aparatul cu care se face colonoscopie este steril?
am fost de curand sa fac o colonoscopie.nu stiu ce s-a intamplat cu aparatul respectiv inainte sa-l foloseasca pe mine.stiu doar ca dupa examinare a fost sters cu un tampon de vata imbibat intr-o solutie(nu stiu ce era-parea un soi de sapun lichid) si apoi cu spirt.e suficient?am fisuri pe colon si hemoroizi care sangereaza...mi-e frica sa nu fi luat hiv sau mai stiu eu ce...nu exista o procedura mai avansata de sterilizare a aparatului respectiv?adica...mi s-a parut ca ce au facut eu acolo a fost ceva de genul:sex protejat, dar nu cu prezervativ, ci cu un pic de spirt...cat de protejat poti fi in cazul asta?
3 comentarii
Atit va pot spune ca exista in orice institutie sanitara protocoale de curatenie, dezinfectie si sterilizare care trebuie afisate si respectate. Mai mult nu stiu sa va raspund...e usor de criticat pe cineva, dar exista si dovezi?
nu critic pe nimeni, doar imi exprim o temere, cred eu, justificata.
Eu cred ca nu trebuie sa va faceti griji,...e un accent deosebit pt sterilizare si dezinfectie in toate institutiile sanitare. Garantii insa nu va poate da nimeni...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5colon iritabil de un an jumate.. Am tot cerut sa fac colonoscopie dar mi s-a spus ca nu este cazul.
- 4Dureri fosa iliaca dreapta
- 4disonfort abdominal
- 1operatie colon
- 3colon iritabil, aproape in fiecare dimineata ma trezesc cu crampe la burta
- 4citostatice dupa operatie la colon
- 5in urma cu 5 ani am facut o colonoscopie unde la biopsie mi-a iesit colon iritabil
- 8Recomandare investigatie in afara de colonscopie
- 1colonoscopia
- 1Colonoscopie
- 0Colonoscopie si menstruatie?
- 7Colonoscopie si colecistectomia laparoscopic- interval intre interventii?
- 0Analiza sange colonoscopie
- 2Infectie dupa colonoscopie
- 1Colonoscopie
- 0Colonoscopie
- 0Colonscopie
- 0Biopsie neclara
- 4Rezultat colonoscopie
Mai multe informații despre: Colonoscopia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: