Aftele bucale au legătura cu stomacul ?
Buna ziua..
As avea o întrebare.. In urma cu doua luni mi a apărut pentru prima data o bubita mică transparenta, albicioasa oarecum in zona palatului moale si s a retras in scurt timp. Apoi la interval de cateva saptamâni mi a apărut din nou si de atunci tot mai des aparand la cateva zile. Dar de fiecare data doar cate una si in acelaşi loc de o parte si de alta a palatului moale..am observat ca deobicei imi apar in timp ce mananc sau dupa ce termin de mâncat.. Acum mi a apărut din nou una ieri si peste noapte s a facut mai mare si putin albicioasa si ma incomodeaza, nu ma doare neaparat deşi unele dor unele nu. Precizez ca am fost diagnosticată cu reflux gastro esofagian acum 3 ani si de vreo luna ma doare stomacul si am urmat tratament nu nexium la recomandarea medicului.. L am întrebat pe medicul gastroenterolog de aceste bubite dar N am putut sa ii arat pt ca nu le am mereu.. Si mi a spus ca atunci cand imi apar sa merg la dermatolog.. Pe scurt vroiam sa va întreb daca ar putea fii aceste afte de la o afectiune gastrica? De la ceva care nu stiu ca as avea? Va multumesc
As avea o întrebare.. In urma cu doua luni mi a apărut pentru prima data o bubita mică transparenta, albicioasa oarecum in zona palatului moale si s a retras in scurt timp. Apoi la interval de cateva saptamâni mi a apărut din nou si de atunci tot mai des aparand la cateva zile. Dar de fiecare data doar cate una si in acelaşi loc de o parte si de alta a palatului moale..am observat ca deobicei imi apar in timp ce mananc sau dupa ce termin de mâncat.. Acum mi a apărut din nou una ieri si peste noapte s a facut mai mare si putin albicioasa si ma incomodeaza, nu ma doare neaparat deşi unele dor unele nu. Precizez ca am fost diagnosticată cu reflux gastro esofagian acum 3 ani si de vreo luna ma doare stomacul si am urmat tratament nu nexium la recomandarea medicului.. L am întrebat pe medicul gastroenterolog de aceste bubite dar N am putut sa ii arat pt ca nu le am mereu.. Si mi a spus ca atunci cand imi apar sa merg la dermatolog.. Pe scurt vroiam sa va întreb daca ar putea fii aceste afte de la o afectiune gastrica? De la ceva care nu stiu ca as avea? Va multumesc
3 comentarii
DENISA eu sunt pacient de cancer si din cate mi s-a explicat de catre medici, aftele bucale au mare legatura cu arsurile gastrice, cu ce alimente consumam, si unele din metodele de rezolvare sunt: mar ras si lasat la oxidat aceasta metoda rezolva inclusiv problema din stomac, esofag, gura, glicerina boraxata sau poti face mai intai un control gastroenterologic.
Sau de la sexul oral...
Dar nu cred ca va incadrati.
Dar nu cred ca va incadrati.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5am 3 afte in gura, apar destul de des... uneori chiar si odata la 3 luni
- 7Nu stiu ce este da nu vrea sa mai treaca?!?!
- 3afte bucale copil 5 ani
- 5am o fetita de 3 ani si zilnic o doare stomacul
- 3polip sau tumora?
- 3Afte bucale frecvente
- 3Afte care nu raspund la tratament de o luna de zile
- 8Puroi la masea
- 2afta dureroasa pe obraz interior
- 14Stomatita aftoasa recurenta, afte imense pana la 4 cm
- 1Aparitie frecventa a aftelor bucale.
- 1Masea umflata
- 3Durere de masea
- 1Prevenirea racelilor si aftelor in cursul chimioterapiei si radioterapiei