analize medicale
la analizele medicale valoarea trigliceridelor serice este de 1165 iar glucoza in urina 1000mg/dl. ce inseamna si ce trebuie sa fac?
9 comentarii
Buna ziua, dupa aceste analize aveti hiper-trigliceridemie, adica unele grasimi din sange numite trigliceride sunt foarte crescute, si respectiv glucozurie masiva, adica prezenta glucozei in urina in cantitate mare, lucru ce semnifica si glicemie crescuta.Va recomand sa consultati urgent un medic de Diabetologie si boli de nutritie sau macar medicul de familie.
Multa sanatate,
dr. Hiastru
Multa sanatate,
dr. Hiastru
Valorile sunt enorme!!! Sigur nu ai uitat sa pui virgulele ? Sau te joci?La asa o glicozurie ar trebui sa fii in coma hiperglicemica.
Buna ziua Dna(Dle) Doctor,
As dori sa aflu daca prezenta glucozei urinare(5mg/dL) poate avea vreo semnificatie patologica.
Mentionez ca analiza s-a facut din urina de dimineata, nu din cea recoltata in 24 ore.
Mai adaug ca am restul analizelor in limite normale(la ultima masuratoare in laborator glucoza serica a fost 105(valori normale:(60-110), iar Hb A1c:5, 76%(valori normale: 4, 8-6)
De ceva timp, am o stare de astenie accentuata si senzatia de gura uscata. Medicii care m-au vazut, nu au ajuns la nicio concluzie.mi s-a recomandat regim fara dulciuri concentrate si controlul glicemiei periodic.
Poate fi vorba de un diabet zaharat la debut?Mentionez ca nu am in familie cazuri de diabet.
Va multumesc mult!
As dori sa aflu daca prezenta glucozei urinare(5mg/dL) poate avea vreo semnificatie patologica.
Mentionez ca analiza s-a facut din urina de dimineata, nu din cea recoltata in 24 ore.
Mai adaug ca am restul analizelor in limite normale(la ultima masuratoare in laborator glucoza serica a fost 105(valori normale:(60-110), iar Hb A1c:5, 76%(valori normale: 4, 8-6)
De ceva timp, am o stare de astenie accentuata si senzatia de gura uscata. Medicii care m-au vazut, nu au ajuns la nicio concluzie.mi s-a recomandat regim fara dulciuri concentrate si controlul glicemiei periodic.
Poate fi vorba de un diabet zaharat la debut?Mentionez ca nu am in familie cazuri de diabet.
Va multumesc mult!
Nu, nu este vorba de diabet.Glicozuria detectata este normala.Poate ca trebuie sa consumi mai multe lichide si ai nevoie de suplimente vitaminice si minerale.Recomandarile medicilor sunt foarte bune, controleaza glicemia periodic si abtine-te de la dulciuri concentrate.Numai bine!
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului si vestile bune!
buna ziua! La ultimile analize facute mi-au iesit trig 408 mg, chol183 mg si glic 99 mg.Ce credeti ca am de facut in continuare. Multumesc
Am colesterol total 224.00 mg/dl, trigliceride 283.00 mg/dl, leucocite 25/ul, monocite 8, 3%, celelalte rezultate se inscriu in valorile normale. Medicul de familie pune totul ptr. ca am 79kg la 174cm si trebuie sa slabesc, dar eu am un disconfort in partea stanga despre care se spune ca ar fi de la colon! Sant ingrijorat, disconfortul continuua iar medicul spune sa nu ma ingrijorez! Cu respect, daca se poate spune mai multe despre ceea ce am aratat. Numai bine!
Poate ca trebuia sa incep cu varsta! Am 60 ani. Am colesterol total 224.00 mg/dl, trigliceride 283.00 mg/dl, leucocite 25/ul, monocite 8, 3%, celelalte rezultate se inscriu in valorile normale. Medicul de familie pune totul ptr. ca am 79kg la 174cm si trebuie sa slabesc, dar eu am un disconfort in partea stanga despre care se spune ca ar fi de la colon! Am fost internat si mi-au facut radiografii abdominale(ficat, pancreas colon, bila, vezica urinara, biliara, rinichi, prostata), radioscopie la stomac, au spus ca totul e normal. Disconfortul dureaza de 3ani. Sant ingrijorat, disconfortul continuua, nu in fiecare zi, iar medicul spune sa nu ma ingrijorez! Cu respect, daca se poate spune mai multe despre ceea ce am aratat. Numai bine! Va multumesc mult!
Buna seara sotul meu are diabet si este sub tratament, astazi a luat rezultatul la niste analize, toate aproape bune in afara de glucoza urinara care este 1000, cred ca este foarte foarte mare, v-as ruga sa-mi spuneti ce urmari implica ca sant foarte speriata, are 45 ani si cam 100 kg.
Multumesc anticipat.
Multumesc anticipat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Trigliceride?!!! VLDL?!!! Heelp!
- 25Rezultate analize medicale: colesterol, glicemia, trigliceride
- 1trigliceride serice si colesterol seric total mari
- 2trigliceride si colesterol valori mari
- 5trigliceridele serice foarte mari!
- 2Trigliceride marite
- 3Trigliceride 300 si Hematocrit scazut la 20 de ani
- 13Crestor vs sortis
- 5trigliceride crescute
- 5colesterol si trigliceride marite
- 4glicemia si trigliceride mari
- 16analize de singe
- 1Trigliceride marite
- 1Analize ficat, trigliceride 1780, TGP, TGO peste 100
- 4Trigliceride, colesterol, TGO, TGP, INTERPRETARE
- 4Alimentatie scazuta in grasimi saturate sau trigliceride?
- 1colesterol si trigliceride
- 1rezultate analize
- 1Trigliceride 6400 ?!
- 1Colesterol mărit și trigliceride
Mai multe informații despre: Trigliceridele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: