Accident cu aer comprimat la ureche
Buna ziua!
Acum 30 de minute am directionat, in mod accidental, catre urechea dreapta, un jet de aer sub presiune. Jetul a trecut razant peste ureche, iar o parte din el a patruns in ea.
Instantaneu urechea a devenit 'surda', dar pe parcursul a 15-20 de secunde auzul a revenit. In primele 5 secunde din momentul revenirii auzului, auzeam mici pocnituri si pliciuri, ca atunci cand urechea se desfunda.
Dupa 5 minute am testat auzul, cu casti, mutand semnalul audio, alternativ, de pe stanga pe dreapta:
- cu urechea afectata aud cu cca. 10% mai slab decat cu cealalta;
- frecventele inalte le aud mai slab cu urechea afectata, deci totul se aude mai infundat;
- frecventele joase le aud normal.
In momentul actual urechea afectata imi tiuie, ca dupa un concert cu muzica puternica, si o simt infundata, ca atunci cand urcam cu masina pe munte.
Ce ma sfatuiti sa fac? Este posibil ca urechea sa ramana mai putin sensibila definitiv, sau isi va reveni in timp (daca da, in aproximativ cat timp)?
Exista remediu pentru aceasta afectiune?
Ma pot ajuta de unul singur, sau este obligatorie vizita la medic?
Va multumesc, duminica frumoasa!
George, 23 ani.
Acum 30 de minute am directionat, in mod accidental, catre urechea dreapta, un jet de aer sub presiune. Jetul a trecut razant peste ureche, iar o parte din el a patruns in ea.
Instantaneu urechea a devenit 'surda', dar pe parcursul a 15-20 de secunde auzul a revenit. In primele 5 secunde din momentul revenirii auzului, auzeam mici pocnituri si pliciuri, ca atunci cand urechea se desfunda.
Dupa 5 minute am testat auzul, cu casti, mutand semnalul audio, alternativ, de pe stanga pe dreapta:
- cu urechea afectata aud cu cca. 10% mai slab decat cu cealalta;
- frecventele inalte le aud mai slab cu urechea afectata, deci totul se aude mai infundat;
- frecventele joase le aud normal.
In momentul actual urechea afectata imi tiuie, ca dupa un concert cu muzica puternica, si o simt infundata, ca atunci cand urcam cu masina pe munte.
Ce ma sfatuiti sa fac? Este posibil ca urechea sa ramana mai putin sensibila definitiv, sau isi va reveni in timp (daca da, in aproximativ cat timp)?
Exista remediu pentru aceasta afectiune?
Ma pot ajuta de unul singur, sau este obligatorie vizita la medic?
Va multumesc, duminica frumoasa!
George, 23 ani.
2 comentarii
Un consult orl o sa te ajte
Posil sa fie un dop de ceara care a protejat timpanul de traumatism direct
Acel dop trebuie scos la orl
Tot acolo o sa vezibsi starea timpanului
Posil sa fie un dop de ceara care a protejat timpanul de traumatism direct
Acel dop trebuie scos la orl
Tot acolo o sa vezibsi starea timpanului
Multumesc pentru raspuns!
Nu cred c-am avut dop de ceara, ma curat des in urechi, iar ceara este vizibila pe betisoarele cu vata, daci este clar ca o elimin.
Dar daca ar fi existat un dop de ceara, este posibil ca acesta sa fi fost impins mai adanc pe conductul auditiv si sa-l fi obturat si de aceea sa aud mai slab acum?
Daca timpanul a fost afectat, cum poate fi remediat? Prin tratament, sau de la sine, in timp?
Nu cred c-am avut dop de ceara, ma curat des in urechi, iar ceara este vizibila pe betisoarele cu vata, daci este clar ca o elimin.
Dar daca ar fi existat un dop de ceara, este posibil ca acesta sa fi fost impins mai adanc pe conductul auditiv si sa-l fi obturat si de aceea sa aud mai slab acum?
Daca timpanul a fost afectat, cum poate fi remediat? Prin tratament, sau de la sine, in timp?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Durere la o ureche, pe urma la cealalta
- 10Cam o data pe luna aud cum pulseaza in ureche
- 10Descumari langa urechi care au disparut 85-90%
- 5dopuri de ceara la copil
- 48Urechi infundate
- 30Exista tratament pentru tiuit permanent in urechi?
- 15timpanul este perforat?
- 7durere ureche stanga
- 25de o luna de zile am un fasait in urechea dreapta
- 12tiuit in ureche
- 7Zgomot suspect in ureche
- 6diagnostic: catar ototubar si am primit sfatul: operatie de polipi. E singura solutie?
- 1durere urechi
- 4gaurica in timpan
- 23otite repetate la copil de 3 ani
- 4am mancarimi foare rau in urechi
- 4zgomote in urechi cu o presiune care revine in fiecare saptamina cu tensiune
- 9Ganglion dupa ureche stanga (dantura destul de proasta) raspuns rapid
- 1Umflaturi (doua la numar) In linie cu urechea, respectiv cu maxilarul
- 3Umflatura dupa ureche
Mai multe informații despre: Urechea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: