ardei gras sau capia verde

12-11-2009
dora_m
Nu este medic/terapeut
dora_m
In unele diete de slabire, am vazut ca se precizeaza ca se mananca ardei gras sau capia VERDE (si ca ar fi interzis cel rosu). Care ar fi explicatia? Multumesc.
4 comentarii
0
12-11-2009, ora 13:57
Dr. Cristian Panaite
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Cristian Panaite
Draga Dora,
Ardei Verde sau Ardei Rosu? 20 de calorii/100 g (adica un ardei mic-mediu) sau 31 de calorii/100g? Cati ardei mananci pe zi? Daca mananci un kilogram, atunci poate merita sa te gandesti daca vrei 110 calorii in plus. Daca faci parte din ceilalti oameni care mananca mai putin de un kilogram :) atunci probabil ca cele cateva calorii in plus nu vor conta.
Sunt atatea lucruri MUUULT mai importante daca vrei sa slabesti inteligent, care conteaza de 10x mai mult, incat te sfatuiesc sa mananci ce fel de ardei iti face placere. Gandeste-te ca 4 felii de paine fac cat un kilogram de ardei, ca numar de calorii.

Ca si compozitie, ardeil rosu e chiar ceva mai destept, are muult mai multa vitamina A decat cel verde. In concluzie, mai multe calorii nu inseamna neaparat mai rau, un regim echilibrat si variat e cu adevarat cheia sa reusesti orice. De aceea se spune ca un nutritionist adevarat, va face doar diete personalizate, si nu va scoate pentru tine o dieta standard pe care sa ti-o dea ca personalizata.

Iti doresc muuulta sanatate si spor la slabit cu placere!

Cristian P

PS. Gasesti in link-urile de mai jos analiza nutritionala COMPLETA a celor 2 ardei. Ia cu copy/paste in browser si delecteaza-te.
Ardeiul Verde: http://www.nutritiondata.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2896/2
Ardeiul Rosu: http://www.nutritiondata.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2536/2
0
12-11-2009, ora 14:36
dora_m
Nu este medic/terapeut
dora_m
Multumesc, asa ma gandeam si eu.
Prin urmare, raman cu dilema: de ce intr-o dieta (am chiar si un exemplu de dieta personalizata, data de un nutritionist unei amice) se precizeaza ca se mananca ardei gras/capia VERDE.

Daca aflu altceva, am sa impartasesc aici misterioasa explicatie.
0
12-11-2009, ora 22:20
Dr. Cristian Panaite
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Cristian Panaite
Ei Dora, sunt nutritionisti si nutritionisti. O dieta ca sa vanda, trebuie sa fie interesanta, adica sa iti spuna ca trebuie sa mananci nuci din Patagonia pe luna plina... Suna mult mai stiintific decat cineva care iti spune ca poti sa mananci ardei gras si atat, ca nu are importanta daca e rosu sau verde. Parerea mea e sa mananci acele culori care te inspira. Asta te va ajuta mai mult sa slabesti cu placere, decat sa-ti faci griji de ce un doctor restrictioneaza un aliment.

Acum tu stii mai bine ce e mai potrivit pentru tine.
De la un nutritionist care iti da voie sa mananci ce vrei, doar sa ai grija la cantitate, multa sanatate si spor la slabit cu placere!
0
12-11-2009, ora 22:54
dora_m
Nu este medic/terapeut
dora_m
Intr-adevar, pare singura explicatie plauzibila.
Multumesc pentru urari, le doresc la fel tuturor celor preocupati de o alimentatie sanatoasa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.