ciudata de arsura in gura, parca am nisip la amigdale, arsura mica in limba. Asta ma supara cel mai rau. Nu simt cum vine refluxul in gat, ci direct arsura in gura. Nu stiu daca pastilele de gat pot ameliora senzatia, dar nu am luat pentru ca imi e teama ca fiind antiinflamatoare sa nu afecteze stomacul si sa am arsuri mai rau. Se poate face ceva pentru aceste arsuri in gat? Nexium plicuri pot sa iau? Nu cred ca pot sa iau comprimate pentru ca am gatul destul de iritat si mi se pare ca raman in gat. Stiu ca este si sub varianta plicuri. Doua ar fi suficiente dimineața inainte de masa? Ce perioada? Va mulțumesc frumos!
Va multumesc mult pentru raspuns! Dureri in capul pieptului nu prea am, decat ocazional, dar simt câteodată chiar de cand ma trezesc dimineata senzatie ciudata de arsura in gura, parca am nisip la amigdale, arsura mica in limba. Asta ma supara cel mai rau. Nu simt cum vine refluxul in gat, ci direct arsura in gura. Nu stiu daca pastilele de gat pot ameliora senzatia, dar nu am luat pentru ca imi e teama ca fiind antiinflamatoare sa nu afecteze stomacul si sa am arsuri mai rau. Se poate face ceva pentru aceste arsuri in gat? Nexium plicuri pot sa iau? Nu cred ca pot sa iau comprimate pentru ca am gatul destul de iritat si mi se pare ca raman in gat. Stiu ca este si sub varianta plicuri. Doua ar fi suficiente dimineața inainte de masa? Ce perioada? Va mulțumesc frumos!
pentru Gabrielle83
Salut, am si eu aceleasi simptome descrise de tine in ultimul mesaj. Spune-mi te rog ai reusit sa scapi de aceste simptome ?
multumesc
Salut, am si eu aceleasi simptome descrise de tine in ultimul mesaj. Spune-mi te rog ai reusit sa scapi de aceste simptome ?
multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 14Gastrită de reflux biliar
- 6De vreo doua zile simt o durere de spate la inghitire
- 24De la varsta de 7 ani ma confrunt cu o gastrita
- 4Reflux
- 2boala de reflux sau gastrita?
- 2Micoza faringiana
- 6Gastrita?
- 0Vindecare gastrita
- 4Arsuri pe esofag
- 2BRGE, hernie hiatala, disfagie sau probleme cu plamanii?
- 1Dieta hiperproteica si gastrita
- 4Reflux gastroesofagian + Infectie si raguseala de o luna
- 1Laringită, reflux gastro esofagian, sinuzita
- 0Lipsa eructație
- 0Gastrită sau Reflux gastroesofagian
- 7Orl - Vertij, tiuit, presiune in ureche
- 2Gastroenterologie K29.7 gastrita nespecificata
- 1Simptome de BRGE, dar endoscopie perfectă
- 2De ce am mereu arsuri la stomac și esofag și îmi vine câteodată mâncarea înapoi?
- 4Gastrita sau altceva?
Mai multe informații despre: Refluxul gastroesofagian gastrita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: