Accident vascular cerebral

Buna ziua, pe data de 6 Decembrie 2017, tatăl meu in vârsta de 51 ani a suferit un avc ischemic ACM stâng, cu Hemiplagie pe partea dreapta, ateromatoza carotidiana bilaterala, ocluzie ACC stânga cu placa instabila, am nevoie de sfaturi, ce este de făcut ?
3 comentarii

Kinetoterapie si masaj. Urmarea schemei terapeutice recomandate in spital. Control neurologic la 3 luni.

Va mulțumesc frumos pentru răspuns, domnul doctor.

Buna ziua.
In noiembrie 2017 am siferit un AVC, ischiemic, pe fond trombolic, soldat cu hemiplegie pe partea stanga. In final, cauza s-a dovedit cardiaca: contrast spontal la auriculul stang si fibrilatie atriala paroxistica. Am rezolvat problema cardiaca cu protezare valva mitrala, ablatie si sigilare auricul. Acum muncesc foarte mult sa ma recuperez. Fac multa kineto, fizioterapie, voita si acupunctura. Piciorul e recuperat partial, ma deplasez cu sprijin in baston.Mult mai greu evolueaza recuperarea la mana stanga. Am citit recent despre camera barica si as vrea sa stiu daca m-ar ajuta aceasta terapie. Am 47 ani, iarAVC-ul a fost in noiembrie 2017. Reusesc sa indoi bratul si sa-l ridic la frunte si sa strang pumnul. Cam atat.
In noiembrie 2017 am siferit un AVC, ischiemic, pe fond trombolic, soldat cu hemiplegie pe partea stanga. In final, cauza s-a dovedit cardiaca: contrast spontal la auriculul stang si fibrilatie atriala paroxistica. Am rezolvat problema cardiaca cu protezare valva mitrala, ablatie si sigilare auricul. Acum muncesc foarte mult sa ma recuperez. Fac multa kineto, fizioterapie, voita si acupunctura. Piciorul e recuperat partial, ma deplasez cu sprijin in baston.Mult mai greu evolueaza recuperarea la mana stanga. Am citit recent despre camera barica si as vrea sa stiu daca m-ar ajuta aceasta terapie. Am 47 ani, iarAVC-ul a fost in noiembrie 2017. Reusesc sa indoi bratul si sa-l ridic la frunte si sa strang pumnul. Cam atat.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Tratament cu Aricept.. efect secundar: insomnia
- 29accident vascular cerebral
- 4accident cardio-vascular avc
- 1solutie ptr stenoza de artera carotida
- 8Se poate face RMN la doar doua luni dupa un CT ?
- 0picioare umflate post avc
- 11Accident vascular hemoragic de trunchi cerebral
- 0avc ischemic silvian drept
- 0Senzatie de greutate foarte mare pe tot corpul
- 3Dupa AVC
- 0Recuperarea limbajului dupa AVC, traumatisme
- 0Afecțiune ochi datorate disectiei de artera vertebrala dreapta si avc-ului
- 3Afecțiuni orl datorate disectiei de artera vertebrala drapta și avc-ului
- 0Despre AVC
- 0Accident vascular cerebral ischemic
- 0Deglutitie de solide si lichide totala, de la accidend vascular
- 0Cam cat dureaza recuperarea dupa AVC Ischemic?
- 1Acte incomplete la externare?
Mai multe informații despre: Accidentul vascular cerebral (AVC) AVC ischemic Recuperarea pacientului dupa AVC
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: