Anticonceptionale pt amanarea menstruatiei

26-07-2024
vio-f
Nu este medic/terapeut
vio-f
Buna ziua.
Urmeaza sa plec in data de 03 august in concediu la mare, si in data de 06 august este preconizat sa imi vina menstruatia (care este enervant de regulata).
Am luat legatura cu un medic ginecolog printr-o asistenta si mi-a spus sa incep sa iau anticonceptionale Yasmin pana la intoarcere. Dar am o retinere de posibilele efecte adverse, dar mai mult de faptul ca fiind deja in a 17-a zi a ciclului menstrual nu vor avea efectul dorit. Mentionez faptul ca nu am mai luat anticonceptionale niciodata.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Mai au efect de amanare a menstruatiei daca incep sa le iau abia acum?
Multumesc!
2 comentarii
0
26-07-2024, ora 14:28
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!

Decizia de a începe anticoncepționalele pentru a amâna menstruația poate fi utilă, dar este important să înțelegeți câteva aspecte cheie legate de utilizarea lor, mai ales dacă nu ați mai luat anticoncepționale anterior.

1. Eficiența în amânarea menstruației: Începerea anticoncepționalelor la ziua a 17-a a ciclului nu este metodologia tipică, deoarece acestea sunt de obicei începute fie în prima zi a ciclului menstrual, fie în prima duminică după începerea menstruației. Începerea lor în a 17-a zi poate să nu fie la fel de eficientă în prevenirea ovulației sau în amânarea menstruației, comparativ cu începerea lor la începutul ciclului.

2. Efecte secundare: Anticoncepționalele, inclusiv Yasmin, pot avea efecte secundare cum ar fi greață, modificări ale dispoziției, sângerări intermenstruale sau sensibilitate mamară, mai ales în primele luni de utilizare. Este important să discutați despre aceste potențiale efecte secundare cu medicul dumneavoastră.

3. Consult medical: Este esențial să consultați un medic ginecolog direct, nu doar printr-o asistentă, pentru a evalua istoricul dumneavoastră medical complet și pentru a determina dacă anticoncepționalele sunt opțiunea cea mai bună pentru dumneavoastră. Medicul vă poate oferi alternative, cum ar fi medicamente non-hormonale care pot amâna menstruația, dacă anticoncepționalele nu sunt potrivite.

4. Alternativa naturală: Dacă vă îngrijorează utilizarea anticoncepționalelor, unele femei aleg să folosească produse specifice pentru perioadele de înot în timpul menstruației, cum ar fi cupa menstruală sau tampoanele interne, care pot oferi confort și protecție fără a interveni hormonal.

Recomandarea mea este să discutați aceste opțiuni direct cu un medic ginecolog care vă poate oferi sfaturi personalizate, bazate pe istoricul și nevoile dumneavoastră specifice. Dacă decideți să încercați anticoncepționalele, este important să începeți cât mai curând posibil și să urmăriți orice efecte secundare.
0
26-07-2024, ora 15:03
vio-f
Nu este medic/terapeut
vio-f
Multumesc pt raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să-ți întârzii menstruația pentru câteva zile?
  •