Amigdala dreapta marita copil 6 ani

18-04-2017
Soana
Nu este medic/terapeut
Soana
Buna ziua! Domnule doctor, va rog sa ma ajutati! Am fost la un consult ORL cu fiica mea in vârstă de 6 ani, întrucât sforaie si respira pe gura in timpul somnului. D-na dr mi-a recomandat operatie polipi in urma consultatiei si a mentionat ca si amigdalele sunt usor marite dar este normal la copii. Din dorinta de a realiza o operație cat mai usoara pt copil, am decis sa mergem la o clinică privată pt consultație si ulterior operatie prin radiofrecventa (sper ca am zis bine). D-na dr de acolo ne-a precizat ca nu polipii sunt de vina, ci faptul ca amigdala dreapta este marita si impiedica respiratia normala. Este adevarat ca am obs si eu ca amigdala dreapta este mai mare decat cealalta, dar nu prezintă puroi si fata nu acuză durere. D-na dr a recomandat micșorarea amigdalei cu pricina si biopsie. Ceea ce ma sperie este biopsia! Este necesara? Ar trebui sa fiu îngrijorată? Mentionez ca fata are si o usoara deviatie de sept pe partea stângă. Ar putea fi cauza măririi doar amigdalei drepte? Mulțumesc anticipat!
4 comentarii
0
18-04-2017, ora 10:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
facti tot ce spune d.Dr
biopsia in sine se face din bucata de amigdala deja scoasa
asa ca pentru copil interventia in sine este aceiasi.. fara alte manevre
doar ca bucata scoasa se da la o anliza..sa se vada cauza de ce este asimetrica
Cititi ce ma mai scris pe forum despre Amigdalite cronice
despre vegetatii adenoide..si stransa legatura aacestor probleme cu alimentatia incorecta si refluxul gastro-esofagian
0
20-04-2017, ora 23:29
Soana
Nu este medic/terapeut
Soana
Buna seara din nou! Pentru linistea mea (întrucât de la ceea ce v-am povestit si pana la intervenție mai sunt 2 luni... Si m-am speriat destul de tare) azi am mai vazut un medic ORL. Doamna dr mi-a zis ca nu e ceva anormal, mai ales ca se pare ca fata e încă racită (are nasul iritat si otita la ambele urechi). A zis de asemenea ca prezinta ganglioni micuti pe gat si ca tesutul amigdalei este moale si ca se datoreaza virozelor, ca s-a acumulat mai mult pe dreapta. Mi-a recomandat aerosoli la Băile Govora, întărirea sistemului imunitar prin alimentație (peste, fructe si legume). Ne-a mai dat Nasorex cu propolis, sirop pt imunitate de la Dacia plant cu 6 plante, vitamine A si Vigantol si calciu. Întrebarea mea este daca pot continua sa ii dau Loroblis daca ii administrez si celalalt sirop de imunitate si vitaminele menționate? Dumneavoastra ce parere aveti despre cele menționate? Va mulțumesc anticipat!
0
21-04-2017, ora 09:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. pot fi administrate impreuna
mare grija la alimentatie
cauza principala de ce amigdalele sunt marite in volum..este REFLUXUL gastro-esofagian
acidul gastric care ajunge in gat si intretine acolo inflamatia
0
21-04-2017, ora 10:58
Soana
Nu este medic/terapeut
Soana
Mulțumesc frumos pt ajutor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.