amenoree de 7 luni! help

28-10-2007
florica85
Nu este medic/terapeut
florica85
Buna! Va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi:am 22 ani, 175cm inaltime, 90kg.
Am menstruatie neregulata de cand am inceput facultatea(acum 3 ani de zile).O perioada nu mi-a venit ciclul, tot cam 6-7 luni, apoi mi-a venit, cam un an de zile la interval de 35-40 zile, apoi acum iar nu imi vine.Mentionez ca in acest timp am fost la medic ginecolog, la ecograf a iesit totul normal.Medicul mi-a dat Proesteron injectabil, in urmatoarele zile m-am simtit ciudat, am avut o senzatie de greata, iar dupa 2 luni am constatat ca am 5 kg in plus, m-am alarmat si mi-am spus ca nu mai iau medicamente de acest fel vreodata.Am tenul curat, fara cosuri, pilozitate normala, caractere sexuale secundare normal dezvoltate, am probleme cu greutatea, de cand ma stiu am fost un copil "bine facut", asa sunt toti din familie.Am parte de mult stres, mai ales in perioada examenelor.
La varsta de 3 ani am avut hepatita A, in rest nu am avut niciodata probleme grave cu sanatatea.
Primul ciclu l-am avut la varta de 12 ani.
A-ti putea sa-mi recomandati un remediu naturist in problema mea?Ceva care sa-mi regleze menstruatia, in primul rand, dar accept si sfaturi naturiste de slabit.Am auzit de ceai verde chinezesc si am decis sa-l incerc si eu.
3 comentarii
0
10-12-2007, ora 00:00
Dr.Miky
Identitate neconfirmată
Dr.Miky
mergeti la endocrinolog pentru diferite anlize ca exista posibilitatea sa aveti envoie pt o prioada scurta de timp de anumite medicamente, si remediile naturiste sutn bune dar nu contrindica tratamentul indicat d emedici, uneori medicul va lamureste mai mult, sanatate
0
03-01-2008, ora 00:00
etern
Identitate neconfirmată
etern
Daca nu aveti o afectiune endocrinologica, ceea ce nu cred totusi sa aveti, pasul urgent pe care trebuie sa il faceti este sa slabiti cu un regim de viata total schimbat.
Daca stressul nu il puteti elimina, este sunteti inca studenta si aveti examene de dat, puteti face un regim hipocaloric de 1000 de calorii pe zi asociat cu un exercitiu fizic constant : de trei ori pe saptamana cate o sedinta de aerobic.
Cea mai mare glanda endocrina din organismul uman este tesutul adipos !!!!!!!!!!!
Incercati asta si daca merge atunci se va regla si ciclul menstrual.
Totul depinde numai de dumneavoastra daca doriti un regim de viata sanatos !
Va doresc mult succes !
0
06-02-2008, ora 00:00
margot_me
Nu este medic/terapeut
margot_me
Nu stiu cat de avizat este sfatul meu, dar si eu am avut aceeasi problema, doar k dupa 2 luni m-am ingrijorat si am mers la medic neexcluzand posibilitatea unei sarcini..Evident k nu eram insarcinata, iar medicul mi-a prescris Duphaston si vitamina e, iar in cateva zile mi-a venit ciclul..Am continuat tratamentul cu Duphaston 3 luni si de atunci nu am mai avut nicio problema..Mentionez k unul din ovare era predispus la chisturi..(usor marit)..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Menopauza
  •