Analize copil 8 ani
Buna !
Numele meu este Ela.
Am observat pe acest forum ca ati oferit raspunsuri la intrebarile privind analizele medicale.
Va rog frumos sa interpreati analizele baietelului meu de 8 ani.
Nr leucocite:6, 06 mii/microL; Nr eritrocite:4, 64 mil/microL; Hemoglobina:13, 5 g/dl; Hematocrit:38, 0%; Vol. mediu eritrocitar:81, 8 fl; HEM:29, 1 pg; CHEM:35, 6 g/dl; Deviatie std RDW:10, 8%; Trombocite:287 mii/microL; Volum mediu trombocite:7, 9 fl; Trombocrit: 0, 23%; Distributie trombocitara:12, 3 fL; Limfocite:42, 9%; Monocite: 7%; Neutrofile:44, 1 %; Eozinifile:5, 3%; Bazofile:0, 7%; Limfocite atipice:0.67 ( UM 10*9/L); Celule atipice:0, 47( UM 10*9/L); Nr limfocite:2, 6 ( UM 10*3/microL); Nr monocite: 0, 4 ( UM 10*3/microL
Nrneutrofile:2, 7 ( UM 10*3/microL); Nr Eozinofile :0, 32( UM 10*9/L); Nr bazofile:0, 04 ( UM 10*9/L); Nr Limfocite aticipe:0, 04( UM 10*9/L); Nr celule atipice:0, 03( UM 10*9/L);
Ce semnifica termenii limfocite si celule atipice?
Este ceva in neregula? Trebuie facute investigatii amanuntite?
Va multumesc anticipat pt ajutor
Numele meu este Ela.
Am observat pe acest forum ca ati oferit raspunsuri la intrebarile privind analizele medicale.
Va rog frumos sa interpreati analizele baietelului meu de 8 ani.
Nr leucocite:6, 06 mii/microL; Nr eritrocite:4, 64 mil/microL; Hemoglobina:13, 5 g/dl; Hematocrit:38, 0%; Vol. mediu eritrocitar:81, 8 fl; HEM:29, 1 pg; CHEM:35, 6 g/dl; Deviatie std RDW:10, 8%; Trombocite:287 mii/microL; Volum mediu trombocite:7, 9 fl; Trombocrit: 0, 23%; Distributie trombocitara:12, 3 fL; Limfocite:42, 9%; Monocite: 7%; Neutrofile:44, 1 %; Eozinifile:5, 3%; Bazofile:0, 7%; Limfocite atipice:0.67 ( UM 10*9/L); Celule atipice:0, 47( UM 10*9/L); Nr limfocite:2, 6 ( UM 10*3/microL); Nr monocite: 0, 4 ( UM 10*3/microL
Nrneutrofile:2, 7 ( UM 10*3/microL); Nr Eozinofile :0, 32( UM 10*9/L); Nr bazofile:0, 04 ( UM 10*9/L); Nr Limfocite aticipe:0, 04( UM 10*9/L); Nr celule atipice:0, 03( UM 10*9/L);
Ce semnifica termenii limfocite si celule atipice?
Este ceva in neregula? Trebuie facute investigatii amanuntite?
Va multumesc anticipat pt ajutor
4 comentarii
Probabil ca nu este nimic in neregula. De obicei la copii, cand apare o infectie oarecare in organism, acestia se apara diferit de un adult, prin limfocite care isi schimba oarecum morfologia si se numesc limfocite activate sau reactive. Probabil laboratorul unde ati facut analiza detine un aparat performant care reuseste sa faca aceasta diferentiere intre limfocite. Celulele atipice ar putea fi celule care s-au distrus in timpul prelucrarii si aparatul nu a stiut unde sa le incadreze.
In rest analizele sunt bune.
Pentru siguranta si linistea dvs, ati putea sa mergeti cu buletinul de analiza chiar la medicul din acel laborator care sigur stie despre ce e vorba avand in vedere ca isi cunoaste aparatul pe care lucreaza. El va va spune daca este asa cum am spus eu sau daca este nevoie sa se faca un frotiu pentru celularitate.
Numai bine!
In rest analizele sunt bune.
Pentru siguranta si linistea dvs, ati putea sa mergeti cu buletinul de analiza chiar la medicul din acel laborator care sigur stie despre ce e vorba avand in vedere ca isi cunoaste aparatul pe care lucreaza. El va va spune daca este asa cum am spus eu sau daca este nevoie sa se faca un frotiu pentru celularitate.
Numai bine!
Si inca ceva. Eozinofilele sunt putin crescute. Puteti face un examen coproparazitologic sau sa observati daca baiatul este alergic la ceva (situatie in care acestea mai cresc).
Multumesc mult pentru raspuns.
O sa urmez sfatul dvs.
Cu respect,
Ela
O sa urmez sfatul dvs.
Cu respect,
Ela
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9leucocite in urina, urocultura negativa - lamuriri
- 3hemoglobina
- 3analize medicale anormale
- 6Analize dupa infectia urinara, pentru sarcina
- 3Rog interpretare analize
- 4Sotul meu are greturi serioase dupa fiecare masa...
- 0Leucocite mici la baiat de 5 ani
- 6Interpretare analize medicale
- 1Dureri ale incheieturilor si analize medicale
- 1LEUCOCITE 12.43X10^9, NEUTROFILE 7.82X10^9
- 3rezultate analize
- 1interpretare analiza: leucocitele
- 8Rog ajutor interpretare analize!
- 2examen microscopic al secreţiei vaginale
- 1analize sange
- 1Leucocite mărite
- 1Leucocite crescute
- 1Intrebare hemoglobina copil 11 luni