anticonceptionale fara intrerupere, efecte..
iau anticonceptionale din luna mai anului trecut, am facut o pauza in luna septembrie, oare dupa cate luni se face pauza..si pt ce perioda de timp...mi-e teama sa nu-mi afecteze organismul faptul k am luat fara intrerupere, as dori un sfat...chiar atat de daunatoare sunt anticonceptionalele?mentionez ca folosesc karissa...astept pareri..
8 comentarii
Pauzele in administrare nu aduc niciun avantaj fata de administrarea luna de luna. Pe timpuri exista părerea că pauzele ar scădea riscul unor reacţii adverse ale anticoncepţionalelor, mai ales riscul instalării sterilităţii. De aceea, chiar medicii recomandau pauze. Dar studii ulterioare au arătat că nu există vreun beneficiu al pauzelor şi că riscurile sunt proporţionale cu expunerea totală la factorul de risc şi nu cu existenţa sau nu a pauzelor.
Cu alte cuvinte, o femeie care ia timp de 5 ani în mod continuu anticoncepţionale, are acelaşi risc de a rămânea sterilă cu una care ia de 6 ani, făcând pauze de 2 luni pe an.
Cu alte cuvinte, o femeie care ia timp de 5 ani în mod continuu anticoncepţionale, are acelaşi risc de a rămânea sterilă cu una care ia de 6 ani, făcând pauze de 2 luni pe an.
Draga Bia23, mie medicul mi-a recomandat sa fac pauza o luna la 6 luni. Sper sa te ajute. Anticonceptionalele sunt cam rele pentru ficat asa ca e bine sa faci pauza de o luna o data la sase luni. Asa am fost eu sfatuita..
Eu in schimb nu sunt fan anticonceptionale, le-am luat numai din motive medicale si am renuntat atunci cand problema mi s-a arezolvat. Nu sunt tocmai bune pentru organism..
Eu in schimb nu sunt fan anticonceptionale, le-am luat numai din motive medicale si am renuntat atunci cand problema mi s-a arezolvat. Nu sunt tocmai bune pentru organism..
exista posibilitatea sa numai pot face copii, sau sa am probleme de genul acesta din cauza anticonceptionalelor?
, stiam ca trebuiesc intrerupte cu o jum de an inainte de a face un bebel, timp in care organismul se pregateste pt sarcina...
, stiam ca trebuiesc intrerupte cu o jum de an inainte de a face un bebel, timp in care organismul se pregateste pt sarcina...
Anticoncepţionalele hormonale reprezintă factor de risc pentru sterilitate. Această corelare este mai evidentă în cazul folosirii lor timp de 5 ani sau mai mult.
Recomandarea de a le întrerupe cu o jumătate de an înainte de a concepe se bazează pe unele studii care arată existenţa unei corelaţii între istoric recent de anticoncepţionale şi greutate mai mică a fătului la naştere sau prematuritate.
Recomandarea de a le întrerupe cu o jumătate de an înainte de a concepe se bazează pe unele studii care arată existenţa unei corelaţii între istoric recent de anticoncepţionale şi greutate mai mică a fătului la naştere sau prematuritate.
an facut o greseala, am inceput noua tableta de anticonceptionale miercuri, si am luat pilula de marti, nush cum am putut s le incurc, e prima data cand patesc asa ceva, iar acum nu stiu cum sa procedez...sa le iau si pe cele de miercuri si joi si sa fiu la zi c ele, pe cea de vineri sa o iau l timpul ei, sau sa merg in continuare asa cu o zi in minus.ori sa nu mai iau deloc luna aceasta.., mare greseala am facut, bn nu exista vreun risc, cel putin deocamdata..astept un sfat bun ca sa stiu cum sa procedez :D multumesc..
Nu este nicio problemă: toate pilulele din ambalajul de Karissa au aceeaşi compoziţie. Motivul pentru care producătorul a trecut zilele săptămânii este ca să vă ajute să nu uitaţi. De exemplu, dacă nu mai ştiţi de aţi luat sau nu pilula de azi, vă uitaţi pe blister.
Dar, dacă le-aţi decalat, acest lucru nu vă mai ajută, ci vă încurcă. Prin urmare, ignoraţi-l şi luaţi-le, în ordine, în fiecare zi la aceeaşi oră. După trecerea a 20 de zile veţi rămânea cu o singură pilulă pe blister: aceea care trebuia să o luaţi prima. Luaţi-o în ziua a 21-a.
Dar, dacă le-aţi decalat, acest lucru nu vă mai ajută, ci vă încurcă. Prin urmare, ignoraţi-l şi luaţi-le, în ordine, în fiecare zi la aceeaşi oră. După trecerea a 20 de zile veţi rămânea cu o singură pilulă pe blister: aceea care trebuia să o luaţi prima. Luaţi-o în ziua a 21-a.
ce bn, o iau acum pe cea de aseara, pilula de joi, diseara pe cea de vineri..si raman dupa ce se termina tableta cu pilula de miercuri..va multumesc, imi faceam griji...:)o zi buna
Buna seara, am o mare rugaminte la dumneavoastra daca ma puteti sfatui intr-o problema, am destul de des o infectie vagnala, cred, apar mancarimi vaginale, usturimi, si arsuri in timpul actului sexual, nu stiu ce sa folosesc, am fost la medic acum cateva luni, am urmat un tratament si la o luna a reaparut problema, banuiesc ca ar fi vorba de o candidoza vaginala, dupa simptome, cum sa procedez, ce tratament sa urmez, atat eu cat si sotul meu, este foarte neplacut sa intervina problema aceasta la o luna, sa stam o perioada fara relatii doar ca sa dispara, nu vreau sa fie asa toata viata, la o luna apare problema.
Va multumesc din suflet, o seara buna va doresc!
Va multumesc din suflet, o seara buna va doresc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12contaceptivele si dereglarea hormonala
- 106Anticonceptionalele si menstruatia
- 4oare ce sa fac?
- 41anticonceptionale
- 4am terminat prima folie, pauza sapte zile.. sunt protejata?
- 15Pe viitor va fi greu sau poate chiar imposibil sa mai poti face copii?
- 3Pot sa iau anticonceptionale dupa ce mi-sa terminat ciclul?
- 4cum afecteaza contraceptivele mercilon luate peste sarcina
- 4amenoree secundara si anticonceptionale
- 9Pot sa iau contraceptive si maine?
- 5din greseala am uitat sa iau pastila de luni din blisterul de anticonceptionale...
- 3exista riscul sa fiu insarcinata?
- 3contraceptie desorelle
- 3Am terminat blisterul yasmin si nu imi vine ciclul. Sunt insarcinata ?
- 6As dori sa folosesc anticonceptionalele Marvelon.. ce ma sfatuiti?
- 7avort, anticonceptionale, prostinor
- 6Iau Diane 35.. cu ce alte anticonceptionale sa le inlocuiesc?
- 4Ce sa fac?
- 1Diane 35 sau Melleva 35?
- 5poti ramane insarcinata in timpul ce iei si anticonceptionale?
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: