Am nevoie de ajutor!!! fratele meu ameninta cu sinuciderea

02-06-2011
Brunetta
Nu este medic/terapeut
Brunetta
Buna seara, nici nu stiu cum sa incep dar o sa o i-au oarecum cu inceputul sunt o tanara femeie sunt casatorita de 3 ani, am avut o viata pe care multi o considera o grea incercare peste care eu am reusit sa trec totul incepe cu decesul tatalui meu cand eu aveam 7 ani, fratele meu 5 iar sora mea 4, mama care la acea varsta avea 26 ani a ramas vaduva si cu trei copii a trebuit sa ne refacem viata astfel ca mama a inceput sa lucreze ceea ce cum era de inteles eu am devenit ajutorul de nadajde al mamei si al fratilor mei. la varsta de 13 ani mama a plecat in strainatate deoarece nu mai reuseam nici cum sa ne descurcam cu bani cu toate datoriile acumulate dealungul anilor astefel eu am devenit ca o "mama" pentru fratele si sora mea am incercat sa le ofer tot ce e mai bun am preluat toate grijile unei case gatit, spalat curatenie teme etc tot ce tinea de o casa si de cresterea a doi copii, evident datorita greutatilor m-am maturizat foarte repede dar nu imi pare rau toate aceste lucruri m-au facut sa vad viata altfel decat ceilalti adolescenti de varsta mea, ani au trecut am cunoscut un om minunat cu care m-am casatorit si am continuat sa imi ajut familia in special pe fratele meu care a fost mai apropiat de mine, i-am oferit totul o casa unde sa stea un loc de munca bineinteles toate dupa posibilitati, insa acum 2 ani a inceput sa consume etnobotanice a fost o perioada foarte grea din viata mea si cred ca si a lui cu mari eforturi am reusit sa il scot din anturajul in care intrase si totodata l-am facut sa renunte la etnobotanice... acum insa de vrun an de zile de fiecare data cand are o problema sau se cearta cu prietena lui ameninta ca se omoara ca el nu are pe nimeni ca pe el nimeni nu il intelege ca el singur, nu stiu ce sa fac i-am sugerat sa mergem la un doctor sa ne ajute sa il ajute dar nu vrea zice ca el nu e nebun prima amentitare de acest fel a fost acum vreo 8 luni dupa ce consumase alcool insa a doua zi am vorbit cu el am incercat sa ii zic ca nu e o solutie ca mi-ar face rau ca m-ar afecta ingrozitor bineinteles ca mi-a spus ca nu o sa faca nimic nu stiu ce sa zic cand vorbesc cu el dupa o situatie genul nu imi vine sa cred ce amenintase cu o zi precedenta... ultima amenintare a venit ieri nu stiu ce cum sa fac cum sa ii vorbesc cum sa il ajut mie frica ca o sa faca ceva... sunt epuizata toata situatia cu fratele meu incepe sa imi afecteze casnicia nu mai stiu cum sa impart nu mai pot am nevoie de ajutor cu fratiorul meu!!!
Va rog indrumati-ma ce sa fac nu vreau sa se sinucida nu vreau sa il pierd va rog am nevoie de AJUTOR
4 comentarii
0
02-06-2011, ora 23:18
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,

draga mea
TE inteleg PERFECT...si eu
am facut la fel PENTRU familia mea...TOATA VIATA...

DAR,
pentru ca intotdeauna exista si un DAR,
nu am pus DECAT SOTUL SI DE ACUM noua MEA FAMILIE, pe primul rand.

INTREBARE:
- unde A DISPARUT DE ATATIA ANI, MAMI TAU?!?
- DE CE nu L-A LUAT PE FRATIORUL TAU, ACOLO, daca s-a stabilit in alta tara?!?
- i-ai crescut si educat ca o mama, DE CE, acum, fiind tu casatorita, TI-L LASA TOT PE CAPUL TAU?!?
- daca traieste si-i doresc sanatate si ani multi, NU ASA PROCEDEAZA O MAMA ADEVARATA !!!!!!!!!!!!!??
- NU sunt in masura sa judec EU pe nimeni, iertare, DAR, chiar n-o pot intelege ?!?
- cauta sa-ti vezi de casnicie, SE VA SATURA DE TINE SI SOTUL, si poate..va cauta refugiu in alta parte?!?

Referitor
la fratiorul tau E TARE GREU sa-ti dau un sfat, decat sa-l sperii ca, VEI FACE TU lucruri urate, rele daca NU termina.

Asta,
doar daca,
el tine enorm la tine.

Sanatate si s-auzim de BINE...mai scrie.

Concluzie"
NU MAI POVESTI CU SOTUL ACEST SUBIECT, NU FI SUPARATA IN PREZENTA LUI.
ROAGA-TE MULT pentru fratiorul tau.
Mergi cu el la biserica, cand te asculta si e bine.
Doamne ajuta!
0
03-06-2011, ora 00:13
Brunetta
Nu este medic/terapeut
Brunetta
Iti multumesc pentru sfaturi si incurajari!!! la asta nu m-am gandit sa il amentit ca voi face eu ceva o sa incerc si varianta asta pentru ca sincer in acest moment sunt dispusa sa incerc orice.

Ca sa iti raspund la intrebari mama cand s-a intors din Austria a stat cu mama ei (bunica mea) intr-un alt oras pentru ca era imobilizata la pat si avea nevoie de ingrijiri insa din pacate bunica s-a stins acum doi iar ea a ramas acolo, e drept ca in momentul in care fratele meu a inceput cu etnobotanicile si am simtit ca nu mai reusec sa controlez situatia am chemat-o sa ma ajute sa il ajute defapt si a venit dar a plecat iarasi.. stiu ca poate e de condamnat faptul ca m-a lasat pe mine cu toate dar nu reusesc sa ma aduc in situatia de a o invinovati, nu pot asa cum e, e mama. In acest moment este plecata din la munca de aceasta data cu sora mea mai mica.

I-am crescut si i-am educat ca o mama pentru ca ii iubesc enorm sunt in stare sa fac orice pentru ei din acest motiv nu am reusit sa ma desprind de ei, i-am lasat sa isi faca oarecum viata lor dar nu am reusit sa le intorc spatele cand au avut nevoie de ajutor si aici consider ca am gresit dar nu am putut sa ii vad ca sufera sau ca au probleme cred ca ii iubesc ca o mama nu ca o sora poate e gresit dar am considerat ca daca le ofer tot ce au nevoie vor fi si vor deveni niste persoane minunate.

Cu sotul meu nu prea discut acest subiect insa ma cunoaste si isi da seama cand ceva ma nelinistete :( chiar daca nu o arat.

Am sa iti ascult sfatul !!! inca odata MULTUMESC!!!
0
03-06-2011, ora 09:48
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Buna ziua,
Ce se intampla cu fratele dvs este ceva important si, desi eu de obisei pledez pentru independenta, acum nu cred deloc ca e momentul sa fie lasat singur. Problema lui este de natura psihiatrica, nu pot preciza exact ce este pentru ca nu l-am vazut, dar pe langa anumite banuieli pe care le am legate de o posibila tulburare de personalitate, amenintarea cu suicidul nu trebuie niciodata neglijata!
El trebuie sa faca urgent un consult psihiatric si sa inceapa un tratament. Va trebui sa ii spuneti cu dragoste in care totusi sa se citeasca fermitatea si hotararea dvs ca ii veti face o programare la un medic care sa va ajute sa comunicati mai bine impreuna, de exemplu ( sau daca aveti alta idee, ce considerati dvs.). Programati-l dvs si mergeti cu el la consult.
Nu este deloc de glumit cu aceste probleme.
0
03-06-2011, ora 18:13
grozescu mihaela
Nu este medic/terapeut
grozescu mihaela
buna ziua ma numesc Mihaela si azi mi-am montat sterilet si vreau sa stiu daca pot avea contact sexual in urmatoarele zile se poate deplasa?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Etnobotanice - efecte, riscuri, dependența, tratament
  •