ablatie - intrebari/sfaturi | Forumul Medical ROmedic

ablatie - intrebari/sfaturi

1212 comentarii 1 2 34 ..... 40 41 ÃŽnainte ›
0
01-05-2008, ora 00:00
maria25
Nu este medic/terapeut
maria25
multumesc pentru sfaturi. :)
Racita nu mai sunt, tuse prea putin si ragusita la fel de putin.Am cumparat de la farmacie tantum verde :D, si imi face bine, imi fac ceai de tei cu lamaie.Pana duminica sper sa imi treaca definitiv :)
Am vazut niste filmulete cu ablatia, se face anestezie totala (adica te adoarme) sau sta de vorba medicul cu tine sa nu stai cu teama ca cine stie ce.Am inteles ca este anestezie locala.
0
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Anestezia este locala (o injectioara cu xilina ;-) ). Medicul are nevoie sa comunice cu tine in timpul ablatiei.
0
olty
Nu este medic/terapeut
olty
Dap...anestezie locala..si cum zicea armmdt candva...din toata interventia cred ca cele doua injectii te dor cel mai tare..restul nu simti nimic si o sa fii si ocupata sa vorbesti cu doctorul pt ca o sa te intrebe mereu ce simti.La mine o fost mai complicat, eu am avut dureri foarte mari in timpul ablatiei...cica asa se intampla la flutter..dar doctorul meu era si dansul surprins de ce ma doare asa de tare...practic nu rezistam decat 10 secunde la fiecare tir si ala era abia la 50 Watti...
Sa fii tare..la interventia asta e mai mare sperietura...si crede-ma daca eu cel mai mare "slab de inger" posibil am trecut peste asta o sa treci si tu cu bine...
Doamne-ajuta!
0
02-05-2008, ora 00:00
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
La flutter poate sa doara mai tare pentru ca leziunea trebuie sa fie transmurala, iar peretele atrial in zona istmului (unde se face ablatia de flutter de obicei) e mai gros si de aceea se folosesc puteri si temperaturi mai mari. Plus ca zona, mai ales catre vena cava inferioara, e mai inervata si, prin urmare, ceva mai dureroasa. Dar asta depinde de la pacient la pacient. pe unii poate sa-i doara mai tare, pe altii mai deloc... La alte tipuri de ablatii (TPSV, WPW...) durerea este mult mai redusa si mai scurta.
0
maria25
Nu este medic/terapeut
maria25
merci olty pentru incurajare. Te tin la curent promit. :) Imi este putin teama dar o sa trec si peste asta.

Sanatate multa !
0
maria25
Nu este medic/terapeut
maria25
merci mult armmdt ;)
0
03-05-2008, ora 00:00
olty
Nu este medic/terapeut
olty
Maria, frica e normala..dar promit cu mana pe inima ca la cateva ore dupa interventie, adica atunci cand o sa ai voie sa te misti, o sa zambesti de fericita...
Gandeste-te ca medicii care-ti fac interventia stiu ce fac, asta e meseria lor si plus ai si pe cineva acolo sus:)
Asa ca...curaj si ne auzim saptamana viitoare...:)
0
03-05-2008, ora 00:00
maria25
Nu este medic/terapeut
maria25
asa sa fie :).Merci inca odata pentru incurajare.Promit ca revin cu vesti.Ai grija de tine si sa auzim vesti bune si de la tine... :)

Bafta!!
0
06-05-2008, ora 00:00
olty
Nu este medic/terapeut
olty
Hmmm...maine merg la control...la o luna dupa interventie.Sper sa nu fi reintrat in flutter (cu toate ca nu simt nimic si nici inainte nu simteam nimic)...dar problema mare e ca am blocaj de gradul 1(heart block).
Dupa cate am citit si eu am inteles ca gradul 1 nu e chiar ata de grav..totusi...imi e teama...mai ales ca fratele meu s-a stins subit din cauza inimii:(...si am vazut si pe discovery un documentar despre o familie care suferea de ceva asemanator...asa ca sunt destul de speriat...
Stie cineva sa-mi zica mai multe despre block-ul de gradul 1?
0
06-05-2008, ora 00:00
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
In cadrul blocului atrioventricular de gradul 1 practic conducerea atrioventriculara este un pic intarziata. Doar atat, in rest este totul normal.
Nu este ceva grav si, daca nu ai simptome, nu ai de ce sa iti faci griji. Nu se moare subit din asa ceva.
0
08-05-2008, ora 00:00
olty
Nu este medic/terapeut
olty
No..am fost la controlul periodic de 1 luna...m-am intalnit si cu doctorul meu (care e un om de milioane si un optimist convins)...se pare ca totul e ok..(ce e drept.un pic de placebo mi-a servit dansul acolo..dar face bine:) )...nu am reintrat in flutter cu toate ca mai am extrasistole..cat despre block-ul de gradul 1 nu e ceva complicat...:)
Nu mai tin regim (fara sare)...
Am voie sa fac totul in afara de excese:D..ceea ce e un lucru bun...si mi s-a marit perioada intre consultatii.adica urmatorul consult e abia la sfarsitul lui august...si daca si atunci e totul ok o sa mai vin la consult abia dupa 6 luni.
Va salut si va doresc multa, multa sanatate!
0
maria25
Nu este medic/terapeut
maria25
Salutare la toata lumea
Am vesti bune :).Am reusit interventia si sint tare fericita :).Multumesc domnului Dr.Ivanica ca ma ajutat foarte mult.Un om de milioane.Ma bucur olty sa aud ca esti OK, .Ma duc peste o luna la control, asa ca ne mai auzim.
0
olty
Nu este medic/terapeut
olty
ma bucur tare mult ca esti ok si ca ti-a reusit interventia...Ti-am zis eu ca la o zi dupa o sa zambesti si o sa uiti de toate prin cate ai trecut?
Stiu ca nu o fost usor..ma bucur pt tine.
Toate cele bune si ne mai auzim...
0
10-05-2008, ora 00:00
maria25
Nu este medic/terapeut
maria25
olty
ti se intimpla cind este nor sa te doara in inima sau arsuri :(.Pe mine ma doare si piciorul si simt arsuri in zona inimii.Mai apare si la mine cite o extrasistola si doctorul mi-a zis sa nu ma sperii ca nu este asa grav.
Pt armmdt ce inseamna TAHICARDIE PRIN REINTRARE INTRANODALA DE TIP SLOW-FAST acesta este diagnosticul meu (tripla cale nodala).

Toate cele bune
0
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Tahicardia de care intrebi tu consta in existentsa unei cai lente in interiorul nodului atrio-ventricular, care, in combinatia cu calea rapida de conducere, la anumite frecvente, poate initia un circuit de reintrare din ventricul in atriu care duce la aparitia unor tahicardii. In general in cadrul nodului atrio-ventricular exista si cale rapida si cale lenta de conducere, numai ca nu la toate persoanele aceasta combinatie duce la aparitia de tahicardii. E ceva destul de comun. Dar daca zici ca a fost rezolvata cu succes... sa-ti fie de bine si felicitari!
0
olty
Nu este medic/terapeut
olty
Draga mea..pe mine nu ma doare inima nici acum si nici inainte de interventie...de fapt eu nu am simtit niciodata nimic, nici o jena la inima.Candeste-te ca am faceam box antrenament cu alergari nu gluma...si tot nu simteam nimic...(ciudat..stiu si eu)...
Faptul ca eram in flutter si ca acum am block de gradul 1 mi- a fost descoperit pur si simplu intamplator, la controlul periodic de la job...
Cum ziceam nici inainte nici acum nu simt nimic diferit...iar ca o completare azi am avut un semiantrenament forta la sala si lovituri la sac...o fi bine, n-o fi bine..acum nu stiu (poate stie armmdt)...doctorul mi-o zis ca pot sa fac alergari..dar acum nah..nu stiu...
Maria25 daca mai ai intrebari o sa primesti raspuns aici:) dar fi optimista si bucura-te de reusita interventiei, nu-ti mai fa atatea griji...imediat or sa ti se vindece si semnele de la picior (si gat) si o sa vezi ce repede iti intri in ritmul cotidian...:)
Toate cele bune!
0
olty
Nu este medic/terapeut
olty
pt armmdt:..dupa ce imi raspunzi la ce am zis in legtura cu efortul daca e bine sau nu sa-l fac mai..de ce nu faci medicina (in caz ca nu ai facut-o)?Cred ca ai fi un medic foarte bun plus ca ai darul de a calma psihologic..:)si asta e un locru mare
0
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Pentru Olty: poti face efort fara nici o problema si nici o teama. Cum ti-am mai zis, daca mai ai vreun simptom si mai suspectezi ceva da-mi de stire si te programez la Bucuresti la o verificare (si eventual o interventie, daca e cazul, Doamne fereste, dar stii cum e...).
Despre medicina, eu am vrut sa o fac, mi-a placut foarte mult, dar din pacate eu si chimia organica nu aveam nimic in comun (cu toate ca maica-mea este inginer chimist si si-a dat toata silinta cu mine, dar degeaba). Curios ca la chimia anorganica eram chiar bun, in clasa a 8-a obtinand chiar si o mentiune la etapa judeteana a olimpiadei de chimie. Asa ca am hotarat sa caut o cale de mijloc, devenind inginer cu specializarea in aparatura medicala (plus un master in domeniu). Sunt ceva de genul jumatate doctor, jumatate inginer (si, din cate stiu eu, sunt singurul din Romania la acest moment care fac ceea ce fac).
0
30-05-2008, ora 00:00
deliabiba
Nu este medic/terapeut
deliabiba
Buna! Sunt Delia din Baia Mare. Sunt diagnosticata cu TPSV din 2004. Prima criza a aparut insa in 2003, dar atunci toata lumea dadea vina pe calciu, desi analizele ieseau ok. Luna asta am fost la Tg Mures si am aflat si eu ca ceea ce am eu se poate trata. In Baia Mare mi se spunea ca o sa iau toata viata medicamente...ca sa vezi...
Mi-am facut tot recent si analizele si mi-s iesit streptococ, motiv pentru care iau Moldamin cel putin 3 luni de aici in colo. In mod normal ar trebui sa sun la Tg. Mures pentru o programare de ablatie, dar am zis ca astept s atermin tratamentul cu Moldamin. Intre timp am citit forumul sa-mi mai treaca frica asta. Nu stiu voi restul cum sunteti, dar eu numai la gandul ca o sa fiu in tahicardie in momentul interventiei, ma apuca groaza. Ultima criza am facut-o acum 2 saptamani, iar cea di-nainte o facusem in cursul acelei luni. A fost groaznic...a durat cel puitin o ora.
Nu stiu cum o sa-mi gasesc curaj sa merg. Cred ca singurul motiv pentru care as vrea intr-adevar sa fac interventia este faptul ca vrea sa raman insarcinata, iar in conditiile actuale, pentru mine este exclus acest lucru deocamdata.
Imi este greu sa cred ca dupa ablatie nu o sa mai am crize...parca m-am obisnuit cu ele :) Chiar e adevarat?
0
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Buna Delia,
Eu am facut ablatia pe 7 decembrie 2007 si de atunci nu am mai avut absolut nici o problema, inainte aveam destul de des crize de tahicardie care tineau chiar ore intregi, deci crede-ma ca o ablatie reusita te scapa definitiv de problema asta. Si mie mi-a fost ff teama dar am fost motivata de dorinta de a avea copii..eu zic ca trebuie sa rezolvi problema asta inainte de a ramane insarcinata... Eu am facut ablatia la DR RADU VATASESCU, Spitalul de Urgenta Floreasca Bucuresti, un doctor si un om extraordinar, lui ii datorez faptul ca acum ma pot bucura linistita de viata...am 27 de ani si tahicardia o aveam de la 18 ani. Deci curaj ca merita, iti spun eu ca am trecut prin asta.
0
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
pentru ARMMDT:
Spune-mi te rog, tu participi impreuna cu dr Vatasescu la ablatii? La ablatia mea au fost 2 asistente, dr Vatasescu, Dr Iorgulescu si...inca cineva, care m-a incurajat continuu. Erai cumva tu? Daca da, as dori doar sa iti multumesc pt incurajari... :)
0
deliabiba
Nu este medic/terapeut
deliabiba
Pentru mine e putin dificil sa merg pana in Bucuresti pentru interventie. Am ales Tg. Muresul pentru ca si acolo am inteles ca sunt doctori buni. Si in plus, sotul va avea unde sa stea pe durata internarii mele. Inca nu am vazut pe site o persoana care sa scrie ca si-a facut ablatie in alta parte decat Timisoara sau Bucuresti. Stie cineva un medic bun care face ablatie la Tg Mures?
Multumesc Cris8 pentru incurajari!
0
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Pentru Cris8: daca mai era cineva in afara de Dr. Vatasescu, Dr. Iorgulescu si cele doua asistente inseamna ca eu eram. Zic asta pentru ca, in general, asta e echipa in care lucram. Doar uneori se intampla sa fiu plecat la alte interventii prin tara si atunci Dr. Vatasescu si Dr. Iorgulescu lucreaza singuri.
Nu imi amintesc precis despre interventia ta pentru ca de atunci am mai avut cateva zeci de ablatii si nu imi mai aduc aminte foarte bine toti pacientii. Dar ma bucur ca te simti bine si ca totul e in ordine.
Pentru deliabiba: te sfatuiesc sa faci, totusi, un efort sa vii la Bucuresti. Iti recomand sa incerci in primul rand la Urgenta la Floreasca, la Dr. Vatasescu, sau, daca nu se poate, la Spitalul Universitar, la Dr. Calin Siliste. Este vorba despre o noapte. Adica vii azi de dimineata si a doua zi poti sa pleci. Pana la urma poate sa-si ia si sotul tau o camera la un hotel pentru o noapte. Nu trebuie sa fie neaparat Marriott. Gandeste-te ca e vorba de viata si de sanatatea ta. Nu cred ca din cauza unei comoditati trebuie sa renunti la a incerca tot ce e mai bun din acest punct de vedere. Baietii de la Tg. Mures sunt OK, sunt doctori foarte buni, dar pe parte de ablatii... nu cred ca au experienta celor pe care i-am recomandat eu. Parerea mea!
0
olty
Nu este medic/terapeut
olty
Deliabiba, e normal sa fii speriata dar armmdt are dreptate...trebuie sa mergi la bucuresti sau sa vii la Timisoara...
Eu am suferit interventia pt flutter atrial acum 2 luni...si ma simt foarte bine...iti vine sa crezi sau nu..mi-am reluat antrenamentul (faceam box...cu meciuri la amatori la activ)..ce-i drept la jumate din intensitate...
Mai am extrasistole..uneori regulat..alteori nu..:D dar e totul ok...si exista foarte mri sanse ca o data cu ablatia sa scapi definitiv...
Acum pt armmdt...stiu ca nu s-a demonstrat niciodata care sunt cauzele aritmiilor...dar...pt cele cronice...eu cred ca un factor important il reprezinta si prezenta unei raceli puternice in copilarie si ne tratata...tu ce zici?
0
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Din cate stiu eu, as zice ca nu. Nu am auzit vreodata ca o raceala, indiferent cat de puternica, sa determine aparitia unor circuite capabile sa mentina o aritmie. Poate avea unele influente la nivel cardiac, dar nu cred ca la acest nivel.
0
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Armmdt, nu pot sa cred ce mica este lumea...:)..pt mine aceasta interventie a fost ceva extraordinar, dupa 9 ani de chin cu tahicardia, in sfarsit am scapat...la dr Vatasescu am ajuns fara sa stiu nimic de dansul, l-am vazut direct in sala de operatie, m-a programat dr Iorgulescu care era de garda cand am ajuns eu o data la urgente intr-o criza care nu se mai oprea, habar nu aveam cine ma va opera, cand am vazut cat de tanar e dr Vatasescu mai ca imi venea sa o rup la fuga.. :))..nu stiam atunci ca e atat de bun, tu m-ai incurajat inca de cand asteptam pe acel hol mic sa iasa persoana de dinaintea mea, am intrat la 8 seara si dupa o zi de asteptat eram moarta de frica (cred ca se vedea ), apoi si in timpul interventiei...nici nu iti dai seama cat conteaza o vorba de incurajare cand esti lesinat de frica...iti multumesc din suflet ! Multumesc din nou intregii echipe, toti ati fost extraordinari...dr Iorgulescu a fost primul medic in 9 ani care mi-a spus ca se poate face ceva pt a ma trata, si dr Vatasescu...m-a vindecat. Sanatate multa tuturor!
0
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Ce pot sa zic, decat ca sunt foarte placut impresionat de mesajul tau si foarte bucuros ca am obtinut un rezultat atat de bun. Intr-adevar, echipa de la Spitalul de Urgenta condusa de Dr. Vatasescu este, dupa parerea mea, cea mai buna din tara. Cat despre varsta membrilor, Dr. Vatasescu e cel mai "batran" cu vreo 37-38 de ani, apoi cred ca urmez eu cu 33 de ani si la final Dr. Iorgulescu, care cred ca e ceva mai tanar decat mine (sau, oricum, are mai putine fire albe ;-) ). Despre asistente, ce sa mai vorbim, majoritatea sub 30 de ani.
E, intr-adevar, interesanta reactia unor persoane, mai ales a celor mai in varsta, cand vad o gramada de copii in jurul lor care se pregatesc sa le vare niste sarme in inima ;-)
0
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Eu i-am dat dr Vatasescu maxim 35 de ani, tie in jur de 30 si dr Iorgulescu...nu mai zic, asistentele cred ca erau mai mici ca mine, m-am speriat si eu cand v-am vazut asa tineri, dar cei mai in varsta..:-) Pe dr Iorgulescu l-am sunat de multe ori pana cand m-am hotarat sa fac ablatia, de fiecare data mi-a raspuns la toate intrebarile desi era f ocupat, daca nu avea atata rabdare si disponibilitate sa imi explice tot si sa ma incurajeze atat nu stiu daca veneam... I-am spus dr Vatasescu a doua zi ca daca m-a scapat de tahicardie definitiv o sa il tin minte toata viata...si asa este. Transmite-le ca eu le multumesc in gand in fiecare zi. :) Nici nu stii cat ma afecta boala asta, in ultimul timp crizele erau dese si nu treceau, am ajuns la spital si la nunta mea imbracata in mireasa...in fine...bine ca a trecut.
Si inca ceva: un bun prieten are si tahicardie si bradicardie, in cazul asta se poate rezolva ceva prin ablatie? Multumesc pt tot.
0
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Bradicardia nu se rezolva prin ablatie, ci, daca e simptomatica, prin implantarea unui stimulator cardiac.
Despre tahicardie, trebuie vazut mai intai despre ce este vorba, ce fel de tahicardie este, nu toate se pot rezolva. Trimite-l la Urgenta, la Floreasca, cu toate analizele pe care le are. Poti lua legatura cu mine pe e-mail, daca vrei sa vorbesc cu Dr. Vatasescu pentru el.
0
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Adresa mea de mail este -*, trimite-mi te rog un mail ca sa pot avea adresa ta. O sa ii spun de solutia asta si tinem legatura, eventual vorbesti apoi cu dr Vatasescu, sa stiu mai intai ca vrea sa faca asta ca sa nu il deranjezi degeaba pe dr Vatasescu. Oricum multumesc si toate cele bune.

(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns
1212 comentarii 1 2 34 ..... 40 41 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul parodontal în perioada de aÈ™teptare pentru ablaÈ›ie ar putea reduce riscul de recurență a fibrilaÈ›iei atriale
  • AblaÈ›ia cu balon criogenic la fel de eficientă ca ablaÈ›ia cu radiofrecvență în tratamentul fibrilaÈ›iei atriale la pacienÈ›ii cu insuficiență cardiacă
  • AblaÈ›ia ar putea oferi rezultate mai bune decât medicaÈ›ia pentru tahicardia ventriculară
  •