am nevoie de un sfat

01-12-2007
rely
Nu este medic/terapeut
rely
buna ziua
am o mare problema cu baietelul meu: desii are doar 10 ani este foarte gras, i am facut toate analizele dar nu are nimic(gen diabet, glanda tiroida, etc) diagnosticul pus de medici a fost:obezitate nutritionala.mi sa recomandat sa faca inot insa baiatul nu vrea pt ca ii este rusine.ce alt sport ar fii potrivit pt el?
2 comentarii
0
02-12-2007, ora 00:00
olimpus2007
Identitate neconfirmată
olimpus2007
In primul rand, daca doriti ca baiatul dv. sa nu aiba de suferit pe parcurs, trebuie sa fiti ferma in deciziile dv si anume: alimentatia trebuie sa fie foarte echilibrata, fara dulciuri, ciocolata, fara fainoase, fara grasimi, fara sucuri comerciale, fara mancare gen fast-food, fara cartofi prajiti etc.Este bine sa consume lapte degresat, branzeturi cu grasime 0, 5%, fructe si legume, sucuri de fructe si legume facute acasa in special de morcov, portocale, lamaie, grapefruit; salate de cruditati, carne de peste, pui, vita, rasol sau la cuptor.Important este sa aiba ore regulate, micul dejun, pranz si cina.Ca sport cel mai indicat la varsta baiatului este sa alerge macar 30min pe zi in parc, stadion etc.
0
02-12-2007, ora 00:00
rely
Nu este medic/terapeut
rely
Multumesc pentru sfat.Intradevar iam taiat acesul la sucuri si dulciuri, de fapt nui mai dau bani.Problema este ca baiatul meu invata la scoala cu program prelungit si masa de prinz o serveste acolo.Exista niste medicamente care ar putea sai mai din pofta de mancare?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.