amigdale rebele la tratament

44 comentarii 1 2
0
04-08-2011, ora 07:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aici intervine problema unui diagnostic corect pus de un medic ORL
daca amigdalele erau mici.. si durerile din gat se datorau unei faringite.. iritative.. din cauza unui reflux gastric
practic.. degeaba te.ai operat.. chear pot sa zic ca ai complicat lucrurile..
faringele a devenit mai larg si mucoasa se usuca mai mult decat cand sunt prezente amigdalele..Daca aveai si amigdalele mari..e OK ca te.ai operat.
ce ai acum..Este aceaFaringita iritativa.. cu o mucoasa atrofica.
trebuie sa faci tot posibilul sa nu o iriti cu alimente
exclus acru, acidulat, fructe citrice... Toata viata !
mereu sa ai la tine o sticluta cu apa plata sau ceai si la prima senzatie de uscat sa bei ceva
dupa fiecare masa gargara, Tab de supt voseptol, propolis la buzunar
Ulieuri volatile de eucalipt, busuioc.. permanent in aromocandila si in solutiile cu care faci gargara
Vit E in tab l cate 10 zile pe luna
Vit a ulieosa pusa in nas cate 4 pic din 4 in 4 ore tot 10 zile pe luna
s.m.a.
0
04-08-2011, ora 08:37
ailoi
Nu este medic/terapeut
ailoi
Multumesc pentru raspuns.Asa cred si eu ca am o faringita.Am fost recent la ORL-stul de pe sector si a zis ca am mucoasa putin inflamata si mi-a dat tratament cu sinupret, rhinoflumusil si picat in nas sol.de clorphilipt uleioasa de 2%, dar nu prea mare efect.Si cel mai nasol imi este dimineata.citeodata imi pare ca ma doare locul unde a fost amigdalele
0
29-09-2011, ora 16:48
kema
Nu este medic/terapeut
kema
buna ziua,
ca mai toata lumea care intra pe acest forum am si eu o problema cu fetita mea. incep prin a spune ca sunt un pic impotriva antibioticelor date dupa ureche si de aceea cum fetita tuseste sau "simte ceva in gat" dau fuga la un laborator si fac un exudat. culmea este ca nu numai o data au iesit in acelasi timp rezultate diderite, la laboratoare diferite. problema este urmatoarea, in momentul de fata are amigdalele foarte inflamate, fara durere, fara febra, fara tuse, la ultimul exudat i-a iesit un stafilococ auriu, de vreo 2 saptamani ii dau tinctura de propolis si am zis sa o altewrnez si cu albastru de metilen, bineinteles urmeaza sa ii mai fac un exudat.
nu am reusit sa ii fac aslo, pentru ca este foarte fricoasa, daca nu se rezolva problema ma sfatuiti si D-vs sa trecem la moldamin?

va multumesc anticipat si astept raspunsul D-vs.
0
29-09-2011, ora 20:58
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
daca fetita este mica.. Hipertrofia amigdalelor.. nu este o Probema, nu se cinsidera patoogie, doar o hipertrofie care vorbeste despre o imunitate scazuta a copilului si o iritatie a mucoasei locala cu alimente acre si acide.
daca fata este adolescenta..amigdalele dej atrebuiesc scoase fiindca o sa aiba probleme si pe viitor si n.o sa poata fi o mama sanatoasa si are sansa sa aiba complicatii pe sarcina.
0
30-09-2011, ora 09:01
kema
Nu este medic/terapeut
kema
buna ziua,
multumesc de raspuns.
fetita are 8 ani, nu consuma alimente acre, muraturi, si nici sucuri acidulate.
0
20-02-2012, ora 14:54
dumitrascu costy
Nu este medic/terapeut
dumitrascu costy
buna ziua am si eu o neramurile am niste gauri in agmidaliata de acuma un an de cand matusa mia dat in gat cu sare si de atunci am aceste gauri ce imi sfatuiti.
multumesc
0
20-02-2012, ora 18:01
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
prezenta gaurilor este normala. important sa nu fie cazeum in ele
daca amigdalel sunt hipertrofiate.. se pot micsora in volum cu laser sau Radiofrecventa
un medic ORL.. decide ce este de facut
0
20-02-2012, ora 18:16
dumitrascu costy
Nu este medic/terapeut
dumitrascu costy
cazeum adica puroi? nu numai dupa ce mananc paine sau cartofi observ ca este ceva inauntru.
multumesc
0
07-08-2012, ora 00:18
yamato
Nu este medic/terapeut
yamato
Buna ziua! Eu am ramas insarcinata in februarie 2012, apoi la analize mi-au detectat toxoplasmoza, din cauza careia cred ca am si pierdut in aprilie sarcina.Doctorul mi-a zis ca nu voi mai avea alte probleme la o viitoare sarcina, desi iGM-ul era inca pozitiv atunci, insa dupa pierderea sarcinii, parca am devenit mai slabita, si am avut parte de doua inflamatii la amigdalite, desi mentionez ca pana acum nu am mai avut probleme cu ele, poate doar in copilarie, iar acum am 27 de ani. Dupa unul dintre tratamentele la amigdalite, la ceva timp am ramas din nou insarcinata si am deja 3 saptamani, insa parca ar da amigdalele sa se inflameze iar, de fapt doar cea dreapta cu care am avut probleme. Nu inteleg, se poate inflama doar una singura? Mi se pare cam ciudat. Ce pot sa fac ca sa nu afecteze bebele? Da
Ce pot sa fac ca sa nu afecteze bebele? Daca nu tratez amigdalele si astept sa treaca de la sine, este vreo problema pentru sarcina? Va multumesc!
0
08-08-2012, ora 09:35
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. ca sa nu afecteze sarcina si copilul.. amigdalele trebuieau scoase dupa primele amigdalite reaparute acum( este un focar de infectie)
2 acum nu ai de ales.. trebuie sa nu folosesti mancare acra, bauturi acidulate, fructe citrice, nimic rece
sa faci gargara dupa fiecare masa cu ceaiuri calde si dupa folosesti tab de supt cu propolis sau voseptol
0
09-09-2012, ora 00:45
stefan988
Nu este medic/terapeut
stefan988
Buna ziua,
Am o durere surda in gat, sensatie de gat uscat (si nas), senzatie de corp strain in gat si cel mai deranjat este un trosnet care se aude din laringe cand il misc, am fost la medicul de familie care mi-a dat augmentin 10 zile (diagnostic faringita). Am terminat tratamentul si am ramas cu aceleasti simptome (exceptand febra). Imi e frica de cancer!!!! Credeti ca ar putea fi asa ceva??
0
09-09-2012, ora 21:24
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. trosnetul care se aude este unul normal, articulatiiile laringelei sunt cartilaginoase.
mai grav e cand nu se aude.
nu mai pui mana pe laringevsi atat.
2. tratamentul cu antibiotic a fost o mare prostie.
nu mai ei tratament pentru nas, gat, urechi... decat de la orl
3. cred ca ai o problema gastrica cu refkux, de care nubstii si iti afecteaza mucoasa faringelui.
gasesti pe forum ce regim tre sa tii si ce tratament local e benefic
0
16-08-2014, ora 03:28
angela !!!
Nu este medic/terapeut
angela !!!
Buna, am si eu o problema cu amigdalele am gauri mici pe ele cu puncte albe am incercat sa scot punctele albe si au un miros oribil nu stiu ce sa mai fac nu le mai suport, am fost la doctor si mi a zis ca trebuie scoase alta solutie nu este... dar eu nu vreau sa le scot ca sora mea era sa moara din cauza doctorului si imi este frica i au facut o injectie gresita sufera de spasmofilie sau ceva de genu... nu ma pricep, dar as vrea sa stiu dc pot sa ma vindec de gaurile acestea sau sa nu se mai simta mirosul de la ele va rog mult sa imi raspundeti multumesc
0
20-08-2014, ora 13:45
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 se poate o operatie clasica de scos amigdalele
2 se poate o interventie mai moderna cu radiofrecventa sau laser.. ( criptolizis)
Adaugă un comentariu / răspuns
44 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.