Ameteala Dureri de cap ( tot capul ), stari febrile.
Sunt tanar, am 21 ani, incerc sa caut raspunsuri peste tot si nu primesc... Incep prin a spune ca anul trecut am avut o decadere psihica cat si fizica, deodata pe la ora 3 dimineata mi s-a facut rau ameteli, nod in gat, indigestie.Am fost pe la urgente, controale, analize si din fericire totul ok. Am intrat intr-o stare de anxietate de atunci a intrat frica in mine, si de atunci orice senzatie, durere, simt ca ma acapareaza si ma duc fuga la analize, mi-am facut eco la gat, analize la plamani, la coloana, la sange de vreo 3 ori, la picioare eco la ambele gambe ca ma dureau si uneori inca ma mai dor, mi-am verificat pana si alunitele crezand ca e ceva grav, simptomele le simteam mereu, desi nu erau severe, dar erau acolo si ma faceau sa ma simt rau si sa ma gandesc la cei mai rau. M-am angajat, am inceput sa mai ies cu amicii, am renuntat la excesul de cola, de tigari, si parca eram putin mai ok. Dupa vreo 7 8 luni de zile, am patit sa ma simt cald, sa ma simt nelinistit. Am avut cateva zile simptomele unei gripe, care m-a facut sa stau la pat 2 3 zile, m-am pus putin pe picioare, am baut ceaiuri, am luat pastile, si parca totul s-a mai reglat. Dupa 2 saptamani iarasi aceleasi stari febrile, neliniste ameteli in fiecare zi... si dureri de cap neexplicate, ba in spatele capului, ba in fata. In fiecare dimineata ma gandeam, , oare azi o sa ma simt mai bine ?!, , si raspunsul a fost nu.NU stiu daca imi induceam singur starea asta, sau daca chiar imi era rau... dar ma simteam asa zilnic, dupa o luna si ceva mi-am facut analize la sange (totul foarte bine), mi-am facut consult plus ecografie la Gastrologie.(iarasi totul perfect). Am fost la neuro si din examenul neuro, doctorul mi-a zis ca e probabil sa fie din cauza stresului si din cauza ca sunt o persoana mai anxioasa, urmeaza sa fac RMN-ul. Vreau sa stiu, daca aceste simptome care vin si pleaca, anunta ceva grav sau probabil e doar ceva minor si eu percep ca fiind ceva mult mai amenintator?! Astept un raspuns sau o experienta asemanatoare. Orice sfat e bine primit
!!!
!!!
16 comentarii
Aveti simptome de Anxietate. Mergeti la un psiholog.
Buna ziua,
Prima dată când apar anumite simptome trebuie eliminată o posibilă problema organică. Dumneavoastră ați făcut toate investigațiile medicale necesare si totul este normal. In aceste conditii, stările pe care le aveti au o cauza psihică. Nu neaparat v-ati indus simptomele pe cat le-ați întreținut. Din cele descrise de dumneavoastra, suferiti de o tulburare anxioasa insotita de atacuri de panica (acele stări de rau manifestate prin amețeală, nod in gât, palpitatii, transpirație, frica etc.). Apelați la un psiholog clinician pentru un psihodiagnostic si pentru a urma sedinte de terapie psihologica. In functie de rezultatele evaluarii psihologice, psihologul vă va spune daca este necesar să mergeți si la un medic psihiatru.
Prima dată când apar anumite simptome trebuie eliminată o posibilă problema organică. Dumneavoastră ați făcut toate investigațiile medicale necesare si totul este normal. In aceste conditii, stările pe care le aveti au o cauza psihică. Nu neaparat v-ati indus simptomele pe cat le-ați întreținut. Din cele descrise de dumneavoastra, suferiti de o tulburare anxioasa insotita de atacuri de panica (acele stări de rau manifestate prin amețeală, nod in gât, palpitatii, transpirație, frica etc.). Apelați la un psiholog clinician pentru un psihodiagnostic si pentru a urma sedinte de terapie psihologica. In functie de rezultatele evaluarii psihologice, psihologul vă va spune daca este necesar să mergeți si la un medic psihiatru.
Medicul de familie imi zice mereu sa iau calmant... sa ma linistesc ca am umblat suficient pe la medici de specialitate. Am momente din zi cand ma simt cald si ma doare dupa cap. si mi-e teama sa nu fie ceva grav. Simptomele nu sunt insuportabile...dar sunt :( Ma chinuie zilnic. Mai am RMN-ul de facut in rest de anul trecut pana acum mi-am facut tot felul de analize de capul meu, nici macar nu mi-a sugerat medicul, am dat bani degeaba mai pe scurt, absolut nimeni si nimic nu a gasit vreo problemă... Toate raspunsurile ma duc la anxietate/depresie/tulburati psihice.
Buna seara,
Nu ati dat bani degeaba, nu va gânditi asa. Ati eliminat orice posibilă cauza organică. Dacă nu făceați aceste investigații ati fi trăit cu teama ca aveti o boală pe care nu o tratati corespunzător si care va da acele simptome. Pentru liniștea dumneavoastra psihică, efectuați si RMN-ul. Cel mai probabil, va iesi totul bine. Atunci veti fi sigur ca toate simptomele sunt pe fond psihic si este necesar să apelați la psiholog. Anxietatea este o afectiune care se vindeca in totalitate, dar trebuie să lucrați cu mintea dumneavoastra. Nu va descurajați, fiti încrezător în puterea interioară pe care o aveti.
Nu ati dat bani degeaba, nu va gânditi asa. Ati eliminat orice posibilă cauza organică. Dacă nu făceați aceste investigații ati fi trăit cu teama ca aveti o boală pe care nu o tratati corespunzător si care va da acele simptome. Pentru liniștea dumneavoastra psihică, efectuați si RMN-ul. Cel mai probabil, va iesi totul bine. Atunci veti fi sigur ca toate simptomele sunt pe fond psihic si este necesar să apelați la psiholog. Anxietatea este o afectiune care se vindeca in totalitate, dar trebuie să lucrați cu mintea dumneavoastra. Nu va descurajați, fiti încrezător în puterea interioară pe care o aveti.
Multumesc tare mult. Dar nu inteleg dece ma simt asa cald in unele zile si cans pun termometrul am 37.3 maxim... am inteles ca este o diferenta intre febra si temperatura, pe net nu gasesc mare lucru.
Nu aveti oare paraziti?
Va place carnea de porc?
Va place carnea de porc?
Am facut analize la sange/urina/scaun. Toate bune.
Uneori analizele nu sunt relevante,
Simptomele sunt importamte.
Eu mi-am facut tone de analize, unele fara efect.
Simptomele sunt importamte.
Eu mi-am facut tone de analize, unele fara efect.
Ametelile sunt zilnice (mai accentuate dimineata ) senzatii de cald... dureri de cap in partea dreapta. Poate fi si de la coloana. nu stiu, is satul sa stau pe drumuri, sa dau bani si sa imi zica doctorii ca nu am nimic. dar totusi nu am stare
UPDATE : Rmn-ul a iesit mai mult decat bun. Am o mica sinuzita care nici macar nu trebuie tratata(din spusele medicului), senzatiile de caldura ma bantuie zilnic, eu consider ca ori am o distonie neurovegetativa, ori o problema a pielii... de simt mereu cald, fiindca nu e febra propriu zisa (e fara transpiratii, fara frisoane, etc). Iar temperatura termometrului nu trece de 37.4.
Este cumva o satre subfebrila.
Parazitii pot da stari subfebrile.
cautati ce inseamna stare subfebrila.
Parazitii pot da stari subfebrile.
cautati ce inseamna stare subfebrila.
Nu stiu. E o distonie neurovegetativă ori o problema de santate... nu stiu. Nu stiu ce sa mai fac. Ma doare intr-o parte (abdomen). ma doare spatele. ma doare capul... am un nod in gat si senzatie de apasare in piept, uneori simt ca ard tot. Nu stiu ce sa mai fac... am inceput si psihoterapia de o luna. dar nimic. nimic nu imi schimba starea asta de rau... sunt momente cand sunt mai ok, doar dimineata cand ma trezesc din somn atat... dupa iar incepe calvarul... Intradevar sunt anxios. dar nu stiu daca anxietatea te poate distruge asa. Am 21 de ani. sunt tanar, imi e teama de boli, imi este teama pentru zilele ce urmeaza... va rog. Cunoasteti vreun doctor bun... Indiferent unde locuieste, sunt dispus sa merg pana la el. Sa ma faca bine... va implor.Nu mai suport.
Mergeti la un psihiatru sa va dea tratament pentru anxietate. In 2-4 saptamani el actioneaza si va reveniti.
Am fost. Am inceput sa iau pastile. Eu am vomat bila cateva zile luna trecuta. Acum mi-am mai revenit am pofta de mancare. Doar ca acum ma doare in partea dreapte (si in spate si in fata - in xona ficatului doar ca putin ma jos) Mi-am facut un ecograf abdominal. si doamna de acolo mi-a spus ca organrle sunt foarte ok. Doar bila e putin cam lenesa. Am observat atunci cand ma inclin spre stanga cu corpul - De la trunchi ma ia o durere pana in partea de jos a spatelui pana in fese. La coloana mi-a facut anul trecut un ecograf. si mi-a spus un chirurg ca am 2 discuri lutin deplasate. Dar nu e motiv de ingrijorare si nu mi-a dat pastile.in orice caz.. ma simt rau in continuare... ameteala durerile astea de spate. apasari in piept...
Am fost la Biorezonanta si recomamd tuturor sa faca. Acolo am descoperit urmatoarele:
- Mici probleme la coada coloanei vertebrale- inflamatie.
- tendinta de hipolipidemie (ceva la ficat banuiesc)
- si mici probleme la ochi (oftalmologie)
- circulatia putin deficitara la picioare
Mentionez ce pe mine ma doare in flancul drept, ma doare si spatele si imi simt gambele grele, plus apasari in piept si palpitatii.
Voiam sa stiu daca problema de la ficat e ceva ingrijorator
Doctorul de acolo a zis ca nu am probleme e sanatate deosebite.
- Mici probleme la coada coloanei vertebrale- inflamatie.
- tendinta de hipolipidemie (ceva la ficat banuiesc)
- si mici probleme la ochi (oftalmologie)
- circulatia putin deficitara la picioare
Mentionez ce pe mine ma doare in flancul drept, ma doare si spatele si imi simt gambele grele, plus apasari in piept si palpitatii.
Voiam sa stiu daca problema de la ficat e ceva ingrijorator
Doctorul de acolo a zis ca nu am probleme e sanatate deosebite.
Revin cu raspuns dupa mult timp... Tmn -ul si sedintele la psiholog au fost de ajutor. Fizic aparent nu am nimic decat o simpla sinuzita... Totul e pe baza de stres. Acum ma simt putin mai bine... dar nu excelent. Multumesc mult tuturor pentru sfaturi. Sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Dureri de ceafa, ameteli, cap amortit
- 1Palpitații ce intervin brusc, amețeala permanenta, dureri de cap
- 2Ochii - dureri in spatele capului
- 1Ajutati-ma! ameteli foarte mari, dureri de cap cu greturi, confuzie si nu pot suporta lumina
- 0Dureri de cap, presiune
- 4Dureri de cap
- 1Dureri de cap zilnice, ameteala
- 1Dureri puternice de cap si amorteala
- 0Dureri de cap, ameteli
- 0Durere atroce unilaterala de cap
- 1Ameteli și dureri de cap
- 0Durere de cap, nu prea vad bine când ma ridic amețesc brusc
- 3Durerea de cap intensă
- 0Ameteli si presiune la tample si frunte
- 3Dureri de cap(tample si frunte) plus ameteli
- 6Urechi infundate, dureri de cap