Acnee de mult timp si nu mai scap

09-03-2019
Ali04
Nu este medic/terapeut
Ali04
Buna!Am nevoie de cateva sfaturi, eventual un tratament pt acnee!!Ma confrunt cu aceasta problema de mult timp si nu mai scap, desi am incercat foarte multe metode( pastile, creme, geluri, tratamente naturale, tratamente la saloane si degeaba).Am probleme in partea obrajilor si pe frunte. Am cosuri in piele, pori dilati, cateva comedoane mari si dureroase mai nou..., ten gras(exces de sebum), desi pe nas si pe barbie tenul este uscat, iar cand folosesc fond de ten se vede urat.Mentionez ca am mers la endocrine, dermatologie si ginecologie(unde mi a prescris anticonceptionale.Am luat o perioada, au trecut, apoi iar au aparut).
1 comentarii
0
10-03-2019, ora 19:31
Dr. Dumitru Florin
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Dumitru Florin
Buna ziua!
Acneea are nevoie de o terapie de lunga durata, uneori combinatii de terapii, pentru a aprecia eventualele efecte pozitive, cel putin cateva luni, chiar si in perioadele de remisie.
In cazul in care tratamentele mentionate de dumneavoastra au fost urmate consecvent perioade lungi si nu au fost rezultate multumitoare o alta varianta ar fi tratamentul cu isotretinoin ( roaccutane sau sotret).
Este important de avut in vedere faptul ca acest tratament are nevoie de supravegherea stricta a unui medic, sunt necesare investigatii periodice, exista anumite contraindicatii si efecte secundare care trebuiesc avute in vedere.
Prin urmare va recomand sa mergeti la un consult dermatologic pentru a discuta aceasta terapie.
De asemeni, in cazul in care aveti o patologie ginecologica sau hormonala care poate exacerba acneea ( ovar polichistic, anumiti hormoni peste valorile normale, spre exemplu testosteron, etc) atunci ar fi bine sa urmati si sfaturile unui medic endocrinolog sau ginecolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  •