Aplicare Crema Pharmatex.. la fiecare pauza?
Prietena mea foloseste crema contraceptiva Pharmatex. Am citit mai multe discutii pe forum dar nu am inteles inca cat de des trebuie aplicata pentru a fi siguri. La noi actul sexual dureaza mai mult timp, cu mici pauze de 5-10 minute (FARA SA EJACULEZ, ne oprim pentru...odihna). Intrebarea mea este, pana la urma crema trebuie neaparat reaplicata dupa fiecare pauza de 5-10 minute pe care o facem??? Ce este adevarat, in timpul actului sexual iese foarte multa crema afara din vagin..
6 comentarii
Odata aplicata, crema este activa timp de circa 4 ore. In acest interval, nu trebuie introdusa o noua doza decat in caz de ejaculare si nou raport sexual ("o doza-un număr").
Doza este dată de aplicatorul care se află în ambalajul original.
Doza este dată de aplicatorul care se află în ambalajul original.
Va multumesc mult pentru raspuns. Acum am inteles.
As avea inca o intrebare legata de acest tip de spermicide. Daca cumva, pe parcursul actului sexual se foloseste lubrifiant (Durex Play - Tingling) alaturi de Pharmatex (crema sau ovule) exista risul diminuarii efectului anticonceptional al produselor datorita lubrifiantului?
As avea inca o intrebare legata de acest tip de spermicide. Daca cumva, pe parcursul actului sexual se foloseste lubrifiant (Durex Play - Tingling) alaturi de Pharmatex (crema sau ovule) exista risul diminuarii efectului anticonceptional al produselor datorita lubrifiantului?
Ca regulă generală, nu se recomandă lubrefiante în cazul folosirii cremelor spermicide. De altfel, nici nu este nevoie: crema însăşi are o puternică acţiune lubrefiantă.
O altă eroare comună este...duşul, adică obiceiul spălării după raportul sexual. În cazul folosirii cremelor spermicide, acesta inactivează acţiunea spermicidă: crema este eliminată, în timp de spermatozoizii rămân acolo.
O altă eroare comună este...duşul, adică obiceiul spălării după raportul sexual. În cazul folosirii cremelor spermicide, acesta inactivează acţiunea spermicidă: crema este eliminată, în timp de spermatozoizii rămân acolo.
Revin cu o intrebare referitoare la igiena. Este in regula daca folosim servetele umede antibacteriene pentru curatarea zonei genitale, inainte de al doilea numar? Afecteaza acestea cu ceva eficacitatea cremei Pharmatex?
Şerveţelele umede pentru folosire intimă sunt destinate utilizării la exterior, deci nu în interiorul vaginului. Astfel folosite, şerveţelele, ca şi spălătura, nu interferă cu crema spermicidă.
Dimpotrivă, introducând şerveţele în interior, sau folosind duşul, după deşurubarea stropitorii, drept irigator, se poate ca acest lucru să interfere şi să nu mai existe efect spermicid.
Dimpotrivă, introducând şerveţele în interior, sau folosind duşul, după deşurubarea stropitorii, drept irigator, se poate ca acest lucru să interfere şi să nu mai existe efect spermicid.
Bună ziua.
Am citit despre faptul ca igiena intima după contactul sexual trebuie făcuta cu mare grija. Spuneti'mi, va rog, după cât timp de la ejaculare trebuie făcută acea curatare fără ca ovulul sa nu îşi piardă efectul? Folosesc Pharmatex de 2 ani, dar nu s'a întâmplat şi cu ejaculare interna... Este posibila efectuarea igienei intime iar apoi utilizarea unui nou ovul pentru a avea siguranţă?
Mulţumesc anticipat!
Am citit despre faptul ca igiena intima după contactul sexual trebuie făcuta cu mare grija. Spuneti'mi, va rog, după cât timp de la ejaculare trebuie făcută acea curatare fără ca ovulul sa nu îşi piardă efectul? Folosesc Pharmatex de 2 ani, dar nu s'a întâmplat şi cu ejaculare interna... Este posibila efectuarea igienei intime iar apoi utilizarea unui nou ovul pentru a avea siguranţă?
Mulţumesc anticipat!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2metode de contraceptie
- 4contraceptive fara efecte secundare
- 5reluare pilule contraceptive; toxoplasmoza
- 4contraceptive locale care nu le suport
- 4a luat cineva Jeanine pe perioada indelungata (5-6 luni) ca si tratament antiandrogen?
- 5iar logest... o intrebare daca se poate
- 2metoda contraceptiva...
- 9o parere avizata va rog
- 2protectia pilulelor in caz de voma
- 5am nevoie de o metoda urgenta de contraceptie:(
- 4pilula de contraceptie - am observat ca am una in plus
- 3metoda de contraceptie la 39 ani
- 36E eficienta metoda contraceptiva cu nuvaring?
- 2Contraceptia in cazul hepatitei
- 5Contraceptive moderne
- 2contraceptie important
- 1Foitele chinezesti - exista vreun risc?
- 3Am iesit de sub protectia anticonceptionalelor?
- 1Contraceptia la minore!?
Mai multe informații despre: contraceptia
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: