ALT si Colesterol marit

Buna ziua,
In urma unor analize au rezultat unele lucruri care ma ingrijoreaza. Primul este ALT: 98 U/L si colesterol 239 mg/dl.Am mai constinuat investigatiile si a rezultat ca nu am nici hepatita B sau C, iar ecografia cardiaca este normala.
Doresc sa stiu daca aceste rezultate de la analize pot sa fie legate de sindromul metabolic( am 88 kg si 178 cm) sau poate fi ceva mai complicat?
Se poate face ciroza fara sa suferi de hepatita in prealabil?
In urma unor analize au rezultat unele lucruri care ma ingrijoreaza. Primul este ALT: 98 U/L si colesterol 239 mg/dl.Am mai constinuat investigatiile si a rezultat ca nu am nici hepatita B sau C, iar ecografia cardiaca este normala.
Doresc sa stiu daca aceste rezultate de la analize pot sa fie legate de sindromul metabolic( am 88 kg si 178 cm) sau poate fi ceva mai complicat?
Se poate face ciroza fara sa suferi de hepatita in prealabil?
7 comentarii

Este foarte posibilsa fie vorba de sindrom metabolic, iar cresterea transaminazelor hepatice sa fie legata de steatoza hepatica (incarcare grasa a ficatului). Ciroza hepatica fara infestare virala apare in cazul consumului masiv de alcool, si mai rar, in cazul cirozei biliare.

buna ziua !!! in urama unor analize mi-au iesit alt=555 ggt=109 ast=311 si hbv=pozitiv simptome nu am!!!este ceva grav!!!!multumesc anticipat

Pentru hepatita B sunt necesare mai multe teste Ag HBe, Ac anti HBc, ADN-ul viral, care, de obicei se fac si la laboratoarele din orase, dar e mai bine sa fie facute intr-un centru de gastro-enterologie. Pentru hepatita B exista doua variante de tratament - Interferonul (care are insa mute efecte secundare - si Zeffix (Lamivudina) care da rezultate foarte bune, insa tratamentul e de durata - mergand pana la 4 ani. tratamentul poate fi luat gratuit daca e prescris de medicul infectionist sau gastroenterolog (dupa efectuarea mai multor teste pentru hepatita B si eventual a unei biopsii hepatice). Faptul ca nu aveti simptome este un lucru bun, dar avand in vedere valorile mari ale transaminazelor consultati medicul gastroenterolog si incepeti tratamentul antiviral, intrucat sunt sanse bune de vindecare in hepatita B, si cu un tratament corect boala nu evolueaza.

mi-am efectuat un set de analize in urma caruia rezultatele in afara limitelor au fost urmatoarele:
ALT/TGP 49 U/L 10.0-45.0
COLESTEROL TOTAL 271 mg/dL < 200
colesterolul e o problema pe care o cunosteam (ldl la un set precedent de analize 203, total 285)
totusi nu stiu ce cauza poate avea cresterea alt
ma puteti ajuta?
multumesc
ALT/TGP 49 U/L 10.0-45.0
COLESTEROL TOTAL 271 mg/dL < 200
colesterolul e o problema pe care o cunosteam (ldl la un set precedent de analize 203, total 285)
totusi nu stiu ce cauza poate avea cresterea alt
ma puteti ajuta?
multumesc

Cresterea enzimelor hepatice este data tot de valoarea mare a colesterolului care duce la "ficat gras" - adica steatoza hepatica. Ar trebui sa luati tratament cu o statina pentru colesterol, intrucat la asemenea valoare regimul este insuficient.

Am urmat un tratament cu Crestor, care mi-a adus colesterolul la 160 dar mi-a crescut trigliceridele, apoi cu Zocor, dupa care nu am mai reefectuat analizele pentru a vedea rezultatele.
Dupa incetarea tratamentului valorile au revenit peste valoarea maxima.
Sunt constient ca trebuie sa iau medicatie, dar vreau sa stiu daca scap vreodata de ea, si daca da cum?
multumesc
Dupa incetarea tratamentului valorile au revenit peste valoarea maxima.
Sunt constient ca trebuie sa iau medicatie, dar vreau sa stiu daca scap vreodata de ea, si daca da cum?
multumesc

Buna ziua! Mi.a iesit un tgp 89 colesterol marit, trigliceride marite...markeri sunt negativi, un sfat, va rog!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9OK de acord
- 3ce-mi afecteaza marirea colesterolului?
- 1trigliceride serice si colesterol seric total mari
- 2colesterol... remediu naturist?
- 2Erectie slaba.colesterol
- 14Coma hepatica de 5 zile la pacient cu ciroza
- 3ficat gras-scaun cu sange.. ce poate sa fie? ciroza?
- 20interpretare analize-ajutor!
- 5colesterol si trigliceride marite
- 7Se poate un diagnostic?
- 1rugaminte interpretare analize colesterol
- 5Colesterol alarmant de mare si TGP crescut!
- 1Colesterol 800
- 6Trigliceride si colesterol foarte mari.
- 1Analize sange (trigliceride si colesterol crescute)
- 1Ciroza. Statea sotului meu nu se inbunatateste, din contra si continua sa slabeasca.
- 1Analize colesterol...
- 0Colesterol 240 33 ani, trigliceridele ok
- 19Colesterol HDL marit!!! Un răspuns va rog. Medicul de familie nu îmi Răspunde de 2 zile.
- 3La analize
Mai multe informații despre: Ciroza Colesterolul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipercolesterolemie familiala
- Hipercolesterolemia poligenica
- Complicatiile cirozei - sindromul hepato-pulmonar
- Colesteroloza veziculei biliare (vezicula fragă)
- Hipolipidemia (hipocolesterolemia)
- Despre colesterol, cu dragoste
- Colesterolul și bolile cardiovasculare
- Regim hipercolesteromie si ateroscleroza
- Colesterolul
- Grăsimile dăunătoare sănătății
- Aportul zilnic maxim de grăsimi
- Ouăle cresc nivelul colesterolului din sânge?
- Oul crește riscul cardiovascular la pacienții cu diabet tip 2?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: