Analize copil 2a9luni
Buna ziua, as avea o rugaminte: vreau sa ii fac analize de sange copilului de 2ani si 9 luni si nu pot ajunge la pediatru momentan. O sa ii fac la medicul meu de familie.
Am nevoie sa imi spuneti cam ce analize ar fi importante la aceasta varsta?
Fierul, calciul cred ca sunt foarte importante dar altele, care ar fi?
Mentionez ca as dori sa ii fac analize si pt rinichi deoarece i-am dat foarte mult laptic pana recent si mi-e frica sa nu fie afectati rinichii..sau ficatul.. Aveam zile cand cerea 1l jumatate in 24h, alteori 1.2L.. acum papam doar 800ml. A fost foarte greu sa ii reduc dar am reusit si as dori sa vad daca sunt urmari.
Va rog sa ma sfatuiti. Are rost sa ii fac analize la rinichi sau ficat sau sunt sanse mici sa ii fie afectati de la cantitatea mare de lapte. (laptele era de vaca, de la ferma, destul de gras).
Si alte analize, ce ar trebui sa ii fac?
Multumesc frumos!
Am nevoie sa imi spuneti cam ce analize ar fi importante la aceasta varsta?
Fierul, calciul cred ca sunt foarte importante dar altele, care ar fi?
Mentionez ca as dori sa ii fac analize si pt rinichi deoarece i-am dat foarte mult laptic pana recent si mi-e frica sa nu fie afectati rinichii..sau ficatul.. Aveam zile cand cerea 1l jumatate in 24h, alteori 1.2L.. acum papam doar 800ml. A fost foarte greu sa ii reduc dar am reusit si as dori sa vad daca sunt urmari.
Va rog sa ma sfatuiti. Are rost sa ii fac analize la rinichi sau ficat sau sunt sanse mici sa ii fie afectati de la cantitatea mare de lapte. (laptele era de vaca, de la ferma, destul de gras).
Si alte analize, ce ar trebui sa ii fac?
Multumesc frumos!
2 comentarii
Analizele de laborator nu se fac pentru că așa dorește mama, se fac la propunerea medicului dacă sunt semne de întrebare care trebuie lămurite !!!
da, inteleg, dar sunt foarte ingrijorata ca nu i am facut analize de dinainte de 1 an, pt ca i a fost frica sotului de situatia cu corona.ba nu am avut timp..bani.. acum nu am posibilitatea sa merg la pediatru pt ca e departe si nu dispun de transport momentan. si i-as face la mine in zona analizele generale.
Consider ca este foarte important sa stim daca e vreo lipsa de fier sau calciu..mai ales la aceasta varsta.. desi toata lumea ma critica spunand ca nu e slab si pare ok..eu nu cred ca acesta, faptul ca e mai grasuț, e un indiciu sigur ca nu are vreo carenta.
multumesc frumos!
Consider ca este foarte important sa stim daca e vreo lipsa de fier sau calciu..mai ales la aceasta varsta.. desi toata lumea ma critica spunand ca nu e slab si pare ok..eu nu cred ca acesta, faptul ca e mai grasuț, e un indiciu sigur ca nu are vreo carenta.
multumesc frumos!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Analize la copil de 1.2 ani
- 3analiza aslo
- 0analize la urina la copil 2 ani
- 2interpretare analize la copil de un an jumate.va rog
- 0neutropenie usoara (si limfocitoza procentuala)
- 0limfocite crescute copil de 1an
- 0Anizocitoza moderata Hipocromie discreta Limfocitoza 1% limfoplasmocite
- 0Ecograf la o fetita de 8 ani
- 1Anti-tiroglobulina foarte mare
- 0TGO si fostfataza alcalina marite copil 1 an si 6 luni
- 3Interpretare analize copil de 5 ani
- 1Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) crescut baietel de 4 ani si 8 luni
- 4Analize medicale crescute la copil de 4 ani
- 0Limfocite marite copil 1 an si 8 luni
- 0Densitate urina la 11 luni!
- 1Interpretare analize copil 4 ani
- 0Buna ziua, interpretare analize bebe