Sindrom turner in mozaic si sarcina
Buna ziua.
As dori sa stiu daca o femeie cu diagnosticul sindrom turner in mozaic: 46, XX[10]/45, X [6] poate avea copii.
Va multumesc.
As dori sa stiu daca o femeie cu diagnosticul sindrom turner in mozaic: 46, XX[10]/45, X [6] poate avea copii.
Va multumesc.
6 comentarii
Problema cu sd. Turner este ca imediat dupa pubertate ovarele nu se pot dezvolta, se instaleaza insuficienta ovariana.
Exista situatii cand femeile cu sd. Turner au avut sarcini spontane, mai ales cele cu mozaic.
Am citit ca se pot recolta ovule, fertiliza in vitro si implanta in uter, pentru ca in mod normal o femeie cu Sd. Turner poate sa duca o sarcina la termen, problema este doar cu ovarele. Nu stiu daca la noi in tara exista vreo clinica unde se poate face asa ceva.
Numai bine
Exista situatii cand femeile cu sd. Turner au avut sarcini spontane, mai ales cele cu mozaic.
Am citit ca se pot recolta ovule, fertiliza in vitro si implanta in uter, pentru ca in mod normal o femeie cu Sd. Turner poate sa duca o sarcina la termen, problema este doar cu ovarele. Nu stiu daca la noi in tara exista vreo clinica unde se poate face asa ceva.
Numai bine
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde la mesaj. Domnul doctor la care am fost cu rezultatul mi-a cicit dintr-o carte despre sindrom si mi-a spus ca inferilitatea este definitiva. Datorita raspunsului dumneavoastra pot macar sa sper ca ceva se poate face. Va multumesc.
Poate ar fi bine sa va adresati unui cabinet de planning familial. Exista riscuri in cazul aparitiei unei sarcini, atat din punctul de vedere al riscului pierderii sarcinii cat si al nasterii unui copil cu defecte genetice.
buna ziua ce virsta aveti eu am o fetita de 3 ani si am aflat ca are sindromul turner inca de la nastere in urma unui cariotip si testul barr, si treaba cu sarcina as dori sa stiu ce ati rezolvat.In legatura cu infertilitatea, eu am fost diagnosticata la virsta de 20 ani de infertilitate primara in urma unei sarcine pierdute si acum am doi copii minunati (cu exceptia sindromului)un baiat si o fetita.sanatate si curaj medicina a avansat si sint multe solutii
Nu am rezolvat nimic. Daca vreti puteti sa-mi scrieti pe malenazsj@hotmail.com ca sa ne scriem in privat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2implantul are cumva infuenta asupra sarcinii?
- 3sarcina si psoriazis
- 5bulimia si sarcina
- 66roaccutane si efectele adverse
- 15Sarcina si fibrom uterin
- 154simptomele prezentei unei sarcini
- 8Mi-e teama ca nu pot avea copii :((
- 16nu stiu cand am ramas insarcinata
- 49pot ramane insarcinata?
- 4daca iei contraceptive si esti insarcinata mai vine menstra?
- 8Urgent: se poate vedea metadona in sange dupa 4 luni?
- 5Dereglare sau sarcina? Sa imi rasp un doctor va rog:(
- 1Sarcina sau nu?
- 7puls ridicat in timpul sarcinii
- 11Vizita la ginecologie, sarcina, postinor si anexita, va rog un raspuns
- 9Sarcina sau alarma falsa iar.?
- 13E posibil sa fi ramas insarcinata?
- 5Se poate sa fiu insarcinata??
Mai multe informații despre: Sindromul Turner sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Sindromul Turner - disgenezia gonadica
- Sindromul Turner
- Diabetul gestational