Agitație dimineața si stare anxioasa in timpul zilei

05-08-2022
stefania_andreea
Nu este medic/terapeut
stefania_andreea
Buna ziua,

Urmez tratament cu Cipralex doza maxima, 20 mg pe zi, si olanzapina 5 mg 1/2 seara pentru tulburare anxios depresiva. La începutul tratamentului am luat si Anxiar. Dupa 3 luni de tratament chiar m-am simțit bine, eram energica, aveam o stare buna mereu. Dupa o luna in care m-am simțit bine am inceput pe zi ce trece sa am o stare tot mai proastă, fara sa schimb nimic in tratament, menționez ca am intrat in a5a luna de tratament. Dimineata nu mai pot dormi cum dormeam inainte, iar in timpul zilei am o stare de spirit proastă si anxietate. Uneori mai iau Anxiar 1 mg pe zi si imi trece aceasta stare. De ce oare am aceste stari cand totul părea ca este bine si dintr-o data mi-au aparut aceste stari? Nu sunt chiar la fel de intense cum erau la începutul episodului depresiv, dar sunt destul de deranjante. Medicul psihiatru mi-a zis sa mai continuam asa cu tratamentul până se fac 6 luni si daca nu exista schimbari sa schimbam antidepresivul.
11 comentarii
1
05-08-2022, ora 17:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Rugati medicul sa va schimbe tratamentul daca nu va mai este bine cu el. Tratamentele astea se mai schimba cand nu mai sunt eficiente.
Sanatate multa!
1
05-08-2022, ora 19:06
stefania_andreea
Nu este medic/terapeut
stefania_andreea
Medicul a spus sa mai astept până fac 6 luni sa vedem ce se întâmplă.
Ideea e ca in urma cu ceva timp am redus eu singura doza, luand doar 15 mg, 1 dimineata si 1/2 la pranz. Acum am revenit din nou la doza de 20 mg de 3 săptămâni. Oare trebuie sa mai astept sa isi faca efect noua doza?
1
05-08-2022, ora 21:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mai asteptati vreo doua saptamani si nu mai umblati la doze daca va merge bine asa.
1
09-08-2022, ora 16:10
stefania_andreea
Nu este medic/terapeut
stefania_andreea
Voi mai merge asa in continuare, dar este normal oare sa imi revina depresia in timpul tratamentului? pe timpul zilei am o stare de tristețe, imi vine sa plang fara un motiv anume, spre seara imi dispar aceste stări, reusesc sa dorm destul de bine până dimineață.
1
10-08-2022, ora 16:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca nici in doua saptamani nu va reveniti, rugati medicul sa va schimbe tratamentul. Cipralexul e mai mult pentru anxietate.
1
01-09-2023, ora 19:25
Aliy
Nu este medic/terapeut
Aliy
Până la urmă cum ați făcut, ați schimbat tratamentul?Va întreb pt că și eu sunt cam in aceiași situație?
1
03-09-2023, ora 14:47
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
Antidepresivele nu bat placebo pe depresie, le luati degeaba. Va mai si distrag de la problema reala. In loc sa va concentrati pe viata dumneavoastra, va concentrati pe ce antidepresiv sa luati cand nici unul din ele nu bate placebo pe depresie.

Viata are urcusuri si coborasuri, perioade bune si perioade proaste. Variatia aceasta nu e cauzata de variatia in drogurile consumate, e ceva ce tine de cum decurge viata in sine si este ceva normal. Se intampla si la oameni care nu consuma cate 3-4 droguri deodata, zi de zi, dar minte la aia care consuma.

85% din oamenii deprimati isi revin complet in decurs de un an, fara sa ia droguri. (statistica oficiala a APA de dinainte sa apara SSRI-urile). Simpla trecere a timpului vindeca depresia.

Nu de la droguri ati ajuns trist si nici de la droguri nu veti ajunge fericit. Exista pe pamantul asta nenumarate droguri pe care omul se simte bine atunci cand le consuma dar revine la normal dupa ce se termina efectul. Din pacate, un drog pe care omul sa ramana asa euforic si dupa ce a iesit drogul din organism nu a aparut inca si nici nu va aparea vreodata. E o utopie sa speri la un asemenea drog minune al fericirii.

Momentan, nici un drog legal sau ilegal nu a batut placebo pe depresie. Nici macar noile droguri pentru depresie din psihiatrie nu bat placebo. Ketamina de 1$ vanduta la 6700$/luna pentru depresie a luat bataie de la placebo in 6 din 7 studii pana acum. Ciupercile halucinogene sunt singurele care teoretic ar putea bate placebo, dar momentan nici ele nu au facut asta. Pe ciuperci nu avem studii nici pro nici contra, insa s-au introdus deja la pretul de 25.000$/3 doze+3sedinte de psihoterapie.
1
03-09-2023, ora 15:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Placebo10

Iar ai aparut pe forum sa vorbesti numai prostii.
Rog adminul sa iti restrictioneze accesul.
Nu lasi oamenii sa se trateze si le scrii numai aiureli.
1
04-09-2023, ora 15:45
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
Bine ca nu m-ai acuzat de atitudine anti-socialista ci doar de un banal delict de opinie. Pe atitudine anti-socialista probabil chemai direct securitatea sa imi dea 20 de ani in Siberia. Vezi ca intamplator sunt si anti-comunist, nu doar anti-droguri care nu bat placebo, pro medicina bazata pe dovezi. Asta cu delictele de opinie pe partea de droguri e nimic, sa vezi ce delicte de opinie am cand vine vorba de economie planificata. Se rasuceste Lenin in mormant.
1
26-09-2023, ora 13:10
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pentru cei ce doresc sa evalueze in detaliu efectele antidepresivelor aici e un link spre ultima metaanaliza ce a cuprins 21 antidepresive si 116 000 pacienti.
Comparative efficacy and acceptability of 21 antidepressant drugs for the acute treatment of adults with major depressive disorder: a systematic review and network meta-analysis - The Lancet
--------*

Iar antidepresivele isi au rolul lor in depasirea depresiei si anxietatii nu doar prin efectul lor terapeutic, ci si prin faptul ca ajuta ca schimbarile de perceptie sugerate prin psihoterapie sa prinda mai bine. Din pacate nu toti cei ce prescriu medicatie recomanda si psihoterapie pentru intarirea efectului si prevenirea recaderilor. Chiar si casa de asigurari de sanatate are aceasta abordare, diminuand recent suma ce o deconteaza pentru psihoterapie.

Ca urmare, daca iti doresti un efect mai bun impotriva depresiei si anxietatii Placebo, cum ar fi sa militezi mai degraba pentru o decontare echitabila a psihoterapiei, pentru a putea beneficia fiecare pacient alaturi de medicatie?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta

(*modificat de admin)
1
26-09-2023, ora 17:22
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
Frumoasa meta-analiza ati citat, dar ce a iesit in ea? E meta-analiza lui Andreea Cipriani pe 300+ studii pe antidepresiv (pe termen scurt, sub 3 luni. Pe termen mai lung e catastrofa situatia), unanim acceptata si de critici si de tabara pro-pharma, cea mai buna facuta vreodata. A iesit ca nu bat placebo...

2 puncte pe scara Hamilton este irelevant clinic (trebuia 26+ ca sa fie relevant clinic). Studiile fiind facute de companii farmaceutice, castiga procente bune prin selectarea pacientilor si diverse alte matraseli metodologice. In plus, avand efecte secundare, este de asteptat sa aiba un efect placebo cu o molecula mai mare intrucat omul se prinde ca nu e pe placebo. Astfel de rezultate scoate orice drog aleatoriu in conditiile astea. Sa mai spunem ca diverse lucruri gen 30min de mers pe jos in plus scot rezultate mai bune si nici nu costa atatia bani?

Mi se pare amuzant cum pe acele 2 puncte (din 52) se cearta criticii cu tabara pro-pharma. De la "droguri minune care vindeca depresia" am ajuns la cearta pe alea 2 puncte. Am ajuns la a dezbate daca putem spune tehnic ca bat placebo bazat pe acele 2 puncte. Este trasa de par rau ideea ca ar bate placebo.


Legat de psihoterapie, bine ar fi sa ajunga decontata, dar nu va ajunge niciodata. Nu rupe nici ea in doua pe depresie dar cert e ca nu dauneaza si bate rau placebo pe alte probleme. Este si mult mai ieftina.

- ketamina la pret de america 1 luna - 6700$
- psihoterapie la pret de america 1 luna - 300$x4=1200$

- ketamina la pret de Romania - 3000ron + 150ron/luna partea psihiatrului
- psihoterapie la pret de romania - 200ron x 4 = 800ron

Ciupercile halucinogene la pret de 25.000$ inca nu s-au bagat in romania. Se vor baga in curand, sunt curios cat o sa coste.

De cateva zile de cand au scos astia acea plata asigurarii limitata la salariu minim daca platesti pe firma si am ajuns sa platesc si eu "ca toti prostii" ca sa spun asa, fierb de 5 ori mai rau cand vand drog de 7lei vandut la 3000ron pe banii mei si nici nu bate placebo. Pana mai ieri nu puneam la suflet, ziceam ca "asta e, sa ii stoarca de bani pe prosti, pe mine oricum m-a scutit Dragnea de la tepe dinastea". Acum am fost aruncat si eu in galeata cu prosti.

Nu are cum sa ajunga psihoterapia decontata vreodata intrucat este competitorul direct al psihiatriei. Nici in america nu este decontata decat foarte rar, pe oameni saraci, aruncati la psiholog dinala gen avocat din oficiu, cateva sedinte acolo de forma, sa nu zica lumea ca nu e decontata si psihoterapia. Cel putin eu asa stiu.

Nu au nici cea mai mica putere de influenta cei din psihologie. Sunt saraci, dezorganizati si subordonati direct psihiatriei. Nu au nici buget urias, nici o organizare centralizata si mai sunt si subordonati direct dealerilor de droguri. Practic li s-a furat domeniul de sub picioare de catre companii farmaceutice + infirmierii de la fostele ospicii. Nu are nimeni nevoie de ei ca sa vanda droguri sau ca sa ii legitimeze cu ceva, au ajuns de 10 ori mai legitimati infirmierii ca psihologii demult. Nu au nici o utilitate in toata schema, sunt competitori directi pe acelasi bulgare de bani.

Nici macar nu am vazut prea multa dizidenta din partea lor. Singura dizidenta reala a fost facuta de psihiatrii critici (care au existat mereu) + cei din zona de medicina bazata pe dovezi + presa. In afara de presa, ceilalti au fost irelevanti, la fel ca psihologii. Nici nu ai cum sa faci dizidenta cand esti subordonat direct si ti se poate retrage licenta pentru opinii non-conforme cu linia oficiala. Controleaza inclusiv ce invata la scoala psihologul. Nici nu poate ajunge cineva psiholog daca nu tace din gura si merge pe burta ca in perioada comunista. Au pierdut batalia prin anii 60 psihologii, sunt irelevanti acum in domeniu. Nici macar un os nu li se arunca de la etaj. Sunt complet privati si cu salariu de 6 ori mai mic ca psihiatrul in USA. Nu degeaba sunt porecliti "printisorii sistemului de sanatate mentala". Si in RO situatia e probabil la fel la salarii. Am citit recent un articol in ziar despre salariile psihiatriilor din orasul meu. Toti erau la 300mil+ iar cineva era la 700mil+. Nu preciza daca sumele sunt cu taxe sau fara. In plus, ai 1 psiholog angajat intr-un spital si 30+ psihiatrii. Nici posturi la stat, nici salarii mari nu li se ofera. Au fost pur si simplu sariti din schema in propriul domeniu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Neuronii care dictează instalarea anxietății
  •