Cancerul de colon
Buna ziua.
Tatal meu, in varsta de 52 de ani este suspect de un neoplasm sigmoidian. In urma colonoscopiei s-au detectat 2 polipi (unul sesil si unul pediculat), ambii fiind rezecati si trimisi la biopsie si o formatiune vegetanta si ulcerata, situata la 25 cm de la M.A., din care s-au prelevat probe care au fost trimise la biopsie.
Acum 3 zile a primit rezultatele biopsiei iar diagnosticul histopatologic este urmatorul:
- biopsia contine doua fragmente de mucoasa, fara modificari tumorale si un fragment de mucoasa cu un focar de adenocarcinom supeficial, pe fond de displazie usoara si severa. Dupa resectionare, pana la epuizarea fragmentului suspect, nu poate fi apreciat caracterul infiltrativ in submucoasa, fara a-l putea exclude.
Imi puteti explica va rog acest diagnostic histopatologic? Abia peste doua zile are programare la gastroenterolog si la chirurg, pentru o eventuala operatie.
Va multumesc anticipat!
Tatal meu, in varsta de 52 de ani este suspect de un neoplasm sigmoidian. In urma colonoscopiei s-au detectat 2 polipi (unul sesil si unul pediculat), ambii fiind rezecati si trimisi la biopsie si o formatiune vegetanta si ulcerata, situata la 25 cm de la M.A., din care s-au prelevat probe care au fost trimise la biopsie.
Acum 3 zile a primit rezultatele biopsiei iar diagnosticul histopatologic este urmatorul:
- biopsia contine doua fragmente de mucoasa, fara modificari tumorale si un fragment de mucoasa cu un focar de adenocarcinom supeficial, pe fond de displazie usoara si severa. Dupa resectionare, pana la epuizarea fragmentului suspect, nu poate fi apreciat caracterul infiltrativ in submucoasa, fara a-l putea exclude.
Imi puteti explica va rog acest diagnostic histopatologic? Abia peste doua zile are programare la gastroenterolog si la chirurg, pentru o eventuala operatie.
Va multumesc anticipat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1colonoscopie
- 7Cancer colon - exista si alt tip de tratament in afara operatiei?
- 7este necesar sa merg la oncologie??in ce fel ne poate ajuta?
- 16ajutati-ma in lupta impotriva cancerului, va rog
- 3durere puternica la umar dupa chimioterapia pentru cancer de colon
- 227tratament cancer colon...tratament, posibilitati, opinii
- 50Am scapat cu bine de cancer de colon cu metastaze la ficat
- 0colonoscopie
- 4cancer la colon
- 3cancer?
- 2tumoare colon
- 52cancer la pancreas cu metastaze la ficat si cancer la colon
- 6dureri persistente de colon de aproape 2 ani
- 8Recomandare investigatie in afara de colonscopie
- 26Cancer Colon