Colesterol total marit
Am 47 ani si fac un tratament pt depresie afectiva cu lexotanil 3mg/zi si mirzaten 1/2 tableta/zi de 30 mg o singura data seara. Am facut in nenumarate randuri analizele si colesterolul total a iesit mereu marit cu valori de la 300- 356
HDL 53, HCT 36.2. Restul analizelor sunt in limite normale.
Intrebarea mea este: tratamentul poate influenta aceste valori ?
Dieta zilnica este saraca in grasimi
Inainte de a merge la medicul psihiatru si a incepe tratamentul analizele erau normale. Am 1, 74 inaltime si 72 kg, sunt la menopauza de 3 ani. sunt o persoana hiperactiva si am gusa nodulara. Analizele hormonale sunt in limite normale.
Va rog un raspuns
Multumesc
HDL 53, HCT 36.2. Restul analizelor sunt in limite normale.
Intrebarea mea este: tratamentul poate influenta aceste valori ?
Dieta zilnica este saraca in grasimi
Inainte de a merge la medicul psihiatru si a incepe tratamentul analizele erau normale. Am 1, 74 inaltime si 72 kg, sunt la menopauza de 3 ani. sunt o persoana hiperactiva si am gusa nodulara. Analizele hormonale sunt in limite normale.
Va rog un raspuns
Multumesc
3 comentarii
Din cele doua medicamente, mirtazepina (mirzaten) ar putea fi implicata in cresterea colesterolului, dar nu pot sti daca este singurul factor ce a determinat aceasta crestere.
Cresterea colesterolului poate fi data si de diverse probleme hepatice, renale, pancreatice sau de hipotiroidie (spuneti ca aveti gusa nodulara - nu stiu daca e cu hipo sau hipertiroidie sau cu functionalitate normala).
Daca ati investigat si ficatul, rinichii, tiroida si analizele sunt normale, posibil ca in mare masura sa fie vorba de cauza medicamentoasa.
Numai bine!
Cresterea colesterolului poate fi data si de diverse probleme hepatice, renale, pancreatice sau de hipotiroidie (spuneti ca aveti gusa nodulara - nu stiu daca e cu hipo sau hipertiroidie sau cu functionalitate normala).
Daca ati investigat si ficatul, rinichii, tiroida si analizele sunt normale, posibil ca in mare masura sa fie vorba de cauza medicamentoasa.
Numai bine!
buna, fac trateamne cu mirzaten 30mg de 3 luni pt depresie, una seara, ma simt relativ bine dupa el, ceea ce a s vrea sa va intreb este ca e voie sa beau bauturi alcoolice (bere mai exact), in prospect nu am gasit nimic referitor...
si eu fac acest tratament de 2 luni si m-am ingrasat f.rau ce anume trebuie sa fac?sa intrerup tratamentul nu este posibil ptr ca am incercat si m-am simtit rau, dati-mi un sfat va rog frumos daca este posibil sa-mi mentin greutatea sub control.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9OK de acord
- 6eroare analize medicale?
- 3transaminaze colesterol trigliceride gpt got
- 3analizele la sange... glicemia crescuta si colesterolul scazut
- 3colesterol - informatii
- 13Crestor vs sortis
- 1Colesterol HDL mult prea mic
- 5Sindrom colon iritabil, informatii
- 5Colesterol scazut si trigliceride mari
- 5eozinofile crescute
- 1Regim pentru mai multe afectiuni: diabet zaharat, colesterol, hipertensiune si astm
- 0trigliceride marite
- 0interpretare analize
- 5interpretare analiza: limfocite, glicemie, colesterol, trigliceride, proteine
- 1interpertarea analizelor si ce e de facut
- 0Colesterol mare...Crestor 20mg
- 1Tratament alternativ pentru colesterol
- 2Valoarea colesterolului de 222 impune un regim alimentar strict?
- 1Analize colesterol: HDL marit, LDL scazut
Mai multe informații despre: Colesterolul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipercolesterolemie familiala
- Hipercolesterolemia poligenica
- Colesteroloza veziculei biliare (vezicula fragă)
- Hipolipidemia (hipocolesterolemia)
- Despre colesterol, cu dragoste
- Colesterolul și bolile cardiovasculare
- Regim hipercolesteromie si ateroscleroza
- Colesterolul
- Grăsimile dăunătoare sănătății
- Aportul zilnic maxim de grăsimi
- Ouăle cresc nivelul colesterolului din sânge?
- Oul crește riscul cardiovascular la pacienții cu diabet tip 2?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: