Analize copil 2a9luni

14-08-2021
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, as avea o rugaminte: vreau sa ii fac analize de sange copilului de 2ani si 9 luni si nu pot ajunge la pediatru momentan. O sa ii fac la medicul meu de familie.
Am nevoie sa imi spuneti cam ce analize ar fi importante la aceasta varsta?
Fierul, calciul cred ca sunt foarte importante dar altele, care ar fi?
Mentionez ca as dori sa ii fac analize si pt rinichi deoarece i-am dat foarte mult laptic pana recent si mi-e frica sa nu fie afectati rinichii..sau ficatul.. Aveam zile cand cerea 1l jumatate in 24h, alteori 1.2L.. acum papam doar 800ml. A fost foarte greu sa ii reduc dar am reusit si as dori sa vad daca sunt urmari.
Va rog sa ma sfatuiti. Are rost sa ii fac analize la rinichi sau ficat sau sunt sanse mici sa ii fie afectati de la cantitatea mare de lapte. (laptele era de vaca, de la ferma, destul de gras).
Si alte analize, ce ar trebui sa ii fac?
Multumesc frumos!
2 comentarii
0
14-08-2021, ora 12:48
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Analizele de laborator nu se fac pentru că așa dorește mama, se fac la propunerea medicului dacă sunt semne de întrebare care trebuie lămurite !!!
0
14-08-2021, ora 14:40
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
da, inteleg, dar sunt foarte ingrijorata ca nu i am facut analize de dinainte de 1 an, pt ca i a fost frica sotului de situatia cu corona.ba nu am avut timp..bani.. acum nu am posibilitatea sa merg la pediatru pt ca e departe si nu dispun de transport momentan. si i-as face la mine in zona analizele generale.
Consider ca este foarte important sa stim daca e vreo lipsa de fier sau calciu..mai ales la aceasta varsta.. desi toata lumea ma critica spunand ca nu e slab si pare ok..eu nu cred ca acesta, faptul ca e mai grasuț, e un indiciu sigur ca nu are vreo carenta.
multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Teste medicale de rutină la copii
  •