Alunita mare

Buna ziua D-le/D-na Doctor, am o mare nemalurire legata de o alunita pe care o am din copilarie, este situata pe frunte, nu este foarte ridicata, dar are diametrul de cca 9-10 mm, nu stiu sa spun exact cand mi-a aparut, cert e ca in perioada copilariei, nu stiu exact daca mi-a mai crescut de atunci, ptr ca nu i-am dat importanta.Marginile sunt oarecum simetrice, culoarea este la fel, nu ma doare, nu am nici un fel de problema, dar vroiam sa stiu daca o astfel de alunita este periculoasa.Va multumesc.
1 comentarii

Numai un dermatolog care va vede si pune un dermatoscop pe leziune va poate spune daca sunt sau nu probleme in cazul dumneavoastra particular.
In general, sansa ca un melanom sa apara in asociere cu un nev sau pe piele normala este comparabila. Problema este deosebirea celor doua. In plus nevii congenitali au o sansa ceva mai mare sa se transforme malign decat alte leziuni.
Va recomand deci sa faceti un prim consult. Daca nu exista nici o problema, ramane ca dumneavoastra sa urmariti acel semn (si restul pielii) periodic (anual), cel mai bine prin fotografii.
In general, sansa ca un melanom sa apara in asociere cu un nev sau pe piele normala este comparabila. Problema este deosebirea celor doua. In plus nevii congenitali au o sansa ceva mai mare sa se transforme malign decat alte leziuni.
Va recomand deci sa faceti un prim consult. Daca nu exista nici o problema, ramane ca dumneavoastra sa urmariti acel semn (si restul pielii) periodic (anual), cel mai bine prin fotografii.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Sa fie un simplu neg sau altceva?
- 3Alunita care doare
- 3semn din nastere: pata maronie pe abdomen
- 11vreau sa scap de toate alunitele
- 3alunite cu contur neregulat...vreun pericol?
- 3Extirpare alunita
- 2Alunita infectata
- 1alunita atipica sau bolnava
- 1Alunita
- 2Alunita - periculoasa sau nu?
- 5Nev atipic
- 1Alunita
- 2Alunita de 11 mm
- 3Poate fi vorba de vreun tip de cancer de piele?
- 1Nev albastru
- 3Interpretare rezultat Histopatologic - alunita
- 1Alunita - punctulete negre și scoarta
- 1Alunita ciudata
- 0Aluniță care a făcut coji albe
Mai multe informații despre: Alunitele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: