Am senzația că am înghițit un rest de dinte în urma vizitei la stomatolog

24-06-2022
Stasia 27
Nu este medic/terapeut
Stasia 27
Astăzi am fost la stomatolog, iar după ședința anterioară, când mi-a deschis canalul la o măsea necrozată, astăzi a curățat din nou zona și a aplicat o plombă temporară. Am avut un accident neplăcut în sensul că deși mi s-a pus folie prin care dintele să fie izolat de restul cavității bucale, ca să se poată face spălături cu o substanță care conține clor, tot a scăpat în gură substanța respectivă. Pentru moment am avut senzația că am înghițit puțin din ea, dar nu am avut reacții adverse pe timpul zilei. Ar fi vreun pericol?

Iar după acest accident, când am început să beau apă pe partea unde nu e plagă, am simțit că ceva mic s-a dus pe gât și m-a zgâriat. Am verificat plomba și era okay. Mă gândesc că poate a rămas în gură un rest de la curățarea măselei și l-am înghițit. Ar fi posibil? Dacă da, ce pot face?

Foarte deranjantă este și senzația de nod în gât, limbă inflamată și dificultate la înghițire. Aș aprecia enorm un răspuns de ajutor! Mulțumesc! Multă sănătate!
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 10:23
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

în general, o cantitate mică de substanță clorată ingerată accidental nu ar trebui să prezinte un pericol major pentru sănătate. Clorul este un compus utilizat în mod frecvent în produsele de curățare și în apa potabilă pentru a ucide bacteriile și pentru a menține igiena. Cu toate acestea, în cantități mari sau în concentrații ridicate, poate fi toxic și poate provoca iritații ale pielii și ochilor, probleme respiratorii și alte probleme de sănătate.

În ceea ce privește senzația de nod în gât și dificultatea la înghițire, acestea pot fi cauzate de inflamația limbii și a mucoasei din gură. Este posibil ca aceste simptome să fie cauzate de curățarea măselei și aplicarea plombei temporare, dar și de o posibilă infecție dentară. În orice caz, este recomandat să informați medicul dentist despre aceste simptome și să solicitați sfatul acestuia.

În ceea ce privește restul de material curățat de la măsea, este posibil să fi fost înghițit accidental în timpul procedurii. În general, cantitățile mici de material ingerate nu sunt o problemă, deoarece acestea trec prin tractul digestiv și sunt eliminate din corp. Cu toate acestea, dacă aveți orice îngrijorare sau simptom neobișnuit, este important să contactați medicul dentist sau medicul de familie pentru a obține sfaturi suplimentare și evaluare medicală.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •