Am rămas fără miros. Ce s-a întâmplat?

28-06-2020
12345r
Nu este medic/terapeut
12345r
Bună ziua.

Am 18 ani și în urmă cu o săptămână și câteva zile am răcit puternic. Joi mi-am făcut baie pe la 14 și la 21 am ieșit în oraș la un grătar la cineva acasă.

A doua zi m-am trezit cu o durere în gât și cu puțină temperatură (crescuse până la 37.3 grade Celsius). Vineri, sâmbătă și duminică am luat Coldrex.

Luni și marți am avut o durere groaznică a ochiului stâng, respectiv partea stângă a frunții. Am luat Parasinus de două ori pe zi (așa mi-a zis medicul de familie). Durerea nu trecea. Mi-am pus compresă cu apă rece sperând că o să se liniștească.

Miercuri am procedat la fel, însă am sunat la medic ORL și mi-a recomandat picături nostamine.

Joi pe la ora 13 efectiv nu mai puteam de durere și am sunat iar la medic ORL-ist. Acesta mi-a prescris următorul medicament și luni să vin la cabinet (vineri nu era la spital): zinnat 500 mg de 2 ori pe zi, brufen plus 400 mg de 2-3 ori pe zi (în funcție de durere), xyzat 5 mg o dată pe zi și flucovim 100 mg o dată pe zi.

Le-am luat. Nu mă mai doare capul. În continuare respir greoi și nu pot mirosi. Nu simt absolut nimic (am făcut infuzie cu ceai de mușețel și eucalipt). Simt doar senzația de răceală de la eucalipt. Nu am nasul înfundat prea tare. Nu mi-a curs nasul deloc.

Nu știu ce s-a întâmplat. Sunt panicată. Oare mai revine mirosul? Da, dacă este nevoie merg și la neurologie. Aș vrea să știu ce s-a produs și dacă există șanse să-mi apară mirosul.
3 comentarii
1
28-06-2020, ora 22:06
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna!
La viroze cu virusi puternici dau cand organismul e slabit, poate dispare mirosul, dar eu zic ca e pasajer.
Tratamentul pe care-l aveti e foarte bun dar trebuie si un spay nazal , pentru ca puteti avea si o rinita alergica care blocheaza ca mirosul sa ajunga in zona olfactivs(zona unde sunt celele nervoase cu care noi simtim mirosul, in partea de sus a nasului.Va recomand sa va puneti in nas un spray naxal gen Biorinil sau Duo nazal= cate un puf in fircare nara x 3/zi, 7 zile, cu suflarea nasului nara cu nara, dupa 15 minute, ca sprayul sa-si faca efectul.
Ramanem in legatura,
Sanatate,
Dr.Elena Latcan
0
01-07-2020, ora 20:29
12345r
Nu este medic/terapeut
12345r
Acesta este tratamentul pe care l-am primit luni.

- milgamma N - 2 ori pe zi
- aerinaze - 2 ori pe zi - 7-10 zile, apoi inlocuit cu xyzat - 1 pe zi
- dymista - timp 30 zile, 2 puf - una în fiecare nară
- zinnat - 2 ori pe zi
- brufen - 2-3 pastile max. în caz de durere foarte mare, iar în caz de durere puțină se poate lua o jum de pastilă
inhalație - apă fiartă în care pun 20-30 picături de eucalipt - 3 picături de vitamina A

Nu am nicio îmbunătățire. Mâine fac 2 săptămâni de când nu am miros. Menționez că am o durere foarte mare de gât.
0
01-07-2020, ora 21:03
12345r
Nu este medic/terapeut
12345r
Dureri în gât am deseori. Are vreo legătură cu lipsa de miros? a fost într-adevăr o răceală sau este altceva?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pierderea mirosului cauzată de COVID-19
  • Distorsiunile olfactive apărute la pacienții cu COVID-19: care sunt diferențele dintre parosmie și fantosmie?
  • Pierderea gustului și a mirosului - cauze posibile
  • Inflamația slăbește mirosul și poate fi responsabilă pentru anosmia produsă de COVID-19
  • Anosmia la copiii bolnavi de COVID-19
  • Legătura dintre pierderea mirosului, inflamație și numeroase afecțiuni medicale: noi perspective asupra sănătății
  •