ablatie - intrebari/sfaturi | Forumul Medical ROmedic

ablatie - intrebari/sfaturi

1212 comentarii 1 2 ..... 678 ..... 40 41 ÃŽnainte ›
0
23-01-2009, ora 18:28
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Florentina, inteleg ca esti nerabdatoare sa iti rezolvi problema. Citeste ce am spus mai sus:

"Cat despre achizitionarea unor astfel de sisteme, despre cand, exact, va fi facuta in diverse centre nu pot sa va spun, pot doar sa va informez asupra centrelor unde acestea au fost, deja, achizitionate. Cand o sa am noutati despre acest subiect o sa va spun."

Deci in momentul in care acel echipament va fi achizitionat si pus in functiune o sa anunt pe forum, stai linistita. Oricum, din cate am auzit se va intampla destul de curand, asa ca stai calma, vei fii printre primii pacienti ;-)
0
26-01-2009, ora 12:31
FlorentinaG
Nu este medic/terapeut
FlorentinaG
As avea o intrebare pentru domnul armmdt.
Am 44 ani si in mai 2008 am avut o tiroidectomie totala iar in septembrie o ablatie la Timisoasa la dr. Ivanica-diagnostic:aritmie extrasistolica ventriculara cu tendinte la sistematizare. La 2 saptamani dupa ablatie au aparut palpitatii care se accentueaza din ce in ce mai mult. Mi s-a recomandat tratamentul cu Bisoprorol pe care organismul nu-l suporta din cauza tiroidectomiei. Practic mi s-a zis ca nu merge nici un tratament din cauza lipsei de tiroida.As vrea sa-mi dati un sfat.
Multumesc.
0
26-01-2009, ora 13:41
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Eu as incerca repetarea ablatiei. Procedurile de ablatie, uneori, este necesar sa fie efectuate in mai multe etape, in functie de complexitatea lor, de situatia pacientului... Ablatiile de tahicardii ventriculare sunt ceva mai dificile, asa ca posibilitatea de a fi necesare mai multe interventii este destul de mare.
0
26-01-2009, ora 14:00
FlorentinaG
Nu este medic/terapeut
FlorentinaG
Ati auzit de vre-un medicament care se poate lua pentru trahicardie si sa continui si cu eutiroxul pentru tiroida?Sau singura sansa este ablatia?
Multumesc
0
26-01-2009, ora 14:18
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Din pacate pe parte de medicatie nu va pot ajuta atat de mult pe cat as vrea pentru ca sunt bio-inginer, nu doctor. Dar decat sa luati pastile toata viata nu e mai bine sa incercati o procedura de ablatie, chiar si de 2-3 ori, si sa va vindecati complet?
0
26-01-2009, ora 14:57
FlorentinaG
Nu este medic/terapeut
FlorentinaG
Daca fac mai multe ablatii nu este afectata in nici un fel inima? Nu e mai slabita?
0
26-01-2009, ora 16:06
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Nu, nici o grija, ablatia consta in efectuarea unor leziuni foarte mici, dar care distrug cateva celule din punct de vedere electric, nu fizic. Practic se formeaza o foarte mica cicatrice, dar nu e ceva semnificativ, de care sa iti faci probleme, mai ales daca medicul care face ablatia este un bun specialist si nu trage tiruri de ablatie prea multe. Iar dr. Ivanica este un medic experimentat, stai linistita.
0
26-01-2009, ora 18:35
florentina2008
Nu este medic/terapeut
florentina2008
sant dispus sa sponsorizez cu o anumita suma pentruachizitionarea aparaturii necesara efectuarii ablatiei
0
26-01-2009, ora 21:17
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Asta a fost chiar buna ;-) Aparatura de care iti spuneam costa peste 200.000 EUR.
Stai linistit, nu e cazul. Foarte curand laboratorul va fi gata si vei fii printre primii pacienti. Inca odata, stai linistit ca nu te uit si imediat cum incepe activitatea anunt aici pe forum.
0
30-01-2009, ora 21:09
teodi
Nu este medic/terapeut
teodi
eu am fost diagnosticat cu wpw in 2006 in octombrie si am fost trimis la tg. mures pentru studiul electrofiziologic si ablatie. doctorii de la bacau au zis ca nu e nevoie de ablatie si sa iau cordarone si n-o sa am nici o problem[. m-am ambitionat si am plecat la tg. mures. Aici dr. micu a incercat o ablatie dar nu a reusit. ma mai chemat dupa o luna si iar a incercat dar tot nu a reusit. Ma sfatuit sa merg la timisoara la dr. Ivanica ca e cel mai bun din tara, iar daca el nu ma rezolva atunci in Romania sa nu mai merg in alta parte ca ma chinui degeaba. Tot el a vorbit la tel cu dr. IVanica si m-a programat dupa vreo doua saptamani. Am ajuns la Timisoara si din hol ma bagat direct in sala de operatie. Interventia a durat vreo ora si a fost un succes. Au trecut de atunci doi ani si nu mai am nici cea mai mica problema. M-am apucat si de miscare, merg la sala aproape zilnic. Deci sa stiti ca Dr. Ivanica gabriel e cel mai tate in acest domeniu. asa au spus si cei de la tg. mures unde si acolo sunt dintre cei mai buni specialisti din tara pe cardiologie.Daca ei au spus ca Ivanica e cel mai bun atunci eu cred, mai ales ca pe mine m-a rezolvat imediat fara nici o problema. daca vrea cineva amanunte sa ma caute -*


(*modificat de administrator)
0
31-01-2009, ora 00:26
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
teodi, dr. Ivanica este cel mai tare pentru tine pentru ca te-a rezolvat. Dar, intr-adevar, este printre cei mai buni din Romania (in primii 4 din tara as zice), dar e greu sa pui un calificativ de "cel mai tare". Mai sunt si alti electrofiziologi extrem de competenti in tara noastra.
0
03-02-2009, ora 12:27
salex
Nu este medic/terapeut
salex
Buna ziua. Am citit cu interes acest subiect pentru ca anul trecut am fost diagnosticat (ECG+Ecograf Doppler) cu Flutter Atriatic.
M-am lasat de fumat de doi ani si am crescut in greutate cu cca.15-17 kg. Nu consum bauturi alcoolice decat rar (imi vine sa zambesc pentru ca mi s-a spus ca am dobindit afectiunea de la consumul de alcool, poate nu am consumat suficient)
Prima oara am fost la cardiolog din curiozitate deoarece pana al 45 de ani nu facuse-m nici un consult de specialitate. Mi-a fost data medicatie diferita de catre fiecare cardiolog, fara un rezultat palpabil.
Se recomanda ablatia daca nu am nici un simptom sesizabil, in sensul ca nu am dureri in piept, pot merge oricat, pot urca 4-5 etaje in ritm lent-moderat fara sa sa am o respiratie greoaie?
0
03-02-2009, ora 18:02
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
salex, este recomandata tratarea oricarei tahicardii, chiar si a unui flutter, pentru ca, in timp, o sa ajungi sa simti efectele ei, chiar daca acum totul pare OK. In plus o tahicardie se poate dezvolta si degenera in alta mai grava. De asemenea se poate determina o deformare (remodelare) a structurii cardiace.
Flutter-ul este printre cele mai obisnuite tipuri de tahicardii si se rezolva, in general, destul de usor. Nu mai sta pe ganduri si cauta sa faci ablatia. Daca ne-ai spune si din ce oras esti, poate as putea sa te sfatuiesc unde sa incerci.
0
04-02-2009, ora 09:01
salex
Nu este medic/terapeut
salex
Galati. Cred ca cea mai buna optiune ar fi Bucuresti. Imi vine greu sa ma decid.
Din descrierea afectiunii banuiesc ca un regim alimentar si exercitii fizice nu ar avea un efect major.
0
04-02-2009, ora 10:41
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Din pacate doar cu un regim de viata sanatos nu poti sa faci nimic in cazul unei tahicardii. Ablatia este singura solutie. Fiind din Galati vezi ca poti, pe langa Bucuresti, sa mergi si la Iasi la D-na Dr. Grecu Mihaela, daca iti e mai usor. Si ea este foarte buna pe electrofiziologie.
0
09-02-2009, ora 00:38
yns99
Nu este medic/terapeut
yns99
ptr. armmdt. sotia mea e diagnosticata cu wpw de aprox. 9 ani, oboseste, nu doarme, ia aer cu portia cum se zice, e recomandata ablatia?
0
09-02-2009, ora 20:16
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Daca diagnosticul de WPW este corect in mod clar ablatia i-ar rezolva problema. Poti sa ma contactezi pe e-mail si discutam mai multe.
0
10-02-2009, ora 19:53
florentina2008
Nu este medic/terapeut
florentina2008
dupa 3 saptamini am intrat din nou in fibrilatii.Perioada s-a prelungit cu 1 saptamina.Cine i-mi spune un pret pentru ablatie la Viena(estimativ)?
0
10-02-2009, ora 21:43
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
florentina, sfatul meu e sa mai astepti un pic. Foarte curand o sa fie gata laboratorul de la Floreasca si o sa poti face acolo interventia. Ce aveti frate cu Viena, ca m-ati innebunit? Parca acolo va asteapta Sf. Petru de mana cu Dumnezeu si va vindeca. Am vazut o gramada de pacienti "rezolvati" la Viena, in Germania, in State... si vreau sa va zic ca nu doar era o nereusita interventia, dar mie imi parea chiar o mica bataie de joc. Care mai si costase o caruta de bani. Nu stiu daca din cauza ca pacientii veneau dintr-o tara est europeana despre care doctorii care au efectuat interventia nici nu stiau unde e pe harta. Si nu vorbesc doar de electrofiziologie, ci si de implanturi de dispozitive. Imi amintesc de un pacient care se dusese in Germania si isi implantase un dispozitiv pe care l-a platit integral + transportul + interventia + spitalizarea, oricum ajunsese la o suma fabuloasa (cel putin pentru mine). In tara, la banii aia, putea sa-si cumpere acelasi dispozitiv mai ieftin, iar interventia sa si-o faca intr-un apartament de lux la Marriott, cu un cvartet de coarde interpertandu-i in timpul interventiei, iar directorul hotelului masandu-l pe talpi ca sa se relaxeze ;-) Asa ca nici chiar la Viena nu sunt cainii cu covrigi in coada.
Daca chiar te roade curiozitatea cam cat te-ar costa interventia acolo eu zic sa ai disponibil cam 20.000 euro... asa... pentru orice eventualitate.
Eu iti inteleg nerabdarea, oricine in situatia ta ar vrea sa isi vada problema rezolvata mai repede, dar, dupa ce ai rabdat atat, mai e un pic. Nu ceda tocmai acum la final.
0
11-02-2009, ora 18:02
florentina2008
Nu este medic/terapeut
florentina2008
chiar daca vad ce se intimpla in tara cu spitalele eu am mare incredere in medicii nostri.MULTI uita ca si ei sint oameni.Sint dotati cu capul dar fara, , scula" este mai greu.De ce medicii de la Floreasca nu stiu despre achizitionarea in curind al acestui aparat.Cine crezi ca ma trimite la Viena pentru ablatie?Dupa cit timp inima isi mareste volumul din cauza fibrilatiilor?nu este nerabdare ci este teama ca finalul sa nu fie FINAL.
0
11-02-2009, ora 19:08
razch
Nu este medic/terapeut
razch
Ceau Armmdt... de la ultimul mesaj am trecut pe la domnul Ivanica, un domn extraordinar.. care mi-a spus ca nici nu se pune problema sa fac ablatie, si e tare curios pe ce ekg mi-au pus diagnosticul de fibrilatie atriala izolata.
Am facut multe sedinte de psihoterapie iar acuma si extrasistolele sunt domeniul trecutului, dar intrebarea mea pentru tine... are vre-un efect negativ statul la Sauna daca am avut problemele astea ? Multumesc
0
11-02-2009, ora 20:24
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Salut rotipster! Imi cer scuze ca nu ti-am raspuns pana acum, cred ca m-am incurcat in mesaje si mi-a scapat.
Despre Dr. Ivanica este, intr-adevar, un electrofiziolog bun si daca ti-a spus ca nu ai probleme cu fibrilatia atriala, atunci e OK.
Despre sauna, tinand cont ca, de fapt, nu ai nici o afectiune cardiaca in acest moment, nu cred sa fie nici o problema, atat timp cat nu exagerezi. E foarte important si modul in care te simti tu. Incearca o sedinta-doua mai scurte si nu prea intense si vezi cum te simti. Daca totul e OK, incearca sa iti stabilesti un ritm si o intensitate in functie de raspunsul organismului tau.
florentina 2008, spui ca medicii de la Floreasca nu stiu despre achizitionarea acelui aparat. Depinde cu care medici ai vorbit. Nu inseamna ca tot spitalul are cunostinta despre acest lucru. Poti sa imi spui, te rog, cu cine ai vorbit si cine te-a trimis la Viena pentru ablatie?
Despre afectiunile produse la inima de fibrilatia persistenta, e adevarat, apar unele deformari, dar in timp. Crezi ca o luna-doua in plus sau in minus te-ar afecta cumva? Eu zic ca nu.
Dar, asa cum am mai zis, eu pot doar sa dau un sfat si sa-mi spun o opinie. Voi cei de pe forum faceti cum credeti. Daca te simti mai bine sa te duci la Viena si sa cheltui o caruta de bani, fara a avea macar garantia ca iti vei rezolva problema, in loc sa mai astepti un pic si sa beneficiezi de interventie in tara, cu niste costuri muuuult mai mici... eu iti doresc bafta!
0
13-02-2009, ora 18:17
florentina2008
Nu este medic/terapeut
florentina2008
ok. am iesit dupa 7 zile.Sint tare curios sa vad dupa cit timp voi intra din nou. Inainte de a intra in fibrilatii cu 2-3 zile inainte am stari puternice de somnolenta si oboseala.Ce as putea face pentru a evita intrarea.M-ai convins : astept sa ma anunti.
0
13-02-2009, ora 18:22
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Din pacate nu prea ai ce face. Doar sa urmezi un tratament medicamentos optimizat si sa incerci sa eviti efortul fizic. Deocamdata asta e.
0
13-02-2009, ora 19:55
florentina2008
Nu este medic/terapeut
florentina2008
multumesc pentru raspuns.
0
16-02-2009, ora 09:35
drika
Nu este medic/terapeut
drika
Buna, am revenit cu vesti. Am fost la Doamna Doctor Grecu si desi am un numar f mare de extrasistole (20.000 -30.000/24 ore) nu mi-a recomandat ablatia. Am vorbit mai mult si mi-a spus ca dat fiind faptul ca sunt asimtomatica, ca nu ma simt rau, in fine mai multe explicatii au dus la concluzia ca nu este necesar sa fac ablatia. Mi-a spus ca nu e nici o problema in legatura cu vre-o sarcina si pentru ca extrasitolele imi scad la sport exista si sansa sa mi se reduca la sarcina (doar o sansa). Mi-a recomandat sa fac periodic control pentru a vedea evolutia inimii (din punct de vedere structural) si sa pastrez mereu acelasi medic. Mi-a spus ca dupa 20 de ani de extrasitole inima ar fi trebuit sa sufere modificari si daca nu a suferit pana acum poate fi un semn bun. Cica exista sansa ca inima sa tolereze extrasitolele fara sa se mareasca. Mi-a povestit ca eu nascandu-ma cu aceste batai le percep normale si deaceea nici nu ma deranjeaza si daca un om normal ar avea aceste batai s-ar simti foarte rau. Mi-a spus ca imi sta la dispozitie oricand si ca tehnologia avanseaza odata cu trecerea anilor.si nu stiu sa redau exact dar a spus ceva de genul ca poate cu timpul sa localizeze mai bine punctul care conduce la extrasitole...Mi-a zis ca medicamentatia nu m-ar ajuta cu nimic pentru ca sunt benigne si ar face mai mult rau. Eu acum ce sa va zic, m-am mai linitit, imi vad de treaba, rau oricum nu imi este decat mai ametesc cand ma lovesc foarte tare sau cand ma sperie cineva. Mi-a spus sa imi rezolv carenta de fier, si sa mai iau din cand in cand un supliment de magneziu dar sa nu exagerez cu pastilele. Va doresc sanatate multa. Eu trebuie sa merg peste 2 luni la medic sa vedem cum e cu ecografia inimii si sper din toata inima sa imi fie bine. Oricum mai tot timpul de cand ma stiu boala cu extrasitolele era pe hartie. Am sa fiu atenta si am sa cer sfatul doctorilor. Tu ce spui de asta armmdt??
0
16-02-2009, ora 10:09
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Ai incredere in d-na dr. Grecu, este unul dintre cei mai buni electrofiziologi din Romania.
Despre ametit cand te lovesti mai tare sau te sperii nu cred ca are legatura cu extrasistolele. Poate fi un raspuns al sistemului nervos vegetativ, ceea ce e normal.
Intr-adevar, niste magneziu ti-ar prinde bine (vezi ca e pe piata un magneziu combinat cu B6 romanesc, dar care e foarte bun, ti-l recomand). Ia cate una pe zi, dar la distanta de mese, ca nu trebuie combinat cu calciu, altfel se pierde din efectul magneziului. De asemenea vezi si cu fierul. Eventual poti sa iti faci niste analize medicale sa vezi cum stai cu mineralele si, dupa un timp de tratament, sa le repeti, ca sa tii totul sub control. Si nici nu costa mult (o astfel de analiza e in jur la cateva zeci de RON). De asemenea fa-ti periodic cate o echocardiografie.
Despre evolutia tehnologiei, eu stiu ca acum exista o tendinta de echipare a laboratoarelor de electrofiziologie din tara, asa ca, probabil incepand cu toamna acestui an, vor fi posibile proceduri mai precise si mai complexe. Astfel incat, atat timp cat tii totul sub control si nu te simti rau, lasa lucrurile asa cum sunt. Tine legatura cu d-na doctor, mergi periodic la control, ia tratamentul prescris si o sa fie OK.
Bafta!
0
16-02-2009, ora 10:15
drika
Nu este medic/terapeut
drika
Multumesc de raspuns. Eu cand mai iau magneziu iau bagneziu fiola de baut cred ca are b6...si ma impac bine cu el. Sanatate multa si multe multumiri pentru interesul neconditionat pe care ni-l oferi.
0
21-02-2009, ora 16:09
duminanu
Nu este medic/terapeut
duminanu
Pentru dl. armmdt: Dupa 3 ani de extrasistole ventriculare şi crize de tahicardie ventriculara, declanşate de efort sau emotii am fost, in iulie 2008, la d-na dr. Grecu, la Iaşi, care m-a diagnosticat pe ekg, fără studiu electrofizilogic, cu Tahicardie ventriculară cu originea la nivelul tractului de ejectie al arterei pulmonare. In spital, dupa un oarecare efort, am facut o criza de TV sustinuta din care am fost scos doar cu xilina in bolus.Mi-a prescris un tratament cu betablocante -bisoprolol 10mg/zi. La data respectiva avea aparatul pentru ablaţie defect şi a spus ca oricum ar fi bine sa mai aman intervenţia cativa ani, datorita riscurilor: lezarea caii normale sau chiar perforatia peretelui interventricular. Am urmat tratamentul si ma-am simtit destul de bine, chiar nu am mai avut deloc probleme, cu conditia sa fi evitat factorii declanşatori (efort, emotii). In urma cu o saptamana, fara sa-mi dau seama din ce motiv am facut din nou o criza (doar extrasistole) si am ajuns la urgenta unde am fost rezolvat destul de usor (o perfuzie de glucoză5% cu o fiolă de betaloc). De atunci însă, cu toate ca iau in continuare tratamentul, la cele mai mici perturbări (efort, emoţii, expunere la frig) apar extrasistolele ventriculare. Nu se sistematizeză, pentru a da tahicardia, dar ma simt destul de rau si intru in panica, ceea ce accentueaza si mai tare criza. De aceea, am inceput sa ma gandesc din ce in ce mai mult la ablatie. E posibil sa reuseasca, avand in vedere amplasamentul focarului ectopic ce o produce? Va rog, un sfat detaliat. Sunt din Botosani şi am 44 de ani. Va multumesc!
0
21-02-2009, ora 16:28
duminanu
Nu este medic/terapeut
duminanu
COMPLETEZ: deoarece nu mi s-au evidentiat sechele ale vreunui infarct de miocard, doamna dr. a mers pe varianta unui focar ectopic congenital. TotuÅŸi, pana la 40 de ani nu am avut nimic, am facut chiar eforturi la limita epizarii, in conditi deosebite. Primele simptome le-am avut dealtfel in astfel de conditii (efort intens la plus 35 de grade, cand chiar m-am speriat ca am facut un infarct), dar dupa 5 minute de repaus mi-am revenit, apoi, crizele apareau la eforturi sau emotii din ce in ce mai mici.??? si am dus-o asa 3 ani pana am mers la d-na dr. cand am facut si cea mai grava criza (episoade sustinute de TV cu ritm de 240/min!!! - un pas de fibrilatia ventriculara care putea fi fatala).
Adaugă un comentariu / răspuns
1212 comentarii 1 2 ..... 678 ..... 40 41 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul parodontal în perioada de aÈ™teptare pentru ablaÈ›ie ar putea reduce riscul de recurență a fibrilaÈ›iei atriale
  • AblaÈ›ia cu balon criogenic la fel de eficientă ca ablaÈ›ia cu radiofrecvență în tratamentul fibrilaÈ›iei atriale la pacienÈ›ii cu insuficiență cardiacă
  • AblaÈ›ia ar putea oferi rezultate mai bune decât medicaÈ›ia pentru tahicardia ventriculară
  •