acnee si chisturi ovariene
Buna ziua,
Am fost la un medic dermatolog pt. acnee. pe foaie a scris acnee papulo-pustuloasa. Mi-a recomandat mask plus gel aplicat seara de seara timp de 30 de zile +o crema hidratanta pt ten gras. Mi-a dat si o trimitere la ginecologie, pentru a vedea daca am chisturi la ovare.
Problema este ca eu nu am inceput activitatea sexuala si nu as vrea sa merg la un ginecolog deocamdata. Personal, as vrea sa fac doar ecografie abdominala.
Intrebarea mea este daca prin ecografia abdominala se pot depista eventualele chisturi ovariene? Trimiterea pentru ecografie se poate lua si de la medicul de familie?
Multumesc!
Am fost la un medic dermatolog pt. acnee. pe foaie a scris acnee papulo-pustuloasa. Mi-a recomandat mask plus gel aplicat seara de seara timp de 30 de zile +o crema hidratanta pt ten gras. Mi-a dat si o trimitere la ginecologie, pentru a vedea daca am chisturi la ovare.
Problema este ca eu nu am inceput activitatea sexuala si nu as vrea sa merg la un ginecolog deocamdata. Personal, as vrea sa fac doar ecografie abdominala.
Intrebarea mea este daca prin ecografia abdominala se pot depista eventualele chisturi ovariene? Trimiterea pentru ecografie se poate lua si de la medicul de familie?
Multumesc!
2 comentarii
Ecografia este cu scopul de a depista daca sunt ovare micropolichistice si nu daca au chisturi. Ecografia abdominala este mai putin fiabila ca cea transvaginala pentru asta si este mai util sa faceti din sange la menstra (intre zilele 1 si 3) FSH, LH, estradiol si testosteron sa aflati daca aveti acest diagnostic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4legatura dintre viata sexuala si acnee
- 2Tratamentul cicatricilor lasate de acneea severa
- 2Acnee conglobata si anticonceptionale
- 16acnee
- 4revitol acnezine este eficient in tratamentul acneii?
- 64acneea dispare vreodata?
- 13Am incercat tot in materie de cosuri, ce fac acum?
- 9semne de la cosuri stoarse pe o perioada lunga
- 5acnee vulgara - mi s-a prescris yasmin si unguente locale, dara niciun rezultat
- 0acnee si piele care se cojeste
- 2Acnee minora, dar persistenta
- 6Probleme cu acneea; recomandare doctor dermatolog foarte bun
- 5De aproximativ un an ma confrunt cu o problema destul de neplacuta: semne si cosuri pe fese
- 0Flutasin pt acnee?
- 1Cosuri multe pe pielea spatelui
- 1Anticonceptionale pentru acnee
- 0Anticonceptionale pt acnee!!!
- 0Acnee urata.
- 3Acnee
- 1Colagen și acnee?
Mai multe informații despre: acneea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: