Am făcut o mare prostie care s-ar putea să mă coste scump !

15-01-2020
Nicu221
Nu este medic/terapeut
Nicu221
Bună seara ! Scriu în speranța că mă poate ajuta cineva cu un sfat. Am 23 de ani, iar în ultima perioadă am fost foarte stresat. Eu fiind nefumător am fumat în 2 luni 10 pachete de țigări, am mai consumat și alcool. Acum nu mai fumez, dar am o problemă gravă cred. De câteva zile simt că nu mai intră aer cum trebuie în plămâni, am o senzație de nod în gât și un disconfort în piept. O senzație de lipsă de aer, inima îmi bate mai tare. Am citit pe internet și acolo scrie că e posibil să fie cancer pulmonar, astm, dispnee sau chiar o avertizare că urmează un infarct ! La mine în familie nu e nimeni fumător și nimeni nu a avut probleme cu plămânii. Ce ar fii de făcut ? Sunt foarte speriat că am îmbolnăvit plămânii cred. Vă mulțumesc !
6 comentarii
1
16-01-2020, ora 14:03
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Programați-vă la un doctor pneumolog si faceti investigațiile medicale necesare.
1
18-01-2020, ora 15:13
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! În primul rând, nimic pulmonar nu se poate dezvolta într-un timp așa scurt (2 luni de fumat), deci puteți sta mai liniștit. Mai aveți și alte simptome? Sau ați avut în ultimele 2 luni? Mergeți la pneumologie pentru consult, radiografie toracică și o spirometrie pentru evaluarea funcției pulmonare. Dar este foarte posibil ca simptomele să fie mai mult pe fond psihic, mai ales că ați fost și foarte stresat. Dacă mai aveți întrebări văr răspund cu drag! O zi liniștită!
0
18-01-2020, ora 19:52
Nicu221
Nu este medic/terapeut
Nicu221
Vă mulțumesc frumos domnule doctor ! Problema cu nodul în gât am mai avut-o și acum 2 ani, am fost la ORL am luat pastile, mi s-a dat un spray să dau în gât dar problema tot nu a fost rezolvată. E foarte posibil ca totul să fie pe sistem nervos !
0
23-01-2020, ora 16:49
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Cu drag! Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu plăcere! O seară liniștită!
0
05-03-2020, ora 19:45
Florin ivan
Nu este medic/terapeut
Florin ivan
Buna seara și eu mă confrunt cu această lipsa de aer am făcut radiografie pulmonară și plămâni sunt perfecți am făcut și la inimă și este buna simt mereu o durere in piept și lipsa de aer și niste dureri in zona gâtului jos analizele sunt bune doar trigliceridele 200 și colesterolul 37 menționez că am 34 ani 80 kg și nu am fumat niciodată nu știu unde să mai merg am fost de 3 ori la urgențe și ziceau că sațietatea e 98 la suta
0
07-03-2020, ora 14:17
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Cu o saturație de 98%, radiografie normală nu prea pare să fie ceva pulmonar. Faceți și o spirometrie pentru evaluarea funcției pulmonare. Este posibil ca ceea ce simțiți să fie de cauză psihică, un fel de atac de panică. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.