Amorteli incheieturi sold

20-12-2009
danichirita
Nu este medic/terapeut
danichirita
Buna ziua,
De la o vreme, cand stau mai mult pe scaun la calculator, simt ca imi amortesc tare incheieturile dintre sold si picioare. Oare ce se intampla? Si pina acum, am avut activitati de acest gen, cu multe ore in sir de stat la computer, dar nu am avut amorteli de acest fel.
Uneori simt si niste tremuraturi in picioare, partea de sus, cand merg, parca nu mai sunt sigura pe mine. Mai simt si niste junghiuri in partea interioara a pulpei, daca apas pe traseul muschiului ca sa ma masez.
Am 40 de ani, sunt supraponderala si am avut o perioada stresanta in ultimul an, care ma munceste psihic. Spun asta pt ca uneori, in timpul gandurilor mele negre, simt cum efectiv incep sa imi tremure genunchii si tot corpul, adica ma gandesc ca poate o avea legatura si cu starea psihica?
Daca m-ar putea ajuta cineva cu un indiciu, o eventuala diagnosticare si catre ce specialitate medicala sa ma adresez.
Multumesc.
7 comentarii
0
21-12-2009, ora 10:21
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Buna, eu v-as sfatui sa mergeti la un medic homeopat cu experienta. Astfel de probleme la femei sunt cauzate in 99% din cazuri de pe urma epuizarii psihice (asa cum si raportati de fapt) si exista niste remedii homeopate excelente pentru a le vindeca eficient si mai ales fara efecte secundare. Nu imi sunt cunoscute alte metode care sa functioneze la asa ceva si vorbesc din experienta. Aceasta este prima faza, daca nu actionati la timp veti cadea in faza 2: atacuri de panica si labilitate psihica. Incercati sa eliminati stresul si sa gasiti timp de recreatie si de pauza, indiferent cum.
0
21-12-2009, ora 13:30
danichirita
Nu este medic/terapeut
danichirita
Multumesc pt raspuns Scarface! Inteleg explicatia, dar nu si fenomenul...ce legatura are epuizarea psihica cu incheieturile si siguranta pe propriile picioare? Nu contrazic raspunsul dvs, ci doresc numai sa inteleg ce se intampla si poate astfel voi reusi sa fac fata mai bine situatiei. Din pacate, in urma unor probleme de sanatate care treneaza de perioade mai indelungi, am inceput sa gandesc foarte panicard referitor la orice semn mai ciudat al organismului meu. Aproape ca am facut niste fixatii, am citit multe pe internet si din pacate acestea m-au speriat si mai rau.
Momentan fac un tratament homeopat complex pt niste dereglari in sfera genitala, tratament indicat de medicul ginecolog. In acest tratament am si preparate indicate (din cate am inteles eu) si pt starile psihice labile, pt o echilibrare a organismului in general, atit psihic, cat si hormonal. Printre remedii se afla Belladonna, Ignatia, Thuya, Ascus, s.a.
Dumneavoastra despre ce remedii ati pomenit? (nu ma apuc sa iau de capul meu, doar informativ va intreb).

Cu multumiri,
0
21-12-2009, ora 17:43
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Fenomenul este mai greu de inteles caci trebuie stiut o multime de lucruri pentru a-l intelege.
Sa va dau mai bine un exemplu: la atacuri de panica apare in unele cazuri diaree, in altele nevoia de urinare deasa.
In unele cazuri apare tremuratul picioarelor, in altele senzatie de pareza a picioarelor.
In unele cazuri apar palpitatii, in altele senzatia ca inima sta in loc.
In functie de slabiciunile omului si cauza care a dus la slabiciune sau la atacurile de panica luate ca exemplu mai sus la un om boala se manifest intr-un fel, la altul in altfel, chiar cand cauza boliii este identica.

In functie de aceste simptome in homeopatie se alege remediul A sau B.

Asftel de amorteli am vazut des asociate cu atacuri de panica sau cu stari aparute de la epizare psihica si de la stres. Tremuratul nu este un semn bun caci arata tocmai aceea epuizare nervoasa care este des stadiul 1. Iar dupa cum va descrieti sunteti o fire mai impresionabila si deci cu nervii mai sensibili si deci cu risc mai mare de ajunge pana la stadiul 2.

Din experienta mea va spun ca:
a) medicii care fac medicina clasica si folosesc homeopatia ca metoda secundara o folosesc la modul alopat (pt. boala x remediul y, un lucru gresit in homeopatie) si rar o sa gasiti un astfel de medic
semi-homeopat care sa trateze pacientul cum ar trebui si sa aiba o cota de vindecare mare.
Daca functioneaza e mai mult noroc si des aceasta metoda nu functioneaza, cum a trebuit sa constat foarte des.

b) chiar foarte multi medici homeopati romani aplica din nefericire homeopatia in acelasi mod gresit si pacientii nu sunt vindecati deloc cu astfel de tratamente, astfel incat am devenit insusi foarte reticent in a mai recomanda medicii homeopati.

c) la multe boli la care este afecteazat planul psihic si nervii este nevoie in cele mai multe cazuri de dilutii inalte (200, 1M, 10M) pe care cei mai multi medici homeopati romani se pare ca se tem sa le prescrie.

Din numarul mare de remedii foarte diferite pe care vi le-a prescis medicul pot deja sa va spun ca
tratamentul pe care l-ati primit nu suna a homeopatie adevarata (depinde si de simptomele pe care le aveti si de modul in care trebuie sa luati aceste remedii).

Faptul ca faceti tratament homeopat nu este din pacate un garant de vindecare, ci trebuie gasit remediul potrivit dvoastra, numai acela va poate face bine.
Nu vreau sa va descurajez, ci numai sa va fac atenta ca intre homeopatie si un homeopat pot exista diferente mari.

Nu pot sa va dau nume de remedii.
0
21-12-2009, ora 19:15
danichirita
Nu este medic/terapeut
danichirita
Multumesc inca odata pt lamuriri. Inteleg ca trebuie sa lucrez mai intai la psihic, cel care de fapt, sta la baza tuturor imbolnavirilor noastre :(
Eu nu locuiesc in tara (pt o perioada de timp) si am fost aici la un medic ginecolog care lucreaza de multi ani numai cu remedii homeopate. Pot sa va mentionez de ex ca multe din remediile recomandate sunt in dilutii D, pe care in Romania nici nu le-am gasit vreodata. Am primit amestecuri sub forma de tinctura din diferite remedii si dilutii, supozitoare homeopate si globuli.
Eu sper sa fie bine cu acest tratament, pt ca medicii alopati imi recomandau o metoda invaziva de gasire a cauzei, mai curand decat a incerca macar o metoda mai putin chirurgicala, daca pot spune asta...
Aveti idee cum pot contacta via internet un medic homeopat cu care sa pot discuta mai multe detalii?
0
21-12-2009, ora 20:28
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
V-am scris un mesaj, da-ti un cklick pe "modificati profilul dvoastra"
0
21-12-2009, ora 22:19
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Remediile in dilutiile D (1:10) nu au fost inventate de descoperitorul homeopatiei Hahnemann, ci ulterior de alti homeopati foarte repeziti care de fapt au stricat ceva in loc sa imbunatateasca si a facut totul si mai complicat.
Aceste remedii functioneaza si ele, dar ele dau niste reactii mai puternice decat cele originare CH (1:100) sau cele LM sau Q (1:50000). Cele LM/Q au vidnecarea cea mai "domoala" din toate." si sunt cele mai putin folosite. Dilutiile D sunt cele mai des folosite. Ca de obicei ce este mai rau - ca buruiana - se inmulteste cel mai repede pe acest pamant.
Faptul ca dilutiile D nu se fac in Romania este un lucru de aplaudat: ele nu sunt necesare si sunt ca efect mai "dure" decat dilutiile CH si LM.

De vindecat insa se poate vindeca si cu dilutiile D, daca remediul a fost dat corespunzator simtomelor. In general insa homeopatii le folosesc pe cele CH.
Este un ginecolog de admirat daca s-a hotarat sa foloseasca numai homeopatia pt. a trata pacientii.
In ce tara sunteti ?
0
22-12-2009, ora 09:07
danichirita
Nu este medic/terapeut
danichirita
Am inteles explicatia dvs si din pacate nu pot decat sa constat ca pacientii sunt "la mina" medicilor (poate e putin fortata exprimarea, insa ma refer la faptul ca depindem de experienta si priceperea acestora).
Locuiesc in Austria momentan si vin de cca 2 ori pe an in Ro.
Inainte obisnuiam sa vizitez un medic homeopat care, tot intr-o perioada mai agitata, mi-a recomandat Pulsatilla 30 CH. Atunci m-am simtit echilibrata dupa o saptamana, insa la reluarea acestui remediu dupa cca 2 ani, nu am mai simtit acelasi efect. S-a incercat apoi Sepia si simteam o apasare si o tensiune si mai mari.
Cam atit...multumiri inca o data!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Amorțeli și furnicături în tot corpul - cauze și tratament
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  •