Accident cu aer comprimat la ureche
![George M.](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua!
Acum 30 de minute am directionat, in mod accidental, catre urechea dreapta, un jet de aer sub presiune. Jetul a trecut razant peste ureche, iar o parte din el a patruns in ea.
Instantaneu urechea a devenit 'surda', dar pe parcursul a 15-20 de secunde auzul a revenit. In primele 5 secunde din momentul revenirii auzului, auzeam mici pocnituri si pliciuri, ca atunci cand urechea se desfunda.
Dupa 5 minute am testat auzul, cu casti, mutand semnalul audio, alternativ, de pe stanga pe dreapta:
- cu urechea afectata aud cu cca. 10% mai slab decat cu cealalta;
- frecventele inalte le aud mai slab cu urechea afectata, deci totul se aude mai infundat;
- frecventele joase le aud normal.
In momentul actual urechea afectata imi tiuie, ca dupa un concert cu muzica puternica, si o simt infundata, ca atunci cand urcam cu masina pe munte.
Ce ma sfatuiti sa fac? Este posibil ca urechea sa ramana mai putin sensibila definitiv, sau isi va reveni in timp (daca da, in aproximativ cat timp)?
Exista remediu pentru aceasta afectiune?
Ma pot ajuta de unul singur, sau este obligatorie vizita la medic?
Va multumesc, duminica frumoasa!
George, 23 ani.
Acum 30 de minute am directionat, in mod accidental, catre urechea dreapta, un jet de aer sub presiune. Jetul a trecut razant peste ureche, iar o parte din el a patruns in ea.
Instantaneu urechea a devenit 'surda', dar pe parcursul a 15-20 de secunde auzul a revenit. In primele 5 secunde din momentul revenirii auzului, auzeam mici pocnituri si pliciuri, ca atunci cand urechea se desfunda.
Dupa 5 minute am testat auzul, cu casti, mutand semnalul audio, alternativ, de pe stanga pe dreapta:
- cu urechea afectata aud cu cca. 10% mai slab decat cu cealalta;
- frecventele inalte le aud mai slab cu urechea afectata, deci totul se aude mai infundat;
- frecventele joase le aud normal.
In momentul actual urechea afectata imi tiuie, ca dupa un concert cu muzica puternica, si o simt infundata, ca atunci cand urcam cu masina pe munte.
Ce ma sfatuiti sa fac? Este posibil ca urechea sa ramana mai putin sensibila definitiv, sau isi va reveni in timp (daca da, in aproximativ cat timp)?
Exista remediu pentru aceasta afectiune?
Ma pot ajuta de unul singur, sau este obligatorie vizita la medic?
Va multumesc, duminica frumoasa!
George, 23 ani.
2 comentarii
![Dr. Flueraru Valeriu](https://cdn.romedic.ro/img/medic-default.png)
Un consult orl o sa te ajte
Posil sa fie un dop de ceara care a protejat timpanul de traumatism direct
Acel dop trebuie scos la orl
Tot acolo o sa vezibsi starea timpanului
Posil sa fie un dop de ceara care a protejat timpanul de traumatism direct
Acel dop trebuie scos la orl
Tot acolo o sa vezibsi starea timpanului
![George M.](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Multumesc pentru raspuns!
Nu cred c-am avut dop de ceara, ma curat des in urechi, iar ceara este vizibila pe betisoarele cu vata, daci este clar ca o elimin.
Dar daca ar fi existat un dop de ceara, este posibil ca acesta sa fi fost impins mai adanc pe conductul auditiv si sa-l fi obturat si de aceea sa aud mai slab acum?
Daca timpanul a fost afectat, cum poate fi remediat? Prin tratament, sau de la sine, in timp?
Nu cred c-am avut dop de ceara, ma curat des in urechi, iar ceara este vizibila pe betisoarele cu vata, daci este clar ca o elimin.
Dar daca ar fi existat un dop de ceara, este posibil ca acesta sa fi fost impins mai adanc pe conductul auditiv si sa-l fi obturat si de aceea sa aud mai slab acum?
Daca timpanul a fost afectat, cum poate fi remediat? Prin tratament, sau de la sine, in timp?
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 37ganglion marit dupa ureche
- 4urechile nu mai secreta ceara
- 3scaderea auzului la urechea dreapta
- 62proteza de ureche externa
- 3Coaja la urechiuse, ce sa fac?
- 7Ajutor! Imi sangereaza urechea
- 5cos in ureche spart.. si de 2 zile imi curge sange
- 1traumatism ureche externa
- 12Pierdere treptata a auzului fara dureri
- 5Lavaj cu apa oxigenata pentru ureche
- 14mezotimpanita - otita medie supurata cronica
- 3in urma unor spalaturi la ureche ma doare foarte rau urechea si ma si ustura inauntrul ei
- 1Umflături Ureche
- 1Ganglion ureche, dureri de dinti.
- 4Intepaturi urechi
- 1Urechea puroieaza
- 10Umflatura sub urechea stanga
- 4presiune in urechea dreapta si ca un 'vartej'
- 2Ciuperca la ureche sau Tumora?
- 6Ureche infundata
Mai multe informații despre: Urechea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: