A.O =Astigmatism miopie
Bună ziua.
Am 26 de ani şi de curand imi obosesc ochii destul de repede, in sensul ca simt o oarecare usturime după o perioada de timp (mai putin de o ora) in care imi concentrez privirea intr-un punct fix, in special atunci cand citesc.
Din aceste considerente m-am decis sa merg la un oftalmolog.In urma consultului a reiesit diagnosticul 'A.O. = ASTIGMATISM MIOPIE' si medicul mi-a prescris ochelari cu urmatorile valori:
Vedere de departe : O.D. - CYL -0.25, AX 177 grade
O.S. - CYL -0.25, AX 2 grade DP. 66mm
Observatii : Lentile sticla organica antireflex.
De asemenea, medicul mi-a recomandat verbal sa port acesti ochelari doar atunci cand citesc /folosesc computer etc.
Intrebarea mea este: purtarea acestor ochelari va elimina usturimile despre care vorbeam mai sus sau medicul respectiv mi-a prescris ochelari in scop comercial. (pentru a vinde o pereche de ochelari)? De asemenea, daca mi-a recomandat sa ii port atunci cand citesc, de ce valorile se regasesc la vedere de departe si nu la vedere de aproape?
Va multumesc anticipat.
Am 26 de ani şi de curand imi obosesc ochii destul de repede, in sensul ca simt o oarecare usturime după o perioada de timp (mai putin de o ora) in care imi concentrez privirea intr-un punct fix, in special atunci cand citesc.
Din aceste considerente m-am decis sa merg la un oftalmolog.In urma consultului a reiesit diagnosticul 'A.O. = ASTIGMATISM MIOPIE' si medicul mi-a prescris ochelari cu urmatorile valori:
Vedere de departe : O.D. - CYL -0.25, AX 177 grade
O.S. - CYL -0.25, AX 2 grade DP. 66mm
Observatii : Lentile sticla organica antireflex.
De asemenea, medicul mi-a recomandat verbal sa port acesti ochelari doar atunci cand citesc /folosesc computer etc.
Intrebarea mea este: purtarea acestor ochelari va elimina usturimile despre care vorbeam mai sus sau medicul respectiv mi-a prescris ochelari in scop comercial. (pentru a vinde o pereche de ochelari)? De asemenea, daca mi-a recomandat sa ii port atunci cand citesc, de ce valorile se regasesc la vedere de departe si nu la vedere de aproape?
Va multumesc anticipat.
1 comentarii
Eu am avut acelasi diagnostic, dioptriile - 0, 50, ma durea rau capul si vedeam in ceata. Am purtat ochelarii tot timpul si la distanta si la citit. Dupa 3-4 ani m-am vindecat complet. Medicul a refuzat sa imi mai prescrie ochelari. A zis ca nu mai am nimic.
Daca vrei, fa-ti ochelarii si daca mai ai usturimi poate fi o usoara infectie. Te dai de cateva ori cu ceai de albastrele. E antiseptic ocular. Nu cu alte ceaiuri!
Daca vrei, fa-ti ochelarii si daca mai ai usturimi poate fi o usoara infectie. Te dai de cateva ori cu ceai de albastrele. E antiseptic ocular. Nu cu alte ceaiuri!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0strabism cu hipermetropie si astigmatism
- 8Miopia. De 4 ani port ochelari cu dioptrii
- 13miopie
- 6operatie pentru miopie implant negativ
- 2ochi uscat
- 4vedere incetosata
- 2miopie cu aparitia unor pete albe pe globul ocular
- 8intrebare pentru un oftalmolog: imbunatatirea vederii prin alimentatie
- 7Miopie si nasterea normala
- 0miopie forte
- 2miopia
- 2Astigmatism miopic compus
- 2astigmatism hipermetropic
- 1astigmatism copil 3 ani
- 1Ambliopie
- 1Ochelari astigmatism
- 1Miopie
- 0Astigmatism - in anumite unghiuri vad perfect, iar in anumite nu, trebuie sa ma fortez
- 0Astigmatism miopic
Mai multe informații despre: Miopia Astigmatismul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: